KAN ET BARN SOVE MED FORELDRENE hans? – EFFEKTIVITET

Nyfødte babyer under 1 eller 2 år kan sove i samme rom med foreldrene sine fordi det styrker båndet til babyen, gjør det lettere å spise om natten, og det er mer sannsynlig at foreldre sover.

Takk skal du ha:

Nyfødte under 1 eller 2 år kan sove i samme rom med foreldrene sine fordi det styrker båndet til babyen, gjør det lettere å spise om natten og beroliger foreldrene når det gjelder søvn eller babyens puste. Eksperter sier at risikoen for plutselig død avtar.

Plutselig død kan oppstå før barnet er 1 år, og ifølge hans forklaring, hvis det er noen endringer i barnets luftveier under søvnen, vil han ikke kunne våkne og vil dø mens han sover. Når et barn sover i samme rom, innser foreldrene at barnet ikke puster godt, vekker det og gir all nødvendig hjelp.

Risiko for at et barn sover i foreldrenes seng

Når en baby er 4-6 måneder gammel og foreldrene har for vane å kvele eller knuse barnet, er det en høyere risiko for å sovne i foreldrenes seng, for eksempel å drikke for mye alkohol, ta sovepiller eller røyke.

I tillegg er risikoen for at et barn sover i foreldrenes seng knyttet til sikkerhetsproblemer, for eksempel at babyen faller ut av sengen fordi det ikke er noen ubeskyttede strykejern, og babyen ikke kan puste midt i sengen. Det er også en risiko for at en av foreldrene vil slå på barnet mens barnet sover.

For å unngå risiko anbefales barn under 6 måneder å sove i en barneseng plassert ved siden av foreldrenes seng, fordi det ikke er noen risiko for babyen og foreldrene er mer avslappede.

5 grunner til at et barn skal sove i foreldrenes rom

Så fordi barnet anbefales å sove i samme rom med foreldrene sine:

  1. Tilrettelegger for nattfôring, hjalp nylig moren bedre;
  2. Det er lett å roe en baby med beroligende lyder eller bare i din nærvær;
  3. Risikoen for plutselig død er lav, for hvis du merker at babyen ikke puster godt, kan du handle raskere;
  4. Fordi det liker å være nær foreldrene, i det minste om natten, vokser barnet og barnet trygt og styrker det affektive båndet;
  5. Hjelper med å bedre forstå barnets søvnmønster.

En baby kan sove i samme rom med foreldrene, men det anbefales ikke å sove i samme seng, da dette kan skade barnets helse. Derfor bør babyens vugge plasseres ved siden av foreldrenes seng, og foreldrene bør se på babyen nøye mens den ligger.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *