HVA ER FAKTORENE TIL INTERNETSKAMMEN?

HVA ER FAKTORENE TIL INTERNETSKAMMEN?

Hackerne, eller hackerne, ser på utformingen og driften av visse programmer for å identifisere sprekker og finne muligheter til å infisere datamaskiner.

Takk skal du ha:

De hackere, eller hackere ser på utformingen og driften av visse programmer for å identifisere sprekker og finne muligheter til å infisere datamaskiner.

På samme måte, Mennesker som har utviklet strategier for å lure andre via Internett (og etter at de forlater hjemmet) må de sette seg i stedet for personen som ønsker å jukse, forlate de ubeskyttede sidene i beslutningsprosessen og identifisere vinklene som forårsaker svindelen.

Er vi sårbare for Internett-svindel?

Faktisk, mens for noen mennesker disse svindlene kan virke åpenbart latterlige, er deres «publikum» dårlige internettbrukere De ender med å oppgi bankopplysningene sine uten å vite at de blir lurt. Videre, avhengig av kontekst og situasjon, er det mennesker som er ofre for dette bedraget på et tidspunkt og lett kan finne andre.


Dette er minst ett av funnene i en studie utført av AARP og publisert i Scammer’s Net, som forklarer risikoen som kan føre til at vi blir offer for svindel på Internett, og mange av dem er overraskende.

Vekten av følelser

Normalt trodde vi at rasjonelle argumenter hovedsakelig påvirket beslutningstaking. Så om for eksempel å klikke på lenken vi mottok via e-post eller ikke, er basert på en vurdering av fordeler og ulemper ved disse handlingene, en risikovurdering og en gitt verdi. den potensielle nytten av å gjøre den innsatsen.

AARP-studien viser imidlertid at den følelsesmessige tilstanden til mennesker som er utsatt for internettbedrageri er ekstremt relevant. Nylige stressende opplevelsersom oppsigelse eller uventet tap av kjøpekraft dette er mye mer sannsynlig for svindlere. På samme måte kan folk som føler seg isolerte og ensomme lett komme i disse fellene.


På samme måte kan det enkle faktum at vi er nærmere å begå farlige handlinger også føre til svindel på Internett.

Forklaringen på dette er at det å være i en følelsesmessig tilstand kan være en distraksjon som «distraherer» deg og får deg til å ta mindre hensyn til relevant informasjon. Dermed øker irrasjonelle faktorer sjansene for å velge en vei fremfor den andre, til tross for at den er mer eller mindre gunstig på grunnlag av rimelighetskriterier. Dette er derfor mer i valg av partner.

«Easy prey» -profil

I tillegg til situasjonsfaktorer, er det andre Noen personlige egenskaper som gjør at noen profiler nærmer seg juks, spesielt denne typen svindel. For eksempel er abonnenter som bruker produkter for å prøve ut en prøveversjon som varer i flere dager, lett bytte, så vel som de som liker å dele bursdager og forholdsstatus på sosiale medier, for eksempel Facebook. (mer presist, de ble lurt med 8% mer).


På sin side har folk som klikker på popup-vinduer (små vinduer som åpnes når de ser på Internett for å annonsere for noe), 16% høyere risiko for å bli offer for Internett-svindel.

Visdomene til den digitale generasjonen

Det skal bemerkes at disse prosentene ikke representerer risikoen for å klikke popup-vinduer eller legge ut personlig informasjon på Facebook, men snarere det forklarer ganske enkelt faktorene som forutsier risikoen for å falle i online svindel. Selv om alle popup-vinduene du klikker er ufarlige, kan du falle for det når du har muligheten til å falle for online-svindel ved å klikke på dem.

Dette betyr at det er en del av befolkningen som er på et visst årvåkenhetsnivå og ikke er utsatt for slike risikoer, mens andre mennesker er mer selvsikre i denne forbindelse eller bare vurderer utilstrekkelig informasjon om aktiviteter på nettet. og kan være farlig.

Det er hvorfor Bare å kjenne til noen grunnleggende internettregler vil redusere sjansene dine for å bli bytte for online-svindel. For eksempel er det mindre sannsynlig at folk som kjenner personvernpolicyen til et nettsted eller en tjeneste, blir lurt, og de som vet at bankene aldri sender lenker til skjemaer for å fylle ut for å «bekrefte» personlig informasjon. .

I sin tur vil opplevelsen av å surfe på Internett ha innvirkning. Blant de som meldte seg frivillig til studien var de som nylig hadde begynt å bruke Internett, som ble lurt av den nigerianske prinsen som skrev oss et brev for å levere store summer, og resten av brukerne hadde slettet det via e-post. .

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *