ARIPIPRAZOLE: EGENSKAPER OG BIVIRKNINGER

ARIPIPRAZOLE: EGENSKAPER OG BIVIRKNINGER

Å lide av ulike psykiske lidelser av befolkningen betyr at det gjennom historien har vært et ønske om å bruke forskjellige mekanismer og tiltak for å behandle disse effektene. I eldgamle kulturer og

Takk skal du ha:

Å lide av ulike psykiske lidelser av befolkningen betyr at det gjennom historien har vært et ønske om å bruke forskjellige mekanismer og tiltak for å behandle disse effektene. I eldgamle kulturer og historie har ritualer som trepanation blitt utført for dette formålet. I løpet av årene har det imidlertid blitt utviklet forskjellige metoder som er effektive i behandling av disse sykdommene.

Blant dem finner vi syntesen av stoffer som eliminerer eller reduserer symptomer: psykofarmaka. I forbindelse med schizofreni anses farmakologisk behandling nå å være av stor betydning for vedlikehold og stabilisering av pasienter. Y Aripiprazol finnes i de fleste psykofarmaka, vil vi snakke i denne artikkelen.


  • Relatert artikkel: «Typer av psykotrope medikamenter: bruk og bivirkninger»

Aripiprazole: Hva er det?

Aripiprazole er et psykotropisk legemiddel klassifisert som antipsykotisk eller neuroleptisk, spesielt formulert for å ha en positiv effekt på stoffet. Redusere og eliminere symptomene på schizofreni og psykotiske lidelserslik som hallusinasjoner og hallusinasjoner og psykomotorisk agitasjon.

Blant antipsykotika er det klassifisert som atypiskfordi forekomsten er basert på et forsøk på å utvikle effektive medikamenter for å behandle disse symptomene uten å forårsake nivået av typiske eller klassiske bivirkninger, samt å øke effektiviteten av behandlingen av visse symptomer, negative (symptomer som reduserer funksjonsevnen til pasientens evner, som apati)), er disse typiske antipsykotika ubehandlingsbare eller kan forårsake skade.


Og i denne rollen hjelper det å takle de positive og negative symptomene spesielt effektivt, i tillegg har det fordelen av å ha Mulig administrering som intramuskulær injeksjon I depotformat (langsom frigjøring) månedlig, i dette tilfellet trenger ikke legemidlet tas oralt kontinuerlig.

  • Du kan være interessert i: «Antipsykotiske typer (eller nevroleptika)»

Virkningsmekanismen

Aripiprazol, som vi har sagt, er et atypisk antipsykotisk middel. Som de fleste av disse typene neuroleptika, avhenger effekten av effekten i to nevrotransmisjonssystemer: dopamin og serotonin. Imidlertid, når det gjelder dopamin, er virkningsmekanismen litt forskjellig fra andre atypiske mekanismer.

Selv om de fleste antipsykotika vanligvis er ikke-atypiske og vanligvis virker ved å blokkere dopamin D2-reseptorer i hjernen, er dette ikke relatert til aripiprazol. Dette stoffet er faktisk en delvis agonist av D2-reseptorer, liker mest sin tilstedeværelse i hjernen. Dette muliggjør en økning i mest positive psykotiske symptomer, men reduserer dem faktisk.


Denne reduksjonen forklares med effekten på serotonin. Andre atypiske stoffer reduserer serotonin i hjernen og slutter å bremse i områder som ikke krever en reduksjon i dopamin, med den hemmende effekten de påvirker, påvirker den mesolimbiske banen (positive symptomer som hallusinasjoner forekommer for mye i denne banen), men i cortex er den hemmende effekten reduseres.

Ifølge aripiprazol forekommer denne effekten i form av serotoninreseptorer, som delvis er blokkert av medikamentet, og på den annen side stimulerer dens syntese som en delvis agonist av 5-HT1a-reseptorer. Dette fører til at dopaminnivået faller noen steder og øker andre.

  • Du kan være interessert i: «Deler av den menneskelige hjerne (og funksjoner)»

Bruksanvisning

Hovedindikasjonen for aripiprazol er behandling av schizofreni og andre psykotiske lidelser. på denne måten bidrar til reduksjon eller eliminering av positive symptomerEller i form av hallusinasjoner, spenning eller atferdsendringer, og har også en positiv effekt på negative fenomener (apati, dårlig tenkning og affektiv tilpasning, etc.). Det brukes også til å holde ofre for disse lidelsene permanent fra fylte femten år.

Det har også blitt brukt effektivt i behandlingen av maniske episoder i sammenheng med bipolar lidelse siden fylte 13 år. Ikke bare i behandlingen av akutte angrep, men også i forebygging av nye episoder. Selv om, Bruk av dette stoffet i noen fag kan forårsake maniske episoder.

I tillegg til indikasjonene ovenfor, brukes dette stoffet noen ganger til å behandle problemer som Turets lidelse eller autisme, ofte for å kontrollere dets kliniske manifestasjoner.

Bivirkninger

Selv om aripiprazol er veldig nyttig i mange sykdommer, er det et psykotrop legemiddel som forårsaker forskjellige nivåer av bivirkninger.

Ofte kan vi finne det døsighet og tretthet, vektøkning, hodepine, tap av matlyst, nervøsitet, hyperalgesi, muskelsmerter, gastrointestinale lidelser, diaré eller forstoppelse, og balanseproblemer. Søvnløshet og angst er vanlig. Humørsvingninger, hyperglykemi, pustevansker, muskelstivhet, synsforstyrrelser, arytmier og dyskinesi, samt selvmordstanker. I motsetning til andre antipsykotika er seksuelle eller motoriske lidelser mindre vanlige.

I tillegg har administrering av dette legemidlet i nyere tid vært knyttet til i noen tilfeller (selv om det ikke er vanlig) Økt impulsivitet, patologisk spill, hyperfagi, økt libido og tilstedeværelsen av obligatorisk atferd som leting etter og handel med seksuelle forhold. Kort fortalt har det vært forbundet med tap av impulskontroll hos noen mennesker, noe som kan ha forskjellige konsekvenser for vedkommende.

Kontraindikasjoner og risikoer

Aripiprazole er et veldig farlig stoff som kan ha forskjellige effekter på kroppen og er kontraindisert i forskjellige typer befolkning.

Blant de som ikke bør bruke dette stoffet, kan vi finne de som er allergiske mot det eller dets komponenter. Disse medisinene er også svært kontraindisert av personer som lider av psykiske lidelser, i så fall øker risikoen for at pasienten dør. Tilstedeværelse av hjertesykdom eller kardiovaskulær og cerebrovaskulær sykdom de kontraindiserer også dette stoffet.

Personer med diabetes bør unngå dette legemidlet, da bruken kan øke blodsukkernivået og føre til farlig hyperglykemi. Personer med lever- eller nyresykdom bør ikke bruke aripiprazol hvis tilstanden er alvorlig, eller i det minste foreskrive dosen med legen. Også personer med epilepsi er i fare for alvorlige anfall hvis de tar denne medisinen. En annen kontraindikasjon er hos gravide og ammende kvinner fordi det utgjør en risiko for fosteret og stoffet overføres gjennom morkaken og morsmelken.

Aripiprazol kan samhandle med en rekke medisiner, og interaksjoner kan være skadelige. Blant disse medikamentene er noen som brukes til behandling av HIV, samt antidepressiva, antihypertensiva og antikonvulsiva. Det bør ikke tas med alkohol eller andre rusmidler..

De som tidligere har lidd av denne typen lidelser på grunn av tap av impulskontroll, er avhengige av stoffet (selv om de ikke har levd før), bipolar (selv om det er et medikament som skal behandles) og tvangslidelser. .

Bibliografiske referanser

  • Salazar, M.; Peralta, S.; Pastor, J. (2011). Håndbok for psykofarmakologi. Madrid, redaksjon Médica Panamericana.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *