ELDRE HELSE: MÅTER FOR Å FORBEDRE PENSJONSHELSE – HELSE

ELDRE HELSE: MÅTER FOR Å FORBEDRE PENSJONSHELSE – HELSE

Når du blir pensjonist, slutter du ikke bare jobben din. Du går inn i en ny fase av livet ditt. Hvis du gjør noe som er fornuftig, blir du lykkeligere og sunnere. På sykehuset eller i biblioteket

Takk skal du ha:

Å finne et nytt mål

Når du blir pensjonist, slutter du ikke bare jobben din. Du går inn i en ny fase i livet ditt. Hvis du gjør noe som er fornuftig, blir du lykkeligere og sunnere. Frivillig på sykehus eller bibliotek. Delta i prosjekter i ditt bedehus. Lærer barn som trenger hjelp på skolen. Tilfluktsrom. Hjelp til med å samle gaveesker til soldater i utlandet. På sikt vil det hjelpe sinn og kropp.

Slår til høyre

Posisjonen din vil hjelpe deg å holde deg frisk. Hvis du vil ha frisk luft, finnes det en rekke alternativer som Melbourne og Florida; Elmira, New York; Pueblo, CO; og Salinas, California. Du kan praktisere utendørssport i solen i Boulder, CO, Portland eller ME, Tucson. For et høyt nivå av medisinsk behandling er det best å bo i nærheten av Cleveland, Boston, Baltimore, Houston, New York eller Rochester, MN.

En manns (eller kvinnes) beste venn

Hunden vil gi deg uendelig kjærlighet og andre ting. Ved hjelp av Fido kan blodtrykk, hjertefrekvens og stressnivå reduseres på bare 15 minutter. Over tid kan din pålitelige partner bidra til å senke kolesterolet, bekjempe depresjon og holde seg aktiv. Å ha en katt kan bidra til å senke blodtrykket og stressnivået.

Sunn mat

Når du blir eldre, kan du oppleve ernæringsproblemer, for eksempel vekttap eller mangel på visse vitaminer. Derfor er et balansert kosthold med protein, fett og karbohydrater viktigere enn noen gang. Reduser pakkede matvarer fordi de inneholder mye salt, noe som øker blodtrykket. Et godt alternativ er å spise som folket i Hellas og omegn: mye frukt, grønnsaker, korn og olivenolje.

Gå ut av huset

En aktiv livsstil kan hjelpe deg til å være lykkeligere, leve lenger og redusere risikoen for visse sykdommer, for eksempel psykiske lidelser. Spill kort med vennene dine. Reis med en gruppe eldre. Ta kontakt med videregående eller høyskolevennene dine. Hvis du har en hobby, som å lese, strikke eller hagearbeid – bli med i en klubb som fokuserer på den.

Ha flere brosjyrer om helsen din

Få regelmessige medisinske kontroller. Legen din kan overvåke blodtrykket og kolesterolet ditt for å forhindre hjerteinfarkt eller hjerneslag. Rettidig skyting vil beskytte deg mot forkjølelse og andre sykdommer. Hvis du er kvinne, trenger du tester for bryst- og livmorhalskreft; Hvis du er en mann, kan legen din hjelpe deg med å løse prostatakreftprøven.

Tren for moro og kondisjon

Å være aktiv stimulerer ikke bare helsen din, men hjelper deg også til å bli uavhengig i alderdommen. Velg hva du liker, så gjør du det. Aerob trening, som å gå, svømme eller danse, kan gi deg mer energi og bidra til å holde deg våken. Trening med vekter eller baller vil øke styrken din. Yoga gjør deg fleksibel. Hvis øvelsen er ny for deg, kan det være lettere å se legen din først.

Bak rattet

Over tid kan endringer i syn, fysisk form og refleks påvirke din evne til å kjøre. Din sikkerhet avhenger av øyekontakt. Kan du se veiskiltene tydelig? Er det ikke nok å snu i bilen og sjekke trafikken? Forvirrer trafikken deg? Legen din kan hjelpe deg med slike problemer. Og grupper som AARP og AAA tilbyr leksjoner som hjelper deg med å måle og forbedre ferdighetene dine.

Benhelse

Hvis du er kvinne, trenger beinet ditt styrke. Endringer i hormoner etter overgangsalderen gjør dem sprø og kalles osteoporose. For å bekjempe dette, sørg for at kostholdet ditt inneholder mye kalsium, det viktigste byggematerialet for bein. Gode ​​kilder inkluderer brokkoli, spinat og skummet melk eller kefir. I en alder av 65 år vil legen din teste beinene dine med en DEXA-test – en lavdose røntgen.

Voks tankene dine

I likhet med kroppen din, må du trene hjernen din. Leser gamle hobbyer, lager puslespill, spiller et musikkinstrument. Ta en klasse om et emne av interesse, for eksempel matlaging eller en datamaskin. Med ting som maling og hagearbeid kan kreativiteten din bidra til å holde hjernen sunn. For eksempel vil et skuespillerkurs forbedre hukommelsen og ferdigheter i problemløsing.

Ta 40 øyeblikk

Når du blir eldre, kan det være vanskelig å sove hele natten. Kanskje du må tisse eller bevege deg i sengen, skjøten slutter å gjøre vondt. Men du kan ta skritt for å hjelpe. Stopp væsken 2 timer før sengetid. Ingen koffein i 8 timer før sengetid. Gjør soverommet så mørkt som mulig. Begrens søvn til 10 eller 20 minutter om dagen. For å hjelpe med sykdommen din, spør legen din om du skal ta smertestillende.

Sikkerhet rundt huset

Når du blir eldre, blir familieulykker farligere. Få glatte tepper til badegulvet og badekaret. Reparer slitte tepper eller tepper. Forsikre deg om at det er rikelig med lys. Knyt løse bunter. Hvis du har en trapp hjemme, må du plassere rekkverk på begge sider og sklisikre på trappene.

Fortrolighet

Fysiske endringer kan gi sex ut av livet ditt. Men du kan få støyen tilbake. Først bør hver av dere snakke om deres følelser og bekymringer. Forsikre partneren din om at du fortsatt er tiltrukket av ham. Håndholding og massering er gode måter å koble til på nytt. Hvis du har et fysisk problem, for eksempel en erektil dysfunksjon, snakk med legen din.

Administrer tiden din klokt

En av de viktigste gledene ved pensjonering er å tilbringe tid sammen med deg. Du kan gjøre hva du vil, når du vil. Forskere sier at pensjonister er lykkeligere når de planlegger å bruke tiden sin. Hvis du klarer det bra, kan det lønne seg, selv om du ikke sparer tiden din. Og det kan forhindre at du kjeder deg.

Er ‘jobb’ et ord på 4 bokstaver?

Å jobbe etter pensjon holder minne og hjernekraft i balanse, for ikke å snakke om lommene. Hvis du liker den gamle jobben din, kan du lage en mindre versjon av den. Dette er en mulighet for yrker som spenner fra regnskap til helse hjemme til renovering av hjemmet. Eller det kan være en mulighet til å prøve en jobb du alltid har tenkt på. En annen karriere er noen ganger den mest givende.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *