7 MÅTER Å HJELPE ANDRE MED TYPE 2 DIABETES SKJØNNHET

7 MÅTER Å HJELPE ANDRE MED TYPE 2 DIABETES SKJØNNHET

I følge CDC lever omtrent 29 millioner amerikanere med diabetes. Den vanligste type 2-diabetes er 90-95 prosent av alle tilfeller. Så leve med denne sykdommen

Takk skal du ha:

I følge CDC lever omtrent 29 millioner amerikanere med diabetes. Den vanligste type 2-diabetes er 90-95 prosent av alle tilfeller. Dermed er det mulig å kjenne minst en person som har levd med denne sykdommen.

Type 2 diabetes er veldig forskjellig fra type 1 diabetes. En person diagnostisert med type 1 har ikke insulin, og personer med type 2 er resistente mot insulin, noe som over tid fører til en reduksjon i insulinproduksjonen. Med andre ord, kroppen bruker ikke insulin ordentlig, og insulin kan være utilstrekkelig, noe som gjør det vanskeligere for dem å opprettholde normale blodsukkernivåer. Ved type 2-diabetes er det ofte ingen symptomer, men noen opplever tørst, sult, vannlating, tretthet, tåkesyn og hyppige infeksjoner. Men den gode nyheten er at sykdommen kan kontrolleres.

Hvis du kjenner en person med type 2-diabetes, er du bekymret for hans eller hennes helse og velvære. Det er en kronisk sykdom som krever livslang pleie. Du kan ikke fjerne smerten, men du kan vise støtte, trøst og vennlighet på mange måter.

1. Liker ikke det!

Unødvendig å si at du ikke vil at din kjære skal være sunn og ha diabetes. Hvis blodsukkernivået ikke håndteres riktig over lang tid, øker risikoen for komplikasjoner av type 2-diabetes. Komplikasjoner kan omfatte hjerteinfarkt, hjerneslag, nerve-, nyre- og øyeskader.

Når en person med diabetes tar en usunn beslutning, er det frustrerende, men det er en fin linje mellom konstant støtte og hardt arbeid. Hvis du begynner å forelese eller oppføre deg som en diabetespolitibetjent, kan din kjære holde kjeft og nekte hjelpen din.

2. Oppmuntre til riktig ernæring

Noen mennesker med diabetes kan behandles med insulinbehandling eller andre medisiner mot diabetes, mens andre ikke trenger å ta medisiner. Enten de tar medisiner eller ikke, er det viktig å velge en sunn livsstil som inkluderer gode spisevaner.

Det kan være vanskelig for en nylig diagnostisert person å endre spisevaner, men det er viktig å normalisere blodsukkeret og unngå komplikasjoner. Bli med på utdanningskursene dine først eller møt en ernæringsfysiolog for å lære de beste diettstrategiene, og hjelp dem deretter med å velge riktig mat, lage den sammen med dem og være en kilde til oppmuntring. Hvis du spiser usunn mat rundt dem, vil det være vanskelig for dem å opprettholde en sunn daglig rutine. Begrens sukkerholdige drikker i deres nærvær, samt høyt bearbeidede og tilberedte matvarer. I stedet kan du bli med dem og prøve sunne, diabeteslignende oppskrifter.

Det er ikke noe diabetisk kosthold, men du kan planlegge måltider sammen, inkludert grønnsaker, fullkorn, frukt, meieriprodukter med lite fett, essensielle fettstoffer og magre proteinkilder. Du kan hjelpe en venn eller slektning med å håndtere sykdommen, og du kan forbedre helsen din. Et sunt og balansert kosthold kan hjelpe deg med å gå ned i vekt og redusere risikoen for diabetes, hjertesykdommer og andre sykdommer.

3. Gå til en diabetesstøttegruppe med dem

Enten din kjære har blitt nylig diagnostisert eller har levd med diabetes i flere år, kan sykdommen være hjerteskjærende og plagsom. Noen ganger trenger personer med diabetes et utløp for å uttrykke sine tanker og lufte. Oppfordre personen til å gå til en diabetesstøttegruppe og gå med dem. Begge kan få støtte og lære strategier for å takle dine følelser og smerter.

4. Tilby å oppsøke lege

Vær spesifikk når du er klar til å hjelpe noen med diabetes. Meldinger som «Gi meg beskjed om hvordan jeg kan hjelpe» er for brede, og de fleste vil ikke godta deg. Men hvis du vet nøyaktig hva slags hjelp du kan tilby, kan de støtte deg.

For eksempel, tilbud om å ta dem til neste legeavtale eller å få medisinen fra et apotek. Hvis du går til legen, må du gjøre en avtale. Dette vil hjelpe dem å huske viktig informasjon senere. Ikke vær redd for å stille legen din spørsmål. Jo mer du forstår om type 2 diabetes, jo mer kvalitetsstøtte kan du gi. Når du er på kontoret, ta noen brosjyrer og lær deg selv hvordan sykdommen påvirker mennesker.

5. Legg merke til blodsukkerfallet

Noen ganger opplever personer med type 2-diabetes et blodsukkerfall. Dette kan føre til overskyet tenkning, tretthet og svakhet. Finn ut om din kjære er i fare for lavt blodsukker, og finn ut hva symptomene er og hvordan du skal behandle det. Vær oppmerksom på disse tegnene, og hvis du merker en endring i deres atferd, snakk. Du kan vite dette før du merker noen tegn på lavt blodsukker.

I så fall oppfordre dem til å sjekke blodsukkernivået. Det er også nyttig å diskutere (på forhånd) hva du skal gjøre når blodsukkeret faller. Fordi lavt blodsukker kan føre til forvirring, kan ikke din kjære være i stand til å finne trinnene for å øke blodsukkeret for øyeblikket.

6. Øv sammen

Regelmessig fysisk aktivitet er like viktig som å spise et sunt kosthold for mennesker med type 2-diabetes. Å være aktiv og gå ned i vekt senker blodsukkeret. Og det kan være vanskelig å holde tritt med treningsrutinen, men det er lett å trene når du svarer foran noen. Tilbyr å være treningskamerater og møtes flere ganger i uken. Målet for en uke er 30 minutters aktivitet de fleste dager, men hvis du trener kraftig, kan du kvitte deg med tre til fire dager i uken. Du kan også dele 30 minutter i 10 minutters segmenter. Etter et måltid kan du og din kjære ta en 10-minutters spasertur tre ganger eller gå i 30 minutter på rad.

Det viktige er å velge hva dere begge liker. Så hvis du fortsetter med ham, vil han ikke få en slik jobb. Treningene inkluderer aerob gang eller sykling, styrketrening og fleksibilitet. Det er bra for dere begge. Du vil ha mer energi, mindre stress og lavere risiko for hjertesykdom og kreft.

7. Vær positiv

Diagnosen diabetes kan være farlig, spesielt hvis det alltid er fare for komplikasjoner. I følge Center for Disease Control and Prevention er diabetes i USA. Det kan være livstruende problemer, men du må ha en god samtale med noen som lever med type 2-diabetes. De vet sannsynligvis om potensielle problemer, så det er ikke nødvendig å høre om mennesker som har dødd av diabetes eller har amputeret lemmer. Tilby positiv støtte, ikke negative opplevelser.

Ta bort

Når en elsket får diagnosen diabetes, kan du føle deg svak, men styrken og støtten din vil hjelpe vedkommende til å gjennomgå den vanskeligste perioden. Vær positiv, tilby spesifikk hjelp, og lær så mye du kan om sykdommen. Disse handlingene kan virke ubetydelige for deg, men de kan utgjøre en stor forskjell i noens liv.

Valencia Higuer er en frilansskribent som har utviklet innhold av høy kvalitet for publikasjoner innen personlig økonomi og helsetjenester. Han har mer enn et tiår med profesjonell skriveerfaring og har jobbet i flere anerkjente nettverk: GOBankingRates, Money Crashers, Investopedia, The Huffington Post, MSN.com, Healthline og ZocDoc. Han har en bachelorgrad i engelsk fra Old Dominion University i Valencia og er for tiden bosatt i Chesapeake, Virginia. Enten hun leser eller skriver, liker hun å være frivillig, reise og tilbringe tid sammen med andre. Du kan se det på Twitter: @vapahi
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *