SLIK FOREBYGGER DU VARIKOSSYKDOM: ØVELSER, Sokker OG ANDRE – SKJØNNHET

SLIK FOREBYGGER DU VARIKOSSYKDOM: ØVELSER, Sokker OG ANDRE – SKJØNNHET

Kan du forhindre åreknuter? Åreknuter kan utvikle seg av en rekke årsaker. Risikofaktorer inkluderer alder, familiehistorie, kvinnelighet, graviditet, fedme, hormonell erstatning eller prevensjon

Takk skal du ha:

Kan du forhindre åreknuter?

Åreknuter utvikler seg av forskjellige grunner. Risikofaktorer inkluderer alder, familiehistorie, graviditet, graviditet, fedme, hormonell erstatning eller prevensjonsbehandling, langvarig sitte eller stå, og mer. Noen av disse risikofaktorene, som familiehistorie eller alder, er vanskeligere å unngå enn andre. Men er det en måte å forhindre åreknuter på?

Dessverre er svaret nei. Du kan imidlertid forhindre at åreknuter blir verre. Du kan også bruke en sunn livsstil for å holde deg borte fra vaskulære problemer så lenge som mulig. Her er noen måter.

Les mer: Hva er åreknuter? »

1. Unngå lange sitte- eller ståperioder

Langvarig stående eller sittende gjør det vanskelig for blod å motstå tyngdekraften i arteriene i bena. Dette får trykket i arteriene til å stige. Som et resultat samler det seg blod rundt føttene, og føttene og leggene blir hovne og ømme.

Hvis du beveger deg rundt, vil blodtrykket synke og blodsirkulasjonen vil bli bedre. Hvis du sitter fast ved et skrivebord, gjør du følgende øvelser:

  • selg føttene dine
  • Strekker ankelen
  • Bøy knærne «som en marsj»

Prøv å løfte beina minst tre ganger om dagen i 15 minutter av gangen. Hvis du løfter føttene over hjertet, blir gravitasjonsfeltet ødelagt. Som et resultat forbedres blodsirkulasjonen og hevelse i hælen avtar.

Sjekk: Strekk som skal gjøres på jobben »

2. Bruk kompresjonsstrømper

Kompresjonsstrømper og sokker hjelper til med å holde veneventilene i riktig posisjon. Dette letter at arteriene fungerer som de skal og reduserer blodpropp, hevelse og smerte.

Etter at du har hatt en støttende kompress om dagen, kan nattesmerter reduseres. Det er forskjellige typer kompresjonsnivåer, avhengig av hvor skadede blodkarene dine er. Det er best å snakke med legen din når du velger et av de fire kompresjonsalternativene: mild, moderat, fast eller ekstra fast.

3. Leve en sunn livsstil

Åreknuter kan utvikles basert på risikofaktorer som ikke påvirker deg. Det er viktig å prøve å velge en sunn livsstil for ikke å forårsake mer skade på arteriene.

Høyt intravaskulært trykk er en av de skjerpende faktorene for fedme. Et sunt kosthold basert på komplekse karbohydrater, tilstrekkelig protein og sunt fett er viktigst. Unngå mat med mye salt og mat med mye fiber og kalium. Drikk rikelig med vann hele dagen – riktig hydrering betyr sunn blodsirkulasjon.

Få sunne livsstilstips ”

4. Trening bør være en del av treningen

Den mest nyttige øvelsen for å forhindre åreknuter er å gå.

Yoga er et annet godt alternativ. Du kan øve på mange stillinger som løfter beina over hjertet ditt. Dette kalles inversjon og inkluderer løfting av hode, skuldre og ben.

Yoga hjelper også til å strekke og tone de dypeste musklene i leggene og senene. Til en viss grad hjelper de dype musklene veneklaffene til å fungere skikkelig. Stretching og toning utgjør inkluderer en nedadgående hundestilling, mest fremoverlente stillinger og solhilsener.

Andre typer trening inkluderer sykling og svømming.

Lær mer: Lag helseregler ”

5. Søvnstatus for gravide

Graviditet er en av de største årsakene til åreknuter.

Å sove på venstre side kan forhindre dannelse av åreknuter og lindre symptomene på eksisterende åreknuter. Denne soveposisjonen hjelper til med å redusere trykket på den store venen i bekkenområdet, som ligger midt på høyre side av den ekspanderende livmoren.

Hva er fremtiden for åreknuter?

Over tid svekkes ventilene i arteriene, noe som fører til åreknuter. Det er ikke mye du kan gjøre med alder, kjønn eller familiehistorie. Men et sunt kosthold, trening, hydrering og blodtrykk er alt under din kontroll.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *