SUND MAT OG SUNDNÆRING FOR BARN – HELSE

SUND MAT OG SUNDNÆRING FOR BARN – HELSE

Mange foreldre synes det er vanskelig å hjelpe barna sine med å utvikle gode spisevaner. Mange familier er fullverdige og heltidsarbeidende kvinner

Takk skal du ha:

Usunn mat og sunn mat for barn

Mange foreldre synes det er vanskelig å hjelpe barna sine med å utvikle gode spisevaner. Med det hektiske tempoet i mange familier og økningen i antall heltidsarbeidende kvinner, er det mindre sannsynlig at helsebevisste foreldre tåler spisevaner enn de ønsker.

«Mange foreldre vil ikke takle problemer, så de gir barna en sjanse til å ta sine egne valg,» sa Jane Reese, direktør for ernæringstjenester ved ungdomsmedisin og professor i utdanning og pediatri ved University of Washington. . medisin og folkehelse. «Men barns avgjørelser er mindre modne, og de er fortsatt avhengige av foreldrene.»

Det er en god ide å begynne å lære barn om mat, da de vil bli påvirket av sine førskolefamilier. Studier har også vist at hjerte- og karsykdommer begynner veldig tidlig, og at herding av arteriene (arteriosklerose eller aterosklerose) er assosiert med fet mat.

Foreldre bør lese matetiketter nøye for å sjekke mat og ingredienser. De fleste barn er interessert i matreklame og emballasje, inkludert korn med høyt sukker. Ris anbefaler dem noen ganger som en søt godbit i et generelt kosthold som fokuserer på lite sukker, lite fett og ubehandlet mat.

Selv om det er en myte om at å spise for mye sukker hos barn blir hyperaktiv, er sukkerholdig mat fortsatt skadelig for oral helse, lagres som fett og forverrer diabetes, sier Reese. Den fullstendige avvisningen av barns sukker motiverer ham imidlertid.

Reese foreslår å involvere små barn i kokeprosessen. Lær for eksempel barn å dekke bordet i førskolen. Kjøpe dagligvarer. La dem velge litt grønnsaker og frukt, sier Reese. «Du kan se potensialet deres vokser astronomisk,» sier han. «Men hvis foreldrene ikke holder de naturlige tegnene på at barna er klare til å hjelpe, vil de miste mulighetsvinduet.»

Å forbedre barns holdning til mat bør være som å lære dem å bruke penger klokt – ved å gi dem rimelig tilgang og øke ansvaret. Hvis barna er skikkelig forberedt, vil de kunne velge sunn mat etter skoletid. De er sannsynligvis litt mer eksperimentelle, men de foretrekker fersk mat som grønnsaker og mat som pommes frites, sier Reese.

Hva med å endre dietten til barn som allerede er avhengige av søppelmat? Når barn er 10 eller 12 år er det veldig vanskelig å endre vaner eller tvinge dem til å spise sunn mat. Reese foreslår en familiesamling for å diskutere måter å bli kvitt mest søppelmat og erstatte næringsrik mat. Hvis de lærer å spise et balansert kosthold, trenger de ikke vitamintilskudd, sier han.

«Over tid vil ikke spisevanene fungere før du har det bra å spise (vekt),» sier Reese. «Barn som utvikler smak for næringsrik mat, kan imidlertid også endres når de når ungdomsårene. Ungdom opplever alt, inkludert usunn spiseadferd. De kan tiltrekkes av høyt bearbeidet mat, men når de blir eldre og uavhengige, går de tilbake til voksende helse- relaterte vaner »

Et av de vanligste problemene blant ungdommer er jenter som risikerer å gå ned i vekt, eller de som bruker muskelforsterkende kosttilskudd. Cirka 25-40% av ungdommene er overvektige, og når de spiser mye overflødig fett og sukker, mangler de trening. Dette problemet kan bli et følelsesmessig problem og kan føre til sult eller nektelse av å spise for å overvinne ulykke.

«Hvis du ser et reelt ernæringsproblem, så sinne og konflikt,» anbefaler Reese, «søk profesjonell inngripen.» Å hjelpe familie, venner og helsepersonell er den beste måten å håndtere spiseforstyrrelser på.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *