GEOGRAFISK SPRÅK: HVA ER DET, MULIGE ÅRSAKER OG BEHANDLING – EFFEKTIVITET

GEOGRAFISK SPRÅK: HVA ER DET, MULIGE ÅRSAKER OG BEHANDLING – EFFEKTIVITET

Geografisk språk, også kjent som farlig vandrende glossitt eller vandrende erytem, ​​fører til at røde, glatte og uregelmessige flekker på tungen danner et kartlignende bilde.

Takk skal du ha:

Geografisk språk, også kjent som farlig vandrende glossitt eller vandrende erytem, ​​er en endring i utseendet på røde, glatte og uregelmessige flekker på tungen som resulterer i et kartlignende bilde. Denne tilstanden er sjelden og har ingen klar årsak, men den er vanligere hos mennesker i samme familie, noe som tyder på at det kan være noen genetisk faktor involvert.

I de fleste tilfeller fører ikke det geografiske språket til symptomer og krever ikke behandling. Imidlertid kan det i noen tilfeller oppstå smerte, svie og ubehag etter å ha spist varm syrlig eller salt mat, og det anbefales at en person unngår disse matvarene.

Mulige årsaker til geografisk språk

Geografisk språk oppstår når smaksløkene til noen områder av tungen begynner å forsvinne, og danner små røde og uregelmessige flekker som ser ut som kart. Imidlertid er de eksakte årsakene til tap av papillom fortsatt ukjent. Det antas imidlertid at dette kan skyldes visse omstendigheter, for eksempel:

 • Psoriasis;
 • Atopisk dermatitt;
 • Sprukket tunge;
 • Hormonelle forandringer;
 • Genetiske endringer;
 • Allergi;
 • Geografisk språkarbeid i familien;
 • Underernæring.

Geografisk språk forårsaker vanligvis ikke andre tegn eller symptomer enn flekker på tungen, men noen mennesker opplever svie, smerte eller økt følsomhet når de spiser veldig varm, bitter eller sur mat.

Hvordan er behandlingen?

Fordi geografisk språk ofte ikke forårsaker tegn eller symptomer og ikke endrer smaken på maten, selv om noen smakssensasjoner går tapt, er det ikke behov for behandling. Men hvis du opplever brannskader eller ubehag når du spiser visse matvarer, kan tannlegen anbefale bruk av visse medisiner eller skyllemidler, for eksempel:

 • Smertestillende og betennelsesdempende medisinerParacetamol eller Ibuprofen, for eksempel, kan bidra til å lindre smerter under en krise som kan oppstå etter å ha spist krydret mat;
 • Munnvann eller bedøvende salver, som lidokain, som raskt lindrer smerter og brenner på tungen;
 • KortikosteroiderSom prednisolon, hjelper det med å redusere betennelse og smerter i tungen, spesielt når smertestillende svikter.

For å unngå ubehagelige symptomer og bruk av medisiner, anbefales en person med et geografisk språk å avstå fra å spise mat som ødelegger slimhinnen i tungen, for eksempel for varmt, bittert, for krydret eller salt. eksempel. Unngå også å røyke og ikke bruk tannkrem som inneholder kjemikalier, blekemidler eller sterke smaker.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *