OFFENTLIGE TELEFONER – REDSKAP FOR MONTERING – HELSE

OFFENTLIGE TELEFONER – REDSKAP FOR MONTERING – HELSE

De fleste føler seg engstelige i en sosial situasjon, spesielt når de møter nye mennesker, men frykten er vanligvis mindre intens og går vanligvis over. O med sosial fobi

Takk skal du ha:

Sosiale fobier – frykt for møte

De fleste føler seg engstelige i en sosial situasjon, spesielt når de møter nye mennesker, men frykten er vanligvis mindre intens og går vanligvis over. For mennesker med sosiale fobier kan frykten for forlegenhet i en sosial situasjon være overdreven, veldig påtrengende og ha en svekkende effekt på personlige og profesjonelle forhold.

Tegn og symptomer på sosial fobi

Minst 7,2 millioner amerikanere opplever klinisk signifikante fobier i året, og de fleste har sosiale fobier. Fobier er vedvarende, irrasjonell frykt for visse gjenstander eller situasjoner.

Mennesker med sosiale fobier har større risiko for sosial stigma. De forstår at frykt er overdreven eller irrasjonell, men de kan ikke overvinne den. Tegn og symptomer på sosial fobi inkluderer rødhet, svette, skjelving, rask hjerterytme, muskelspenning, svimmelhet eller annet ubehag i magen, svimmelhet og andre tegn på angst.

Uten behandling

Hvis de ikke behandles, kan sosiale fobier forårsake kaos på en persons arbeid, sosiale og familieforhold. I en nødsituasjon kan en person være borte fra alle sosiale situasjoner og kanskje ikke være i stand til å forlate huset. Den gode nyheten er at det er en effektiv behandling for sosial fobi, og det kan være svært nyttig for personer med sykdommen.

Med behandling

Effektiv behandling for sosiale fobier inkluderer medisiner, en bestemt type psykoterapi kjent som kognitiv atferdsterapi, eller en kombinasjon av medisiner og psykoterapi.

Antisosiale fobi medisiner inkluderer antidepressiva kalt serotonin reopptakshemmere og monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere), samt benzodiazepiner med høy styrke. Personer med en viss type sosial fobi som kalles ytelsesfobi, kan bli hjulpet av medisiner som kalles betablokkere.

Kognitiv atferdsterapi lærer pasienter å reagere annerledes på situasjoner og fysiske opplevelser som utløser angstsymptomer. For eksempel kan en form for kognitiv atferdsterapi kalt «eksponeringsterapi» hjelpe pasienter gradvis å forverre situasjonen og bli mer komfortable i situasjoner som truer dem.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *