MAT OG OPPSKRIFTER: HVA VET DU OM VIN? – HELSE

MAT OG OPPSKRIFTER: HVA VET DU OM VIN?  – HELSE

Innrøm det, tenkte du. En standard 750 ml flaske vin inneholder 736 druer, eller 2,6 pund frukt. Dette tallet avhenger av størrelsen, typen og drikken til druene og før du begynner å telle

Takk skal du ha:

Hvor mange druer er det i en flaske vin?

Innrøm det, tenkte du. En standard 750 ml flaske vin inneholder 736 druer, eller 2,6 pund frukt. Dette tallet kan variere avhengig av størrelsen, typen og drikken til druene og hvor mye vin som var tilgjengelig før tellingen.

Hvordan vin lages

Dette er en prosess som kalles gjæring. Små organismer, kalt gjær, spiser sukkeret i druesaften og danner to rester: alkohol og karbondioksid. Den resulterende væsken filtreres for å fjerne faste partikler og tappes umiddelbart eller tappes på flaske. Resultat: Avfallet blir til vin.

Forskjellen mellom rød og hvit vin

Hvitvin gjæres uten skinn, og rødvin gjæres med dem. Dette gir rødvin flere antioksidanter som kalles polyfenoler. De gir bittere, fargerike og bitre følelser (munnfull eddik eller sitron) sammen med helsemessige fordeler. Rødvin inneholder 7 ganger flere polyfenoler enn hvitvin.

Gammel vin på eikefat

Noen dyre viner går gjennom denne prosessen. Den tilfører vinen oksygen og behagelige tresmaker. Hvorfor eik? Med henvisning til romerne fant de at eik var lettere å bøye seg i beholdere for å bære vin og forbedret smaken.

Nyttig infusjon av vin

Riktig mengde vin – spesielt rødvin – kan være gunstig for deg. Dette kan skyldes etanol kroppen din produserer av alkohol, samt polyfenolene som er forbundet med hjerte- og hjernehelse. Imidlertid kan mer enn ett eller to glass om dagen øke risikoen for hjerneslag, høyt blodtrykk, leversykdom, noen kreftformer og andre sykdommer.

Vin og sex

Rødvin kan forbedre sexlivet ditt, spesielt hvis du er kvinne – men bare hvis du ikke drikker mye. En studie fant at kvinner som drakk ett eller to glass rødvin om dagen hadde mer cravings, var mer opphisset og hadde høyere nivåer av seksuell tilfredshet enn ikke-drikkere. De som drakk mer enn det forbedret seg imidlertid ikke.

Vinelskende land

Ikke overraskende rangerte Frankrike og Italia blant de 10 beste når det gjelder hvor mye vin innbyggerne drakk per år (den gjennomsnittlige borgeren i Vatikanet i Roma drikker mer vin per år enn resten av verden). Andre toppkandidater er Sveits, Portugal og Luxembourg. USA topper listen, etterfulgt av Frankrike, Italia, Tyskland og Kina.

Litt vin går langt

Et glass vin på 5 gram inneholder litt over halvparten av det rene melet – ca. 12 gram øl eller 1,5 gram alkohol. Dette er det daglige beløpet som tilbys kvinnen og halvparten av beløpet som tilbys mannen. Du kan heller ikke lagre den ukentlige kvoten din for en drink på lørdagskvelden: Drikke kan være farlig, og det er ikke den beste måten å nyte god vin på.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *