PSYKOLOGISK BEHANDLING AV STABIL OPPFØRING – PSYKOLOGI

PSYKOLOGISK BEHANDLING AV STABIL OPPFØRING – PSYKOLOGI

Vi lever i et stillesittende samfunn. Selv om sport har blitt mer populær de siste årene, bruker de fleste mest tid på å sitte i en stol med liten innsats, i henhold til sin daglige rutine.

Takk skal du ha:

Vi lever i et ekte samfunn. Selv om sport har blitt mer populær de siste årene, bruker de fleste mest tid på å sitte i en stol med liten innsats i samsvar med sin daglige rutine. Også på fritidsnivå beveger majoriteten av befolkningen seg knapt (bruker for eksempel mye tid på TV eller nettverk), og på det fysiske nivået fører det et veldig passivt liv.

En stillesittende livsstil kan være et stort problem: å ikke utøve fysisk trening er farlig og kan føre til medisinsk sykdom og psykiske lidelser. Selv mennesker som ønsker å leve dette livet eller som vil stoppe det, vet ikke hvordan de skal gjøre det eller er ikke forberedt på det. Det er derfor det trengs i de fleste tilfeller Psykologisk behandling av stillesittende atferd.


  • Relatert artikkel: «En stillesittende livsstil forårsaker endringer i hjernen»

Stillesittende livsstil: definisjon og risiko

Selv om dette er et kjent konsept, ville det aldri skade å revurdere konseptet med en stillesittende livsstil for å vite hva du skal gjøre.

Den stillesittende livsstilen er definert av Verdens helseorganisasjon en livsstil som inkluderer mangel på regelmessig fysisk aktivitet eller mangel på treningForstå at du utfører mindre enn en halvtime med fysisk aktivitet hver dag.

Dette livet begynte med fødselen av jordbruk og husdyrhold, men over tid krevde den stadig økende livsstilen, med fremskritt av teknologi, ikke store turer og minimerte innsatsen som kreves for å utføre våre oppgaver. Idag er, For noe hyggelig som fritid eller sosialt samvær, må vi nesten flytte, blir stadig mer inaktive.


Selv om det ikke er teknisk sett på som en sykdom eller lidelse, er en stillesittende livsstil en av de variable risikofaktorene for mange sykdommer, da den svekker mange immunforsvar og forstyrrer kroppens evne til å fungere skikkelig. Faktisk kan det føre til så mange som to millioner for tidlige dødsfall.

Beslektede sykdommer

Noen medisinske tilstander Generelt hjertesykdom, fedme og hypertensjon, ulike typer kreft og metabolske forstyrrelser som diabetes (spesielt type II). Som et resultat av de ovennevnte lidelsene kan risikoen for hjerneslag øke.

I tillegg påvirker det det mentale nivået: en stillesittende person kan oppleve angst, stress eller depresjon. Og også letter og akselererer nedbrytningen av nevroner Hos pasienter med nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers.


Fordeler med sport

Når du arbeider med en stillesittende livsstil, er det nødvendig å påpeke på den ene siden dens mangler, og på den annen side flere fordeler med sport.

I denne forbindelse bør det bemerkes at trening produserer endorfiner på en måte som øker stemningen til motivet. Det styrker helsen til musklene og hjertet og styrker immunforsvaret. og forbedrer livskvaliteten. Det øker også hukommelsen og energien og stemningen vi spiller.

Det forbedrer også søvn og sex. Det reduserer nivået av angst og depresjon og beskytter til og med mot tilfeller av psykiske lidelser. Det skaper også en følelse av selvkontroll og øker opplevd selveffektivitet. Til slutt stiler den figuren og forbedrer den generelle kondisjonen, noe som bidrar til å øke selvtilliten til noen mennesker.

  • Du kan være interessert i: «En stillesittende livsstil: 6 grunner til å drive med sport»

Psykologisk behandling av stillesittende atferd

Aspektene som er diskutert ovenfor illustrerer dette poenget Immobile atferd er en fare og skade kroppen vår. Av denne grunn føler mange mennesker behov for endring fordi de kanskje ikke anser seg i stand til, eller til og med ofte ikke tar hensyn til deres livsstil og søker psykologisk rådgivning av andre grunner, men dette er en veldig viktig faktor (for eksempel depresjon). trenger profesjonell hjelp.

Her er det noe Aspekter og metoder brukt i den psykologiske behandlingen av atferd.

1. Analyse og vurdering av sikkerhetsfaktorer

Før du starter psykologisk behandling for stillesittende atferd, er det hensiktsmessig Evaluer hvor immobile du er, hvis det er grunner til det og hva de er, eller det er faktorer som hindrer dem i å endre atferd. Faktorer av tillit til bevegelse, helsestatus (medisinsk undersøkelse), prioriteringer, kontekst, forventninger, tilstedeværelse av følelsesmessige problemer og historie om fysisk aktivitet og andre faktorer ble vurdert.

En av de vanligste årsakene til å opprettholde en stillesittende livsstil eller ikke drive en sport er mangel på tid og manglende selvtillit (dvs. troen på at vi ikke kan drive med sport). eller opprettholde det over tid), en generell mangel på selvtillit, ubehag eller sammenligninger med andre mennesker i det daglige livet eller på sportssentre, tilstedeværelsen av et funksjonshemning, eller til og med tilgjengeligheten av underholdning eller Den mest praktiske og enkle å utføre.

Alle disse faktorene må tas i betraktning og behandles forskjellig for vellykket psykologisk behandling av stillesittende atferd.

Når du er evaluert, kan du begynne å bruke en serie metoder som hjelper pasienten med å øke aktiviteten. Det bør tas i betraktning at i prosessen må forskjellige forhold vurderes og planene må endres i henhold til omstendighetene i hvert tilfelle.

2. Psykoopplæring

De fleste kjenner ikke risikoen ved å leve et stillesittende liv, og de ser heller ingen grunn til å endre atferd, selv om de vet at det ikke er bra. I denne forbindelse kan psykoopplæring være gunstig, og viser både fordeler og ulemper ved både aktivitet og fysisk inaktivitet. Du kan bruke grafiske elementer, for eksempel å lage positive og negative tabeller.

3. Kognitiv restrukturering og diskusjon av tro og ideer

Denne metoden kan være nødvendig når som helst. Og det er mange absurde overbevisninger og forventninger om hva du skal være, hva sport er, eller hvordan verden kan reagere på det. Å sette dem som hypoteser, lage alternativer og gjennomføre atferdseksperimenter for å motvirke hver av dem, kan føre til atferdsendring.

Kognitiv restrukturering, for eksempel, åpner for kamp Dysfunksjonell tro på selvtillit og selveffektivitet skaper en depressiv tilstand og passiv usikkerhet. For eksempel kan det å bruke forskjellige typer poster sammenligne de innledende forventningene med resultatene av et atferdseksperiment for å avgjøre om din tro samsvarer med hva du forventer.

4. Målsetting

Hvis motivet samtykker i å gjøre atferdsendringer, må de gjøres i samarbeid med en profesjonell. Gradvis og som et sett med realistiske mål.

5. Utvikle en handlingsplan

Hvis motivet er enig, kan en fysisk treningsplan implementeres. Samtidig analyserer den situasjonen, hva du er klar til å gjøre, dine ønsker og mål for å lage en konsekvent og oppnåelig plan. Det bør bemerkes at den grunnleggende klimaanlegget bør gjøres først, og deretter heve kravene og vedlikeholde dem over tid.

6. Gradvis påvirkning

Husk at trening krever en viss innsats. Selv om dette er tilfelle, vil en person som ikke er vant til det, ikke kunne begynne med over-the-top-øvelsene, eller de vil gi opp fordi de synes det er vanskelig og slitsomt. Derfor Øvelsen bør vurderes gradvisInnfør små fysiske aktiviteter i det daglige livet (men ikke veldig lett, litt vanskelig).

7. Gjennomføre avtale

En måte å bygge toleranse på er å inngå atferdsmessige avtaler En viss handling går vanligvis med på å erstatte forsterkeren. For eksempel kan det være nyttig å knytte fysisk aktivitet til å oppnå en aktivitet som er mest tiltalende for faget.

  • Du lurer kanskje på: «Hva er positiv eller negativ forsterkning i psykologien?»

8. Selvlæringsteknikker

Teknikken, som er mye brukt i en rekke områder der atferd må læres eller etableres, er basert på bruk og modifisering av våre egne instruksjoner eller selv verbalisering når vi utfører en atferd (for eksempel, jeg må kjøpe .. . / Jeg går og deg) Jeg sier det …) så disse er lettere enn de forrige og presser oss til å handle.

9. Lær selvkontroll

Mangel på kontroll over hva som skjer foran oss eller det faktum at vår oppførsel ikke fører til positive resultater, er en av grunnene til at mange mennesker forblir passive og mangler fysisk aktivitet. Selvledelsesopplæring ved bruk av Rehms selvledelsesbehandling Dette kan være veldig nyttig for å hjelpe motivet til selvkontroll, positiv selvtillit og forsterke oppførselen.

  • Relatert artikkel: «Rehm’s self-management therapy»

10. Forebygging av tilbakefall

Det siste trinnet i håndtering av statisk atferd er ideen om å prøve å opprettholde en endring i atferd over tid. Den stillesittende livsstilen gjør det vanskelig å dukke opp igjen som en vane. I denne forbindelse er det nødvendig å ta hensyn til tilstedeværelsen av faktorer som forårsaker en slik gjentakelse og prøve å forhindre det og skape alternativer. Tilsvarende fremmes og styrkes motivets følelse av uavhengighet og egeneffektivitet.


11. Evaluering og overvåking

Avhengig av tema, vil endringer bli gjort og vil være nødvendige etter avsluttet behandling Vurdere måloppnåelsenSammenlign tidligere forventninger med resultatene, og se om det var noen problemer på et tidspunkt og hvorfor.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *