FORVIRKER NÆRINGSNYHETENE DEG? FÅ FAKTA – HELSE

FORVIRKER NÆRINGSNYHETENE DEG?  FÅ FAKTA – HELSE

Ikke kjøp denne diettmytene av Kathleen Zelman, MPH, RD, LD Weight Loss WebMD Clinic – Expert Column

Takk skal du ha:

Forvirret matnyheten deg? Få fakta

Ikke kjøp disse diettmytene

Av Kathleen Zelman, MPH, RD, LD
Vekttapsklinikk WebMD – Ekspertkolonne

Nesten hver dag har ny forskning relatert til kosthold og helse blitt store nyheter. Å holde tritt med den siste ernæringsforskningen – for ikke å snakke om kaffepauser – kan være hjerteskjærende. Du kan bli deprimert og gå tilbake til dine tidligere spisevaner. Men ikke la spiseforstyrrelser komme i veien.

Og hvis du leter etter en løsning for livet, kan du stole på WebMDs vekttapsklinikk. Programmet vårt handler om å lage smarte dietter, regelmessig fysisk trening og gjøre små endringer i livsstilen din for å nå dine helsemål. Vi tror ikke på diett eller deprivasjon; I stedet hjelper vi deg med å skreddersy favorittmatene dine etter måltidene dine. I løpet av programmet vil vårt ekspertpersonell støtte deg med informasjonsnyheter og utdanning, motivasjon, svare på spørsmålene dine eller hjelpe deg med å finne et morsomt treningsprogram.

Myte: Karbohydrater gjør deg feit.
Sannheten: Karbohydrater har hatt et dårlig rykte siden Dr. Atkins ba kristne om å holde seg borte fra dem. Tilbake på 80-tallet brente alle pasta og poteter, men i dag er det en urealistisk frykt for hvite og stivelsesholdige ting. Faktisk tilfører ikke karbohydrater mer vekt enn proteiner eller fett. Hvis du spiser for mange kalorier – som bare kan fås fra karbohydrater, protein, fett eller alkohol – vil du gå opp i vekt. Faktisk absorberes raffinerte karbohydrater (som sukker og hvitt mel) lett og blir sultne kort tid etter at de har spist. Vårt råd på WLC er å velge smarte karbohydrater som korn, frukt og grønnsaker.

Myte: Hvem trenger meieriprodukter når de inneholder for mange kalorier og en liten økning?
Sannheten: Du trenger mer beinbyggende mineraler under aktiv vekst; Imidlertid trenger voksne denne maten resten av livet. Meieriprodukter er den beste kalsiumkilden. Fettfrie og fettfrie valg anbefales fordi de er de laveste i kalorier, kolesterol og mettet fett. Nyere studier har vist at et diett med lite kaloriinnhold, kombinert med inntak av tre porsjoner skummet eller ikke-fett meieriprodukter per dag, fører til økt vekttap. Kalsium og protein i melkeprodukter hjelper til med å forbrenne fett mens du bygger og vedlikeholder muskler. Spis tre porsjoner om dagen og hold bein og tenner stramme mens du går ned i vekt – dette er ikke et overskudd og er en av våre strategier på en vekttapsklinikk.

Myte: Regelmessig inntak av egg fører til høye kolesterolnivåer.
Sannheten: Egget ble reddet. American Heart Associations kostholdsretningslinjer anbefaler ikke hvor mange eggeplommer å spise i løpet av en uke. Egg er en utmerket kilde til protein, B-vitaminer, jern og andre mineraler, som er viktige for god helse. Og eggfettinnholdet, som bare er 5 gram, gjør det til en flott rett til frokost; det vil gi deg mat før lunsj. Egg er allsidige, billige og kan spises til ethvert måltid på dagen. Hvis du er en sunn voksen, kan du nyte en dag uten å bekymre deg for egg.

Myte: Kunstige søtningsmidler vil dempe søte tennene dine.
Sannheten: WLC-medlemmer bruker en rekke matvarer, inkludert moderate mengder kunstig søtet drikke, som faller inn i kategorien «gratis mat». Den virkelige fordelen med å bruke kunstige søtningsmidler er at du får den søte smaken uten for mange kalorier. Dessverre vedvarer og spiser søtsaker bare det medfødte ønsket om søtsaker. For å dempe søte tenner, prøv å tilfredsstille dine ønsker med fruktens naturlige søthet; Å fryse frukt som druer er spesielt tilfredsstillende, eller prøv å drysse deilige krydder som kanel på yoghurt for å miste søtheten. Målet er å gradvis redusere ønsket om sukkerholdige søtsaker i stedet for å erstatte dem med kunstige søtningsmidler.

Myte: Hvis du spiser mest av kaloriene dine om natten, vil du gå opp i vekt.
SannhetenDet gamle ordtaket «Spis frokost som en konge, lunsj som en prins og middag som en fattig mann» er basert på ideen om at du skal spise så mye du kan fordi du er aktiv hele dagen. Hvis du spiser mer enn du brenner, vil du gå opp i vekt, og hvis du spiser mindre, vil programmet vårt lage en personlig måltidsplan basert på hva du liker å spise, og du kan spise den foreskrevne maten når som helst på dagen.

Husk at å spise om natten ofte tar form av bevisstløshet foran TV-en og fokuserer på stillesittende aktiviteter. Kaloriene som forbrukes om kvelden er ekstra kalorier.

Myte: Du kan spise all fettfri mat du liker uten å gå opp i vekt.
Sannheten: Magert mat er ikke kaloritett mat, så de regnes som en del av din daglige kalorifordeling. Da mat med lite fett først ble brukt, glemte mange å kontrollere porsjonsstørrelser og spiste disse matene så mye de ville – og lurte på hvorfor de ikke gikk ned i vekt! Les etikettene og sjekk størrelsen på de oppførte delene for å se hvordan fettfattige matvarer passer inn i måltidene dine. For å hjelpe medlemmene med å få mer mat, tilbyr vi en rekke magre og fettfrie matvarer i individuelle måltidsplaner på WLC.

© 1996-2005 WebMD Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *