FUNKSJONER AV FOTEN: ÅRSAKER, SYMPTOMER OG BEHANDLING

FUNKSJONER AV FOTEN: ÅRSAKER, SYMPTOMER OG BEHANDLING

Føttene våre er sannsynligvis en av de viktigste delene av vårt daglige liv, samt en av de mest forsømte menneskene. Denne delen av kroppen vår er sterkt innerveret og resten av kroppen

Takk skal du ha:

Føttene våre er kanskje en av de viktigste delene av vårt daglige liv, så vel som en av de mest forsømte. I tillegg til sterk innervering og kommunikasjon med resten av kroppen, er denne delen av kroppen grunnlaget som musklene har en tendens til å stå oppreist. Med deres hjelp kan vi gå og bevege oss på to ben.

Imidlertid kan denne delen av anatomien vår påvirkes av en rekke problemer, inkludert uønskede besøk og infeksjoner fra andre organismer. Dette er en soppinfeksjon i foteninkludert hovedtrekkene til denne artikkelen.

  • Relatert artikkel: «Oral sopp: symptomer, årsaker og behandling»

Fotsopp

Soppinfeksjoner i føttene, eller tilstedeværelsen av sopp på føttene, oppstår når huden eller neglene i denne delen av anatomien vår er dekket av noe sopp. Invasjonen som forårsaker infeksjonen, forårsaker igjen symptomer som kan variere avhengig av type og plassering av infeksjonen. Dette er infeksjoner Produsert av dermatofytt sopp som spiser på keratin i huden og neglene.


Symptomer

Når tånegelsopp utvikler seg, sprer den seg til forskjellige deler av føttene og hendene, hovedsakelig mellom tærne, til neglene eller tærne. Symptomene kan variere, men på det generelle nivået er soppinfeksjoner i føttene vanligere. kløe og svie i det berørte området, mulige flekker og sår, peeling og betennelse i huden.

Dårlig lukt kan også være veiledende (men dårlig fotlukt er ikke det samme som sopp). Når det berørte området er en spiker, kan det oppstå deformasjoner, fragmentering eller misfarging (hvit, gul eller svart). De kan også tykne eller tynne, knekke eller løsne lett.

Den vanligste av soppinfeksjonene er foten, der det er de vanligste typene soppinfeksjoner. Onychomycosis av negler, tånegler (vanligvis mellom eller mellom fingrene) eller paronychia (infeksjon oppstår vanligvis i neglebåndet).


  • Du kan være interessert i: «11 sopparter (og deres egenskaper)»

Årsaker: Hvordan overføres de?

Selv om vi ikke går barbeint i naturen, er det relativt lett å lide av fotsopp. Det er mange faktorer som forårsaker eller bidrar til dette faktum, men generelt, for at de skal vokse, må det være en rekke forhold som gjør at soppen kan vokse og utvide seg på huden.

En av de viktigste og vanligste vårt bruk og valg av sko. Sopp vokser lett på varme, fuktige steder, spesielt på føttene, spesielt hvis vi legger dem i trange, dårlig pustende sko. På samme måte krever smittsomme sykdommer ofte deling av hygieneartikler med en smittet person eller å gå til våte områder som barfotdusjer og svømmebassenger.


Det er en annen faktor å vurdere forhold som fremmer og lindrer risikoen for fotsopp hos ofrene. Eksempler inkluderer diabetes (som bør sjekkes ofte for å forhindre problemer som diabetisk fot), hyperhidrose eller tilstander som reduserer immunsystemets evne til å bekjempe infeksjoner.

Med tanke på ovenstående bør det tas i betraktning at sopp er vanligere i varmt vær, spesielt om sommeren når det er lettere for dem å reprodusere. Det er også viktig å huske på at det er farligere yrker å kontrakt med, for eksempel idrettsutøvere og profesjonelle idrettsutøvere (navnet på en av de vanligste smittsomme sykdommene, fotsopp er ikke tilfeldig) eller disse yrkene. som varer lenge.

Å behandle

Soppinfeksjoner i føttene bør behandles forskjellig for hvert tilfelle. I denne forstand er det nødvendig å ta hensyn til mulige endringer som oppstår samtidig med nevnte infeksjon. For eksempel er personer med diabetes mer utsatt for sopp- og fotinfeksjoner, og det må utvises forsiktighet. På samme måten Hvis infeksjonen når føttene, kontakt lege for å sikre at ingenting seriøst skjedde

Generelt er det en behandling som skal brukes Soppdrepende medisiner, og til og med antibiotika, er ofte i form av aktuelle kremer. Laserbehandling kan også brukes. Imidlertid er det også muntlige presentasjoner i alvorlige tilfeller eller når soppen dukker opp i negleområdet. I noen nylige tilfeller kan det hende at neglen må fjernes.

Oppretthold riktig fothygiene Dette er veldig viktig både på terapeutisk og forebyggende nivå: føttene skal vaskes med såpe, de skal vaskes ordentlig, uten å etterlate spor av såpe. Bruk av sko og sokker som lar deg svette kan bidra til å forhindre infeksjoner og soppinfeksjoner. Fordi fotsopp er smittsom, bør du unngå å gå barbeint eller dele hygieneartikler som håndklær i våte områder, for eksempel svømmebassenger.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *