ALLERGIER PÅ ANSIKTET: HVA KAN SKJEDE OG HVA Å GJØRE – EFFEKTIVITET

Ansiktsallergier er preget av rødhet, kløe og hevelse i huden i ansiktet, noe som kan være forårsaket av en rekke forhold, for eksempel kontaktdermatitt, som er forårsaket av kontakt med et stoff.

Takk skal du ha:

Ansiktsallergier er preget av rødhet, kløe og hevelse i huden i ansiktet, noe som kan være forårsaket av en rekke forhold, for eksempel kontaktdermatitt, som er en betennelsesreaksjon i kroppen for å komme i kontakt med et stoff. hudreaksjoner på visse kosmetikkprodukter, bruk av medisiner eller matvarer som reker.

Behandlingen av ansiktsallergier er foreskrevet av en hudlege og avhenger av årsaken til hudreaksjonene i dette området av kroppen, men i noen tilfeller kan bruk av antiallergi og kortikosteroid salver være indikert.

Dermed er hovedårsakene til ansiktsallergi:

1. Kontaktdermatitt

Kontaktdermatitt er en inflammatorisk reaksjon som oppstår når et stoff berører ansiktet, noe som fører til dannelse av kløende papler eller vesikler, rødhet i huden eller dannelse av skjellende membraner.

Denne typen reaksjon kan forekomme i alle aldre, inkludert hos barn, og forekommer primært på huden med et eller annet produkt eller stoff, for eksempel smykker, såpe eller latex, eller etter uker, måneder eller til og med år. første gangs bruk. Diagnosen kontaktdermatitt stilles av en hudlege gjennom slike tester stikkprøve, deretter plasseres stoffer som kan forårsake allergi på huden, og hvis det er noen reaksjon fra kroppen, blir den observert over tid. Finn ut hva det er stikkprøve og hvordan den ble laget.

Hva å gjøre: Behandling av ansiktsdermatitt gjøres ved å eliminere kontakt med overflateallergenet, og hudlegen anbefaler antiallergi og kortikosteroid salver som betametason.

2. Reaksjon på kosmetikk

Kosmetikk inkluderer fargestoffer som brukes på kroppen, laget av dyre-, plante- eller syntetiske kjemikalier, som brukes til å rense, beskytte eller skjule mangler og brukes til skjønnhet. Det er for tiden flere merker og laboratorier som produserer denne typen produkter og ofte bruker forskjellige stoffer.

Disse stoffene i kosmetikk kan forårsake hudallergi, rødhet, kløe, papler og til og med hevelse. Disse symptomene oppstår når kroppen innser at produktet er et invasivt middel, og derfor forårsaker en overdreven reaksjon i ansiktshuden.

Hva å gjøre: Den beste måten å forbedre allergiske reaksjoner på kosmetikk er å slutte å bruke dette produktet fordi det er nok til å redusere symptomene. Imidlertid, hvis bruken av kosmetikk blir avbrutt og symptomene vedvarer, kan medisiner mot allergi brukes, eller hvis den allergiske reaksjonen i ansiktet er alvorlig, bør en hudlege kontaktes for å gi den mest passende behandlingen.

3. Atopisk dermatitt

Atopisk dermatitt er en kronisk sykdom som hovedsakelig rammer barn og er forårsaket av genetiske faktorer og endringer i hudbarrieren. Symptomer kan fremstå som allergier mot ansiktet og manifesteres av overdreven tørrhet i huden, kløe og eksem. Dette er de skjellete flekkene på huden.

Denne tilstanden oppstår når kroppen overreagerer på visse allergener, slik at hudcellene reagerer på visse matvarer, klimaendringer, tobakkrøyk eller til og med smittsomme stoffer som bakterier under mors graviditet. og sopp.

Hva å gjøre: Det er ingen kur mot atopisk dermatitt, men symptomer som ansiktsallergi kan kontrolleres ved å eliminere faktorene som forårsaker hudskader, ved å kontrollere betennelse og kløe med antiallergiske kortikosteroider eller immunsuppressiva, i tillegg til å fukte huden.

4. Bruk av medisiner og mat

Bruk av visse medisiner, som aspirin og penicillinbaserte antibiotika, kan forårsake allergiske reaksjoner, inkludert rødhet og kløe i huden. Dette er fordi immunforsvaret blir overveldet når det gjenkjenner disse stoffene i kroppen.

Noen matvarer, som reker og pepper, kan forårsake allergi i ansiktet, som rødhet og kløe, samt hevelse i øynene, leppene og tungen, kortpustethet og oppkast.

Hva å gjøre: Hvis en allergi mot overflaten er ledsaget av symptomer som hevelse i ansikt og tunge, bør du oppsøke lege umiddelbart, da det kan føre til anafylaktisk sjokk, som kan føre til en alvorlig allergisk reaksjon, og sette personens liv i fare . Lær hva anafylaktisk sjokk er, dets symptomer og hvordan du behandler det.

5. Soleksponering

Eksponering for solen kan forårsake ansiktsallergi hos noen mennesker, da de utvikler en tilstand som kalles følsomhet for ultrafiolett lys, som er etablert i løpet av få minutter.

Når den utsettes for ultrafiolett lys, frigjør denne tilstanden kjemikalier som får immunforsvaret til å reagere umiddelbart, forårsaker varme, kløe og rødhet på huden. Solallergier blir bekreftet av en hudlege ved å undersøke en persons symptomer og hudlesjoner.

Hva å gjøre: Dermatologer foreskriver solallergibehandling, som innebærer bruk av salver og kortikosteroider for å redusere immunsystemets respons.

6. Kolinerge urtikaria

Kolinerge urtikaria er preget av hudallergi, som er forårsaket av en økning i kroppstemperatur, noe som er mer vanlig etter trening og bading i varmt vann. I noen tilfeller forekommer denne hudreaksjonen under svette og svette, for eksempel angst.

Rødhet og kløe i huden kan forekomme i ansiktet, nakken og brystet generelt, og kan spre seg til kroppen, og i noen tilfeller overdreven salivasjon, rennende øyne og diaré. Se etter andre tegn på kolinerg urtikaria og hvordan du kan bekrefte diagnosen.

Hva å gjøre: Behandling av kolinerg urtikaria kan gjøres ved å påføre kaldt vann i ansiktet og rødhet, men hvis symptomene er alvorlige, kontakt en ideell terapeut og foreslå den mest passende behandlingen.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *