HVA MAGICIERE LEKER MED VÅRE SINN?

HVA MAGICIERE LEKER MED VÅRE SINN?

Den ubemerkede blindheten, eller med andre ord, « fraværet av en uventet stimulans i synsfeltet vårt når vi utfører andre oppgaver som opptar vår oppmerksomhet », er magisk

Takk skal du ha:

De ubemerket blindhet, eller med andre ord » fraværet av en uventet stimulans i vårt synsfelt i utførelsen av andre oppgaver som opptar vår oppmerksomhet » er en av strategiene som tryllekunstnere og illusjonister har bedratt oss i flere tiår. hjerne. Dette fenomenet kalles på engelsk Vi ble uforvarende blinde det er «oppmerksomhetsfeil» og » har ingenting med noe visuelt underskudd å gjøre. Faktisk er det vår tankes strategi å prøve å overvinne stimulansoverbelastningen som vi stadig står overfor.

Men tryllekunstnerne gjorde mer enn å bruke denne taktikken for å villede oss.

Blant forskningen innen nevrovitenskap er en veldig interessant artikkel, der to forskere Stephen L. McNick og Susana Martinez Cond foreslo Finn mekanismer designet slik at hjernen vår ikke kan oppfatte triksene som brukes av tryllekunstnere i deres spill. For å gjøre dette hadde de samarbeid med ekte profesjonelle magikere som Penn og Teller (se artikkel her).


De vanligste triksene som brukes av tryllekunstnere

Blant de forskjellige triksene som illusjonister bruker for å lure oss, er følgende:

1) Optiske illusjoner og andre sensoriske illusjoner, Dette er en subjektiv oppfatning av et faktum, et fenomen som ikke samsvarer med dets fysiske virkelighet.

Et veldig plastisk eksempel på dette er manøvrerbarheten til fleksible skjeer. I dette nummeret bøyer magikeren skjeen og håndtaket ser fleksibelt ut.

Vår oppfatning av denne visuelle illusjonen skyldes at nevroner i den visuelle cortexen, som er følsomme for både bevegelse og linjeavslutning, reagerer annerledes på vibrasjoner enn andre visuelle nevroner.. Som et resultat er det en forskjell mellom slutten av stimulansen og dens sentrum; Det harde er å bøye seg i midten. Denne «nevronale desynkroniseringen» ser ut til å bøye skjeen.


En annen versjon av dette trikset er å bruke to skjeer for å distrahere publikum. Tryllekunstneren holder dem mellom tommelen og pekefingeren, og de møtes i svingen til begge. Han ser ut til å ha to ubente, kryssede skjeer rundt halsen. Når du begynner å riste på dem, ser skjeene ut til å mykne og bøye seg rundt nakken. Dette optiske fenomenet er også kjent loven om god kontinuitetNår trollmannen fanger skjeene, viser han oss at de allerede har passert, til tross for at de er bøyd.

2) Kognitive illusjoner som blindhet endres da vil ikke betrakteren kunne legge merke til noe annet enn de forrige. Endring kan eller ikke forventes, det kan være plutselig eller gradvis, til tross for avbrudd.


Selv blant kognitive illusjoner uforsiktighet eller uforsiktig blindhet, vi nevnte ovenfor.

Her er noen videoer som illustrerer dette faktum:

Ble øynene eller hjernen lurt?

Spørsmålet oppstår hvordan magikerne lurte oss i det skjulte, fordi de distraherer øynene fra det øyeblikket de gjør det, eller faktisk det de gjør – humøret vårt. Kuhn og Tatler (2005) Før det enkle trikset med å ødelegge en sigarett (tryllekunstneren kaster den under bordet), gjennomførte han et eksperiment bestående av å kontrollere bevegelsen av tilskuerens øyne, og betrakteren så i det hele tatt på sigaretten, men de kunne fortsatt ikke se trikset. . Studien konkluderte med at trollmannen faktisk forvrengte betrakterens øyne mer enn sine egne, ved å bruke de samme prinsippene som ble brukt til å skape blindhet.

Hvordan nærmet hjernen vår det «umulige»?

En studie fra 2006 av Kuhn og andre kognitive nevrobiologer foreslo å se på videoer av tryllekunster som viste urimelige forbindelser, som å ødelegge en gruppe, i eksperimentelle leksjoner. Samtidig ble det oppnådd et funksjonelt magnetisk resonansbilde av hjernen hans. Kontrollteamet så veldig like videoer, bortsett fra magiske triks.

Resultatene vist Økt aktivering av den fremre cingulate cortex mellom fag som observerte mer magiske handlinger enn kontroller.

Funnet antyder at dette hjerneområdet kan være viktig for å tolke årsakssammenhenger.

Dette arbeidet av Kund og hans kolleger refererer bare til i hvilken grad folks evne til å kontrollere oppmerksomheten og det som skjer magisk kontrolleres og å studere hjernens fysiologi.

  • Macknik, SL, Martínez-Conde, S. (2013). Mind of Tricks: Hvordan magi avslører hjernens funksjon. Barcelona: Destinasjon.
  • Stephen L. McNick, McKing, James Randy, Apollo Robbins, Teller, John Thompson og Susanna Martinez-Cond. (2008). Oppmerksomhet på scenemagi og bevissthet: en studie av triks. Nature Review Neuroscience. doi: 10.1038 / nrn2473

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *