HVORDAN RENGJØR BARNENS TONG OG MUN – EFFEKTIVITET

HVORDAN RENGJØR BARNENS TONG OG MUN – EFFEKTIVITET

Munnhygiene er veldig viktig for babyens munnhelse og for jevn vekst av tennene. Dermed bør foreldrene spise hver dag, etter måltider, spesielt etter middagen, s

Takk skal du ha:

Munnhygiene er veldig viktig for babyens munnhelse og for jevn vekst av tennene. Dermed bør foreldre ta vare på barnets munn hver dag, etter måltider, spesielt etter middagen, før barnet sovner.

Nøye overvåking av munnen bør være en del av munnhygiene, da det er veldig viktig å identifisere problemer i munnhulen. Hvis ugjennomsiktige hvite flekker dukker opp på barnets tenner under munnhygiene, bør foreldrene ta barnet til tannlegen umiddelbart, da disse flekkene kan indikere utbrudd av hulrom. Hvis det er hvite flekker på tungen, kan det være en indikasjon på en soppinfeksjon, også kalt trøst.

Amming bør begynne ikke bare etter at de første tennene er født, men også etter fødselen, for hvis du ikke renser babyens munn og søter babyens bryster eller gir ham melk, vil karies i flasken forekomme.

Hvordan rengjøre munnen din før tennene blir født

Barnets munn skal rengjøres med gasbind eller en fuktig klut i filtrert vann. Før den første tannen blir født, bør foreldrene bevege gasbindet eller kluten over tennene, kjeven og tungen i sirkulær bevegelse.

Et annet alternativ er å bruke silikonfingeren din fra Babe Confort, for eksempel når de første tennene dukker opp, men den vil bare dukke opp etter 3 måneder.

I løpet av de første 6 månedene av livet utvikler babyer soppinfeksjoner i munnhulen, som kalles cocktail eller oral candidiasis. Derfor, når du rengjør munnen, bør barnets tunge følges nøye for å se etter hvite flekker på tungen. Hvis en forelder merker denne endringen, bør barnet føres til barnelege for behandling. Finn ut hva en trost er.

Hvordan rengjøre babytennene

Etter at babyens første tenner er født og er 1 år, bør du bare pusse tennene med en aldersbestemt børste som er myk, har et lite hode og et stort håndtak.

Fra du er 1 år, bør du pusse barnets tenner med din egen børste og bruke en tannkrem med en fluorkonsentrasjon som passer din alder. Unngå å bruke tannkrem som har et høyere fluorinnhold enn anbefalt, da det kan forårsake hvite flekker på tennene og er farlig hvis babyen svelger fluoren. Legg tannkrem på tannbørsten i forhold til størrelsen på barnets små negler og rengjør alle tennene foran og bak for å unngå tannpine.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *