ALBERT CAMYUSTUN Eksistensialistisk teori – Psykologi

ALBERT CAMYUSTUN Eksistensialistisk teori – Psykologi

Eksistensialisme er en av de mest innflytelsesrike filosofiske strømningene i moderne tanke og i psykologiens historie. Under hans innflytelse, for eksempel, den humanistiske salmen til Abraham Maslow og Carl Rogers

Takk skal du ha:

Eksistensialisme er en av de filosofiske strømningene Han hadde størst innflytelse på moderne tenkning og psykologiens historie. Under hans innflytelse kom for eksempel den humanistiske psykologien til blant annet Abraham Maslow og Carl Rogers til forfattere som understreket viktigheten av subjektive aspekter av bevissthet.

For å forstå hva eksistensialisme er, er det ikke nok å kjenne sitt preg på en del av psykologien. Inkluderer å foretrekke å kjenne det grunnleggende Albert Kamyustun eksistensialistiske teorier. Deretter vil vi se på hovedaspektene av denne forfatterens filosofi.

  • Relatert artikkel: «Hva er likhetene mellom psykologi og filosofi?»

Hvem var Albert Camus? Kort biografi

Camus ble født i 1913 i Algerie, Frankrike. På grunn av farens død i første verdenskrig vokste han og moren opp i ekstrem fattigdom og fare.


Som tidlig voksen studerte han filosofi ved Universitetet i Algerie, flyttet deretter til Paris i en alder av 25 år, ble involvert i politiske bevegelser og ble med i det franske kommunistpartiet. Han ble snart utvist for ikke å oppfylle sine politiske mål. Under andre verdenskrig deltok aktivt i den underjordiske pressen og han skrev noen av verkene som gjorde ham kjent.

I 1957, kort tid etter slutten av den væpnede konflikten, ble han tildelt Nobelprisen i litteratur. Han døde i en bilulykke 46 år gammel.

  • Relatert artikkel: «Topp 90 setninger av Albert Camus»

Kamudun eksistensialistiske teorier

Camus filosofiske interesser gjenspeilte hans vanskelige dager. På den ene siden setter alvorlige væpnede konflikter tvil om ideen om fremgang på grunn av teknologiske fremskritt, og på den andre siden har store ideologiske bevegelser vist dette. mistet den generelle referanserammen. Menneskeheten har mistet vektoren, den er fokusert på å nå mål fra alle sider og på en positiv måte.


Eksistensialisme studerer denne følelsen av desorientering, som vi ser av de grunnleggende egenskapene til Albert Camus teori.

1. Subjektiv sans for mening

Albert Camus begynner med å innse at mennesket kommer naturlig og utvikler en veldig sterk følelse av formål som er knyttet til hans personlighet. Med andre ord, vi lærer at livet har mening, ingen utdannet oss i den retningen. Som vi har sett, er vi igjen plaget uten å innse at vi er fanget fra begynnelsen.

2. Mangel på mening i livet

Til gjengjeld er en annen nøkkelkomponent i Albert Camus eksistensialistiske teori prinsippet om at livet ikke har noen mening. Filosofen avslutter ganske enkelt med å undersøke argumentene for livets formål og uten å finne en eneste grunn til dens eksistens.


I sin tur har alle de nyeste vitenskapelige oppdagelsene begynt å forklare mer og mer kunnskapsflekkene som hadde vært skjult til da, da menneskeheten ikke lenger trengte et gudebilde. Camus trodde vi alle var mennesker, så vi var alene.

3. Livets motsetninger

De to første elementene peker på motsetningene i våre liv. Vi tror at livene våre har mening, men dette er en løgn, og når sannheten gir oss tegn på det, blir vi opprørt og oppfatter det som et angrep på vår egen identitet og Det er en eksistensiell krise som forårsaker mye ulempe.

Å leve på en måte som er behagelig for Camus, betyr altså å overvinne denne motsetningen og akseptere den spenningen som overskrider den og skaper et tomrom av mening.

4. Dumhet

Hvordan leve bra? Løsningen er å anta at det ikke er noen ytre følelse og bygge den selv. Dette er en revolusjonerende idé arvet av mange tenkere som er interessert i selvrealisering. Mangelen på mening i livet ditt kan i det minste være kvelende en indikasjon på at vi står helt fritt til å gi original mening og passer for hver av våre aktiviteter.

Siden Albert Camus eksistensialisme har alle således en plikt til å søke sin egen historie. Uansett hvilke objektive hendelser som oppstår for deg, er du ikke en person som tolker livets bane i samsvar med historien du har bygget om den.

  • Relatert artikkel: «Eksistensiell krise: når vi ikke finner meningen med livet»

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *