GJØR Dyr selvmord? – PSYKOLOGI

GJØR Dyr selvmord?  – PSYKOLOGI

Selvmord er en av de vanligste årsakene til unaturlige dødsfall og traumatiske, og krever mange tap hvert år. Det har lenge plaget menneskeheten, psykologien eller medisinen

Takk skal du ha:

Selvmord er en av de vanligste årsakene til unaturlige dødsfall og traumatisk, og krever mange ofre hvert år. Det er en form for selvdestruktiv atferd som lenge har plaget menneskeheten, gjennomført grundig forskning på områder som psykologi eller medisin og på jakt etter årsaker og måter å forhindre folk i å aktivt søke sin egen død. . En slik oppførsel er imidlertid ikke unik for mennesker.

Mange tilfeller av dyr som dreper seg selv på en eller annen måte er dokumentert. Er disse dødsfallene resultatet av viljen til å dø? Er det selvmord hos dyr? I denne artikkelen vil vi ta en kort titt på dette.

  • Relatert artikkel: «Comparative psychology: the animal part of psychology»

Vær dødsårsaken

Selvmord er definert som utførelsen av en atferd eller en rekke atferd å forårsake sin egen død. Vanligvis har de som gjør det intensjonen om å unngå lidelse i en situasjon der de ikke har nok penger til å bære dem, men det kan være flere grunner til at noen bestemmer seg for å begå selvmord.


Selvmord er en handling som forutsetter et dyrs vilje til å avslutte sitt liv, med den hensikt at dets oppførsel vil føre til døden. Vi må huske begrepet død, at vi kan dø og at vi har evnen til å skape det på egen hånd. Derfor inkluderer et visst nivå av abstraksjon samt planlegging. Det forutsetter også at det er en selvkunnskap om selvet som ønsker å dø, det vil si at det er et selv.

Disse aspektene fikk ofte eksperter til å stille spørsmål ved om de eksisterte i dyreriket fordi de ikke hadde bevis for alle disse mulighetene. Ja, det er blitt observert at flere arter har opplevd smerte og anger over jevnaldrenes død, men det er ikke kjent om deres egen død og atferd kunne ha ført til det.

Er det noen tilfeller av at dyr begår selvmord?

Historien har i det minste vist at dyr har tatt sitt eget liv. Fra uminnelige tider kan vi se hvordan forskjellige poster dokumenterer hundeeiernes død fra sult etter deres død (noe som fortsetter den dag i dag).


Nylig, i 1845, publiserte Illustrated London News en historie der en hund, som allerede viste tegn på depressiv oppførsel, hoppet ut i vannet i parken uten å late som å svømme og nesten forlot bena. synker. Hunden ble reddet, men prøvde igjen. Etter flere forsøk druknet hunden til slutt. Lignende oppførsel har blitt observert hos andre dyr, som ender eller pingviner eller delfiner som har mistet kameratene. de kunne ikke puste (Åndedrett hos disse skapningene er ikke delvis bevisst, som vi er, men bevisst og frivillig.)

Et annet typisk eksempel er lemmingerMassemord ble registrert da det var mange mennesker blant dem. Faktisk er ikke dette selvmordet tilfelle, men det kan skje ved et uhell når disse dyrene prøver å migrere masse til områder der det er mat og møte ulike geografiske katastrofer. De ville prøve å finne mat for å komme videre med dette målet, ikke ideen om å drepe seg selv. Det antas faktisk at bildet av disse gnagere som falt på fjellet var en montasje, dens pålitelighet er ukjent.


Til slutt anses hvalens død på stranden av mange for å være selvmord, selv om det er relatert til sykdommen.

Spontane dødsfall

Til tross for det vi anser for å være selvmord, og om dyr kan delta i det eller ikke, er det faktisk bevis for at flere levende ting har begått forskjellige handlinger som har ført til deres død.

Det mest åpenbare og velkjente eksemplet er at mange kjæledyr, etter eiers død, de slutter å spise til de sulter i hjel. Denne typen oppførsel har blitt observert i lang tid, og denne reaksjonen er også til stede hos dyr.

I noen tilfeller gjør ville dyr dette på grunn av en ektefelles død. Straff for en kjæres død kan forårsake alvorlig psykologisk skade på dyr, inkludert forskjellige former for angst og depresjon. Som et resultat mister de appetitten. Svært nær eieren overfor huseierneDet var rapporter om hans levninger i nærheten av graven før hans død.

En annen type oppførsel finnes hos fangne ​​og / eller sterkt stressede dyr. Med andre ord, mange dyr engasjerer seg i alle slags selvpåførte skader, noe som resulterer i alvorlig skade og til og med død. Et eksempel kan bli funnet i streikene til forskjellige celler på kantene rundt.

En annen form for spontan dyredød brukes til å beskytte andre levende ting, vanligvis avkom av dyr. Selv om en for eksempel forstyrrer barna sine fra å stikke av og dreper dem, kan de for eksempel angripe angriperen i selvforsvar. I dette tilfellet er det imidlertid ikke selvmord i streng forstand, fordi det ikke er død, men mer beskyttelse når du dreper noen andre.

Du kan også finne dyr som har forårsaket sine egne dødsfall gjennom biologiske forsvarsmekanismer. For eksempel er det visse typer maur der kroppene eksploderer når de er anspente i møte med fiender og får noen kjertler til å sprekke. Denne typen selvmord ender med fiendens eller dyrets død, så vel som subjektet selv.

Til slutt er noen parasitter og sopp kjent forårsaker selvmordsadferd hos forskjellige dyr. Det som skjer med maur foran forskjellige Cordyceps-sopper, er at de biter stammen på et blad og venter på døden mens soppen utvikler seg. I dette tilfellet snakker vi om et kunstig selvmord der dyret egentlig ikke planla eller ønsket å dø. Andre bakterier forårsaker selvmordsadferd, for eksempel tap av frykt for rovdyr.

  • Du lurer kanskje på: «Er det kjærlighet mellom arter? Forskning støtter» ja «» «

Argumentene til de som forsvarer deres eksistens

Faktisk, inntil århundrer siden, trodde flertallet av befolkningen at bare en person som var i stand til abstrakt tenkning og resonnement, kjente seg selv. Derfor, med denne typen tenkning, ville vi bli konfrontert med de eneste dyrene som ville forårsake frivillig og bevisst død.

Studier viser imidlertid at dette ikke er tilfelle. Aper, delfiner, kråker, papegøyer, rotter og andre arter har vist ekstraordinære evner i forskjellige eksperimenter.

Det er flere typer selvidentifikasjon, Som forekommer i primater og delfiner og er assosiert med depresjon og angst (noe man ser hos kjæledyr og dyr i fangenskap, så vel som i dyrelivet). De demonstrerte også evnen til å kommunisere intelligent og konsekvent (noen ganger er det tilfeller av at dyr lærer tegnspråk) og lage planer.

Det har også blitt observert at mange dyr forstår at deres handlinger kan påvirke levekårene deres eller ikke. Et kjent eksempel er at de etablerte teorien om svakhet de lærte, og de sluttet å prøve å unngå elektriske støt når de var i en annen situasjon. Gå til den andre siden av buret.

Det er imidlertid ikke kjent om deres fantasifulle evner, fremtidige projeksjon og abstraksjonsnivå er det samme som mennesker eller om de kan sikre sin egen utryddelse.

  • Relatert artikkel: «Selvmordstanker: årsaker, symptomer og terapi»

Argumenter for de som benekter eksistensen

De som mener at dyr ikke har evne til å begå selvmord, mener at oppførselen forbundet med autolyse faktisk er frivillig, faktisk ønsker de ikke å begå selvmord.

Ovennevnte selvskading kan for eksempel tolkes som en endring i angst eller stress, eller selvskading som er rettet mot å avlaste seg selv for noen lidelser (på den annen side ligner den på hovedårsakene som vanligvis fører til selvmord )). Død fra sult kan være forårsaket av sorg, men det betyr ikke at det er en vilje til å dø. Anbefalt i dette tilfellet Lidelsen og sorgen de opplever tar over dyrets sinn, glemte å spise. Selvmord ville være en instinktiv og emosjonell reaksjon som en forsvarsmekanisme som beskytter kolonien eller avkommet i stedet for døden.

Til slutt er parasittormer eller soppinfeksjoner ikke relatert til ønsket om å dø, men til døden forårsaket av eksterne faktorer som ikke regnes som selvmord.

Det virkelige resultatet

I mange dokumenterte tilfeller av dyr som har forårsaket sin egen død, er det en rekke egenskaper som kan føre til tvil om gyldigheten av en slik handling som selvmord.

Det er ingen tvil om at noen dyr er aktive dødsårsaker, men det er mye vanskeligere å fastslå. hvis dine handlinger virkelig er motivert av et ønske om å dø. I denne forbindelse har ikke vitenskapen vært i stand til å fastslå dette faktum på en overbevisende måte, og det er fortsatt ikke tilstrekkelig bevis for å bekrefte eller benekte at dyr har potensial til å begå selvmord.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *