MAYRA ESTRIN LEVIN: BIOGRAFI, TEORIER OG ANDRE BIDRAG

MAYRA ESTRIN LEVIN: BIOGRAFI, TEORIER OG ANDRE BIDRAG

Myra Estrin Levine (1920-1996) er en amerikansk sykepleier kjent for å formulere teorien om antagelse om at det skulle være en organisasjonsstruktur for opplæring av sykepleiere.

Takk skal du ha:

Mayra Estrin Levin (1920-1996) var en amerikansk sykepleier kjent for å formulere bevaringsteorien om at det skulle være en organisasjonsstruktur for opplæring av medisinsk og kirurgisk sykepleier. I tillegg ble hun preget av sitt omfattende arbeid som samfunns- og personlig sykepleier, kirurgisk veileder og klinisk instruktør.

Hun tok vare på farens helse og ble uteksaminert i 1944 i en alder av 24 år fra Cook County School of Nursing. Senere ble hun utdannet sykepleier fra University of Chicago i 1949.

I 1962 fikk hun en mastergrad i sykepleie fra Wayne State University i Detroit. Samme år mottok han en æresdoktorgrad fra Loyola University.


I dag er Levins omsorgsmodell grunnleggende for å utdanne sykepleiere fordi den understreker viktigheten av sykepleieres interaksjoner og intervensjoner som bidrar til personens gjenoppretting og strukturelle integritet.

Biografi

Myra Estrin Levine ble født i 1920 i Chicago, Illinois og er den eldste av tre søsken. Fra tidlig alder ble hun interessert i sykepleie fordi faren ofte var syk og måtte innlegges på sykehus med gastrointestinale problemer.

I tillegg utviklet hun en lidenskap for skriving og ble en produktiv forfatter innen utdanning og sykepleie. Gjennom sin omfattende karriere har han vært en utmerket foredragsholder, gjennomført seminarer, workshops, programmer og diskusjoner.

Til tross for sin erfaring og ekspertise i sykepleierskoler og sykehus som konsulent, hadde han aldri tenkt å utvikle en teori.

Levin døde 20. mars 1996, 75 år gammel, og etterlot seg et stort arv som lærer, administrator, ekspert, sykepleier og humaniora.


Studer og arbeid

Etter eksamen fra Cook County Nursing School i 1944, mottok Levin en bachelorgrad i sykepleie fra University of Chicago i 1949. Hun fikk også en mastergrad i sykepleie fra Wayne State University i 1962.

I 1944, etter at hun var utdannet sykepleier, begynte hun å jobbe som en privat sykepleier, men året etter begynte hun i den amerikanske hæren som sykepleier. Fra 1947 til 1950 var han klinisk instruktør i kroppsøving ved Cook County School.

Fra 1950 til 1951 var han direktør for sykepleiere ved Drexel House i Chicago, og fra 1951 til 1952 var han direktør for kirurgiske sykepleiere ved University of Chicago Clinic. Senere, fra 1956 til 1962, jobbet han som kirurgisk veileder, men på Henry Ford Hospital i Detroit.

Myra har jobbet i flere forskerstillinger ved Brian Memorial Hospital i Nebraska, Lincoln School of Nursing i Cook County, University of Illinois og University of Rush. På sistnevnte institutt koordinerte hun forskerskolen for onkologiske sykepleiere.


I 1974 ble han valgt til direktør for etterutdanningsavdelingen ved Evanston Hospital, hvor han også fungerte som konsulent. Etter å ha oppnådd en mastergrad i sykepleie, underviste Levin ved forskjellige institusjoner, inkludert University of Illinois i Chicago og University of Tel Aviv i Israel.

Teorier om sykepleiere

Levin uttalte gjentatte ganger at han ikke hadde til hensikt å utvikle en teori, men klarte å skape en organisasjonsstruktur for sykepleierutdanningen, som han hadde lengtet etter siden barndommen.

Bevaringsmodellen er basert på det fysiske konseptet med energibesparelse, blant andre psykososiale aspekter. Den kombinerer tre grunnleggende prinsipper som jobber sammen for å legge til rette for helbredelse: integritet eller globalisering, tilpasning og bevaring. Tre begreper som ligger til grunn for hans bevaringsteori.

Begrepet integritet antyder at sykepleiere må håndtere pasientens ytre og indre faktorer, slik at den enkelte ikke bare blir sett på som en pasient, men også som en perfekt person. Som pleier blir sykepleieren en aktiv del av dette miljøet.

På prinsippet om tilpasning så Levin det som en endringsprosess der pasienten tilpasser seg virkeligheten i sin nye situasjon. Jo bedre du tilpasser deg endringene, desto bedre blir responsen din på behandling og pleie.

Til slutt er bevaring resultatet av tilpasning. Her beskriver han hvordan komplekse systemer kan fungere selv når de er alvorlig skadet. Å bevare naturen gjør at vi kan reagere effektivt på endringer i menneskekroppen og bevare deres unike egenskaper.

Prinsipper for beskyttelse

Maira Levin mener at visse tiltak må tas for å oppnå målene med beskyttelsesmodellen. Han kalte dem prinsipper for beskyttelse.

– Energisparing. En person må alltid balansere energien for å opprettholde sin vitale aktivitet. Av denne grunn bør pasienten sørge for at de ikke bruker overdreven energi gjennom hvile og trening.

– bevaring av strukturell integritet. I prinsippet er helbredelse prosessen med å gjenopprette strukturell og funksjonell integritet for å beskytte integritet. Det handler om å fremme aktiviteter eller oppgaver som hjelper pasienten å komme seg fysisk.

– Bevaring av personlig integritet. Integritet og selvtillit er viktig og sårbare mennesker blir syke. Sykepleiere hjelper pasienter med å opprettholde sin egenart og egenart.

– bevaring av sosial integritet. Sykepleiere spiller en rolle i å hjelpe familier og holde pasientene sosiale og sosiale. Dette øker deres selvtillit mens de er på sykehuset og får dem også til å føle seg bedre.

Over tid, når det gjelder langsiktig kontroll av sykdommen, oppstår spørsmålet om denne modellen er den mest passende.

Dette er fordi Miras modell først og fremst fokuserer på individet og deres integritet, målt ved hans eller hennes personlige og følelsesmessige velvære over en periode.

Andre investeringer

Levin, sammen med andre forfattere, jobbet med en beskyttelsesmodell for å utvikle en teori for helsen til nyfødte.

I tillegg var det en flott mulighet til å studere søvnforstyrrelser og utvikle pleiepraksis.

Referanser

  1. Diagnose av sykepleiere som verktøy i sykepleierutdanning: en litterær gjennomgang. (2019). Hentet fra Scielo.isciii.es
  2. Beskyttelsesmodell. (2019). Hentet fra Nursite.com
  3. Myra Estrin Levin. (2019). Hentet fra Nursingtheories.weebly.com
  4. Maira Levin – Nursing Theory. (2019). Hentet fra Nursing-theory.org
  5. Myra Estrin Levin. (2019). Hentet fra Esacademic.com

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *