MASTIGOPHOBIA: SYMPTOMENE, ÅRSAKENE OG BEHANDLINGEN

MASTIGOPHOBIA: SYMPTOMENE, ÅRSAKENE OG BEHANDLINGEN

Fobier er en veldig vanlig gruppe angstlidelser. Faktisk, til tross for at de sjelden er hovedårsaken til å konsultere en psykolog, leder for samme kategori

Takk skal du ha:

Fobier er en veldig vanlig gruppe angstlidelser. Faktisk er de et vanlig problem i andre kliniske miljøer i samme kategori (f.eks. Generell angst), selv om de sjelden er hovedårsaken til henvisning til en psykolog.

Mennesker med fobier opplever nervøs frykt, ser dem som ukontrollerbare, og tilstander livet eller gjør ting som er viktige for dem.

I denne artikkelen vil vi ta for oss Mastigophobia, en vanlig frykt i barndommen og viste at den har dype røtter. Her snakker vi om kliniske manifestasjoner, potensielle årsaker og psykologiske behandlinger som er tilgjengelige.


  • Relatert artikkel: «Typer av fobier: studiet av frykt»

Hvordan manifesteres mastigophobia?

Mastigophobia (også kalt Poinephobia) frykt for utbredt, irrasjonell og uforholdsmessig straff. Det er en kombinasjon av to greske ord: «mastigos» (oversatt som pisk eller pisk) og «fobos» (som betyr frykt eller hat). Den beskriver enhver irrasjonell panikkreaksjon på det tidspunktet likeretteren brukes og overstiger forventet avhengig av intensiteten eller de umiddelbare forholdene som oppstår.

Det bør imidlertid tas i betraktning at straffer er en strategi som tar sikte på å redusere utholdenheten i atferd som oppleves som ubehagelig (for barnet eller for tredjeparter). Derfor tilegner de seg i hemmelighet en omvendt kvalitet basert på effektiviteten. Derfor bør denne frykten være litt annerledes enn det som forventes under normale omstendigheter når du bruker prosedyren; i sammenheng med følelser, tanker og handlinger til barn (mest berørt av denne lidelsen).


Følgende er mulige kliniske former for mastigofobi. Selv om de vanligvis dukker opp i barndommen, kan frykten noen ganger fortsette til voksen alder.

Vanligvis Frykt forutsies både fysisk og psykologisk, og forårsaker en fysiologisk reaksjon på panikk. På samme måte inkluderer fobier positive straffer (produserer en omvendt stimulans) og negative straffer (nekter å gjøre det barnet synes er behagelig eller oppmuntrende). Disse to atferdsendringsstrategiene har vært gjenstand for diskusjon de siste årene.

1. Bekymring for straffesituasjoner

I sammenheng med mastigofobi er følelsene av angst som følge av straff eller forventning veldig lik følelsene som er beskrevet i andre fobiske bilder. For beskrivelsens formål kan man skille mellom tre relativt uavhengige viktige områder (men de er noe beslektet med hverandre): fysiologisk, kognitiv og motorisk.


På det fysiologiske nivået er det hyperaktivitet i det autonome nervesystemet, spesielt dets sympatiske gren (takykardi, takypné, svette, skjelv, etc.). På kognitivt nivå er byrden og den katastrofale tolkningen av fiksjon veldig relevant. dette er innenfor normal sameksistens. Til slutt bør situasjoner som fører til anvendelse av fysisk eller mental straff på motornivå unngås, men en av dem har et fjernt potensiale.

  • Du lurer kanskje på: «Hva er angst: hvordan du vet det og hva du skal gjøre»

2. Frykt for kroppsstraff

Barn med mastigophobia er redd for å bli offer for kroppsstraff som et resultat av atferd som anses som uakseptabel for de som kan kontrollere det (for eksempel foreldre) (f.eks. Banking). Denne følelsen har ikke alltid et objektivt grunnlag, så den kan spre seg til de som ikke søker å skape en straffesituasjon.

Dette gjelder spesielt for barn i nylig adopterte familier og når de blir fysisk mishandlet av deres primære omsorgspersoner. Stilen til de tidligere foreldrene gjør det lettere å lære om dynamikken i konfliktløsning i dagens sammenheng. Derfor Adoptivforeldrene gjør en stor start når de er det De hindrer dem, til tross for at de utfører dem på riktig måte og uten mellomledd.

Barn med mastigofobi er veldig følsomme for sinte ansiktsuttrykk, som ofte fører til livslang fysisk straff. Dette er kunstig trening over lang tid som kan forutsi en negativ og farlig farlig stimulans. I mange år kan en uforholdsmessig bevissthet om ikke-verbale fiendtlige signaler opprettholdes.

  • Du lurer kanskje på «Positiv straff og negativ straff: Hvordan fungerer de?»

3. Frykt for psykologisk straff

Straffer kan være fysiske eller psykologiske. I sistnevnte tilfelle er atferd som hat, isolasjon, skremsel, uberettiget misbilligelse eller ydmykelse inkludert. Mennesker som lider av denne fobi utvikler en følelse av spenning og frykt under enhver interaksjon, så de utvikler atferd som aldri unngås. A) Ja, de kan bli for passende for andre, til tross for det åpenbare misbruket i forholdet deres.

En av de mest bekymringsfulle tingene for mennesker med denne lidelsen er stillheten som følge av mellommenneskelig konflikt. Avvisning av faktum oppfattes som en straffende handling av uutholdelig størrelse, foran den er det en sterk følelse, som kan bli til et skarpt bilde av hyperarrhasi (f.eks svimmelhet, ubehag i magen, takykardi, takypné, etc.).

4. Angst for potensiell straff

Barn med denne fobi tror at de kan straffes hvor som helst og uansett grunn. Når de finner ut at de har begått en forbrytelse, er de redde for at deres oppførsel blir kritisert eller irettesatt, og de vil bli utsatt.

Alt dette fører til Konstant bekymring for at det som kan skje, så vel som uforholdsmessige ideer (sterkt korrigert for uskyldige, utilsiktede eller ufrivillige handlinger).

5. Uforholdsmessige reaksjoner på feil

Derfor er barn med mastigofobi veldig våkne for sine feil Feilen blir et faktum som utløser deres angstnivå (fysiologisk, kognitiv og motorisk). Av den grunn legger de mye arbeid i mange aktiviteter. Det skal bemerkes at de ikke deltar i dem fordi de frykter at feilen kan dempe den forferdelige straffen, ikke for den indre gleden (eller motivasjonen for dyktighet) i å gjøre dem riktig. De ville ikke søke det som er bra, men de ville unngå det som er dårlig.

Denne formen for mastigophobia er mer vanlig hos barn hvis foreldre har valgt en autoritær foreldrestil, som er rettet mot å konsolidere prestasjoner og systematisk straffe eventuelle avvik fra dem. Dette mønsteret skaper en smertefull perfeksjon som ikke søker overlegenhet, men er langt fra skadelig.

Hvorfor forekommer mastigophobia?

Mastigophobia er mer vanlig hos barn tatt opp på grunnlag av bruk av positive og negative strafferfor å korrigere arbeidet deres konsekvent. De er spesielt vanlige i tilfeller av overforbruk, helseskade eller fratakelse av helsefremmende aktiviteter for helsens skyld (hjerneslag, et permanent forbud mot å tilbringe tid med venner osv.).

Det er ikke uvanlig at barn med mastigofobi utvikler det de rapporterer om en alvorlig historie med ryggmisbruk, og de som lever i frykt for straff for sine gjerninger. Som et resultat av en grundig studie av fortiden, kan lokaliseringen av denne lidelsen ofte bli funnet, som vanligvis måles av en reduksjon i selvtillit og tro på «verdiløs» og / eller upassende, så vel som andre (søsken, klassekamerater osv.) kan oppstå som et resultat av å legge merke til hvor alvorlige straffer har blitt anvendt.

Hvordan behandle mastigophobia?

Behandling av mastigophobia er vanskelig fordi den må kombinere mange områder av barndomserfaring: tidligere erfaringer med traumatisk eller alvorlig fiendtlighet, forverret personlighetsutvikling, vedvarende tunge følelser, og til og med tilpasningsvansker i områder som skole eller hjem. Foreldre bør også være involvert og sørge for passende psykoopplæring om hvordan korrigerende og straffende tiltak blir brukt (og hvor det er hensiktsmessig).

Streng perfeksjon er også et spørsmål som ofte krever inngrepfordi barnet setter en standard som ikke kan oppfylles uten å gå på kompromiss med andre viktige aspekter av hans eller hennes liv (fritid, sosiale interaksjoner med jevnaldrende osv.) og ikke lar ham eller henne bygge et positivt image. Det beskrevne mønsteret kan være assosiert med samtidig sykdommer, som depresjon (uttrykt i form av irritabilitet på dette tidspunktet) eller andre engstelige bilder av voksen alder.

Dette er en måte å se på familiesystemet som helhet og å være følsomme for barnets spesifikke behov. Kognitiv atferdstilnærming lar deg endre miljøforholdene som beholder problemetog i sin tur utforske barnets tanker og følelser for å identifisere og diskutere troen som bidrar til symptomene.

Til slutt, når det er klart at familien har gjort noe galt mot barnet, er det nødvendig å varsle de kompetente myndighetene om å megle de aktuelle rettsaktene.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *