Aktivt liv med slitasjegikt – HELSE

Aktivt liv med slitasjegikt – HELSE

Sykling – i gruppe eller alene, utendørs eller på en stasjonær sykkel – gir stabilitet og mindre innvirkning på knær, hofter og andre ledd enn når du går eller løper.

Takk skal du ha:

Gå rundt

Sykling – i gruppe eller alene, utendørs eller på en stasjonær sykkel – skaper stabilitet og balanse med mindre innvirkning på knær, hofter og andre ledd enn når du går eller løper. Liggende modeller lar deg sitte i liggende stilling, og kan bli lettet hvis du er ukomfortabel å sykle. Hvis du ikke er aktiv akkurat nå, snakk med legen din før du starter et nytt treningsprogram for å finne ut hva som fungerer best for deg.

Pose Pose

Yoga er en skånsom måte å forbedre kroppsstrukturen, balansen og koordinasjonen på. Dette vil hjelpe deg å bevege deg og slappe av bedre. Finn en grunnskoleklasse og fortell læreren om eventuelle skader eller andre fysiske begrensninger. Når posene og pusteøvelsene er behagelige for deg, kan du prøve dem hjemme.

Lag et sprut

Svømming, svømming i bassenget og andre vannøvelser er bra for å lindre smertene og alvorlighetsgraden av slitasjegikt. Vann gir motstand som øker styrken og bevegelsesområdet ditt. Det reduserer også belastning på leddene og støtter kroppsvekten. Treningen din kan være like sterk som svømmekrus eller så myk som å strekke på grunne ender.

Ta kortsiktige tiltak

Fysisk aktivitet tilsettes i små mengder. Det kan være lettere å legge til et 10-minutters vakuum eller hage på fritiden enn en times trening. Uansett hva du gjør, sørg for at du reiser deg. Stå rett opp og la de store leddene dine (som knær og hofter) gjøre så mye arbeid du kan. For å holde oversikt over treningsøktene dine, bruk en skritteller eller annet treningsapparat og registrer hvor mange trinn du tar hver dag.

Sette et mål

Registrer deg for en 5K tur, sykkeltur eller annet organisert arrangement. Når du registrerer deg for en, øker du forpliktelsen din til trening. Vil du ha ekstra motivasjon? Bli med på aktivitetene som bygger din tro. Men ta deg tid til å forberede deg. Husk datoen for den store dagen for å sette spesifikke, realistiske mål for treningen.

Prøv Tai Chi

Denne tradisjonelle kinesiske kampsporten hjelper deg med å takle leddgikt bedre. Kombinerer langsomme, milde bevegelser med mental fokusøvelse. Du kan gjøre dette i en gruppe eller alene. Personer med leddgikt utviklet av Tai Ji rapporterte forbedret balanse og lavere depresjonsnivåer.

Hold deg i humør

Du kan fortsatt ha et tilfredsstillende sexliv. Når du slapper av, planlegg intimitet, unngå kalde temperaturer, bruk puter for å støtte verkende ledd, og slapp av muskler og ledd med en massasje. Vær åpen med partneren din og streve etter emosjonell og fysisk intimitet.

Slips

Ta din firbente venn på tur eller lunsj. Dette er en enkel, lav innvirkning, billig øvelse. Regelmessig gange avlaster stivhet, øker beinmassen og gir deg mer energi og godt humør. Arbeid minst 150 minutter i uken. Dette kan omfatte en 30-minutters spasertur eller et gjennomsnitt på fem dager med intens aktivitet per uke.

Ta en tur

Enten du er hjemme eller på ferie, er det en fin måte å utforske utendørs. Endre måten du bruker den på, fra kort og vanskelig til lang og myk. Du vil ha det gøy mens du hjelper til med de fysiske symptomene på leddgikt. Du vil også få en god natts søvn og føle deg uthvilt etter å ha tilbrakt tid utendørs.

Vær sterk

Styrketrening kan beskytte og stabilisere leddgiktleddene dine, så oppvarming rundt dem er lettere og mindre smertefullt. Sikt mot to til tre økter per uke, og bygg gradvis repetisjon og vekt. Spør treningsspesialisten din hvordan du gjør hver bevegelse riktig og trygt.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *