HJERTSYKDOM I BARN ER SKJØNNHET

HJERTSYKDOM I BARN ER SKJØNNHET

Hjertesykdom hos barn Hjertesykdom er vanskelig nok til å ramme voksne, men kan være spesielt tragisk hos barn. Mange forskjellige hjerteproblemer kan ramme barn.

Takk skal du ha:

Hjertesykdom hos barn

Hjertesykdom er vanskelig nok til å påvirke hos voksne, men kan være spesielt tragisk hos barn.

Mange forskjellige hjerteproblemer kan påvirke barn. Disse inkluderer medfødte hjertefeil, virusinfeksjoner som påvirker hjertet, og til og med hjertesykdom senere i barndommen som et resultat av sykdom eller genetiske syndromer.

Den gode nyheten er at med utviklingen av medisin og teknologi, vil mange barn med hjertesykdom kunne leve et aktivt, oppfylt liv.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom (CHD) er en type hjertesykdom som vanligvis oppstår ved fødselen på grunn av en hjertefeil som oppstår ved fødselen. I USA har babyer født omtrent hvert år CHD.

CHD som rammer barn inkluderer:

 • Skader på hjerteventilen, som innsnevring av aortaklaffen, begrenser blodstrømmen
 • Uutviklet hypoplastisk venstre hjertesyndrom på venstre side av hjertet
 • Forstyrrelser i hjertet, vanligvis mellom kamrene og mellom de store blodårene som kommer ut av hjertet:
  • ventrikulære interstisjonsfeil
  • hindringer av hindringer
  • arteriell patentkanal
 • Fallot-tetralogien er en kombinasjon av disse fire feilene, inkludert:
  • hull i ventrikkel septum
  • Den smale passasjen mellom høyre ventrikkel og lungearterien
  • Den fortykkede høyre siden av hjertet
  • fordrevne aorta

Medfødte hjertefeil kan ha en langsiktig effekt på barnets helse. De blir vanligvis behandlet med kirurgi, kateterprosedyrer, medisiner og, i alvorlige tilfeller, hjertetransplantasjon.

Noen barn krever livslang overvåking og behandling.

Åreforkalkning

Aterosklerose er et begrep som brukes til å beskrive akkumulering av fett og kolesterolfylte plakk i blodårene. Når den vokser, herdes arteriene, blir smalere, det dannes blodpropp, og hjerteinfarkt øker. Det tar vanligvis mange år før aterosklerose utvikler seg. Det er ikke uvanlig at barn eller ungdommer lider.

Imidlertid setter fedme, diabetes, høyt blodtrykk og andre helseproblemer barn i større risiko. Leger anbefaler at du sjekker kolesterol og blodtrykk hos barn som har risikofaktorer, som familiehistorie, som hjertesykdom eller diabetes, og som er overvektige eller overvektige.

Behandlingen inkluderer vanligvis en livsstil som å øke fysisk aktivitet og endre kostholdet ditt.

Arytmi

Arytmi er en unormal hjerterytme. Dette kan få hjertet til å fungere mindre effektivt.

Barn kan ha forskjellige typer arytmier, inkludert:

 • takykardi, den vanligste ventrikulære takykardien hos disse barna
 • langsom hjerterytme (bradykardi)
 • langt QT syndrom (LQTS)
 • Wolf-Parkinson-White Syndrome (WPW Syndrome)

Symptomer kan omfatte:

 • svakhet
 • å være trøtt
 • svimmelhet
 • besvimelse
 • vanskeligheter med å mate

Behandlingen avhenger av typen arytmi og hvordan den påvirker barnets helse.

Kawasaki sykdom

Kawasaki sykdom er en sjelden sykdom som primært rammer barn og forårsaker betennelse i blodårene i armer, ben, munn, munn, munn og hals. I tillegg stiger temperaturen og lymfeknuter blir hovne. Forskere er fortsatt usikre på hvorfor.

I følge American Heart Association (AHA) er denne sykdommen den viktigste årsaken til hjertesykdom hos hvert fjerde barn. De fleste er under 5 år.

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, men innebærer vanligvis øyeblikkelig behandling med intravenøs gammaglobulin eller aspirin (Bufferin). Kortikosteroider kan noen ganger redusere fremtidige komplikasjoner. Barn med denne tilstanden blir ofte screenet for livet for å overvåke hjertesykdommen.

Hjertets ringer

Hjerteslag er «lyden» som produseres av hjertets kamre eller ventiler, eller av blodet som sirkulerer gjennom blodkarene nær hjertet. I de fleste tilfeller er det ufarlig. I andre tilfeller kan det indikere et kardiovaskulært problem.

Hjertemulder kan være forårsaket av CHD, feber eller anemi. Hvis legen hører unormal hjerterytme, vil de utføre ytterligere tester for å kontrollere at barnet er sunt. En «uskyldig» hjerterytme forsvinner vanligvis av seg selv, men hvis hjertemulingen skyldes et hjerteproblem, kan det kreve ytterligere behandling.

Perikarditt

Denne tilstanden oppstår når den tynne sekken eller membranen (perikardium) som omgir hjertet blir betent eller infisert. Mengden væske mellom de to lagene øker, noe som svekker hjertets evne til å pumpe blod ordentlig.

Perikarditt kan oppstå etter kirurgi for å reparere CHD, eller det kan være forårsaket av bakterielle infeksjoner, brysttraumer eller skade på bindevev som kikhoste. Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, barnets alder og deres generelle helse.

Revmatiske hjertesykdommer

Når de ikke behandles, kan streptokokkbakterier forårsake streptokokk og skarlagensfeber, samt revmatisk hjertesykdom.

Denne sykdommen kan forårsake alvorlig og permanent skade på hjerteklaffene og hjertemuskelen (forårsaker betennelse i hjertemuskelen, kalt myokarditt). I følge Seattle Children’s Hospital forekommer revmatisk feber vanligvis hos barn mellom 5 og 15 år, men symptomer på revmatisk hjertesykdom opptrer vanligvis ikke i 10 til 20 år etter den første sykdommen. Revmatisk feber og påfølgende revmatisk hjertesykdom er sjelden i USA.

Streptococcus kan behandles umiddelbart med antibiotika for å forhindre denne sykdommen.

Sykdommer

I tillegg til å forårsake luftveissykdom eller influensa, kan virus også påvirke hjertehelsen. Virusinfeksjoner kan føre til myokarditt, som påvirker hjertets evne til å overføre blod gjennom kroppen.

Virusinfeksjoner i hjertet er sjeldne og kan ha flere symptomer. Når symptomer oppstår, ligner de på influensalignende symptomer, inkludert tretthet, kortpustethet og ubehag i brystet. Behandlingen inkluderer medisiner og behandling av myokarditt symptomer.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *