BÆREKRAFTIG ALLERGISTYRING I SKOLEN – HELSE

BÆREKRAFTIG ALLERGISTYRING I SKOLEN – HELSE

Hvis barnet ditt har en alvorlig allergi – mot mat, insekter, kjæledyr eller andre patogener – gå på skolen for å utelukke en allergisk reaksjon.

Takk skal du ha:

Avtal et møte på skolen

Hvis barnet ditt har en alvorlig allergi – mot mat, insekter, kjæledyr eller andre patogener – snakk med skolepersonalet for å utelukke en allergisk reaksjon. Sjekk om skolen allerede har en prosedyre, eller samarbeid med rektor, lærere og klinikkpersonell for å løse eventuelle problemer som kan oppstå. Sørg for å ta med skolebussjåføren og skolelederne. Lag også en plan med barnet ditt for å hjelpe ham eller henne med å unngå negativ påvirkning og delta i skolens aktiviteter.

Utvikle en handlingsplan for anafylaksi

Hvis et barn utvikler en alvorlig allergisk reaksjon (anafylaksi), er det viktig å søke øyeblikkelig legehjelp og behandling. Hvis barnet ditt får forskrevet et adrenalin (Epi-Pen), må du lage en beredskapsplan med barnets lege og skolesykepleier. Denne planen skal inneholde et bilde av barnet ditt, hans eller hennes spesifikke allergivarselssignaler og -symptomer, behandlingsinstruksjoner og kontaktinformasjon i nødstilfeller for foreldre / omsorgspersoner og barnets barnelege eller allergiker. Kopier av denne planen skal distribueres til barnets lærere, kontor og kafé. Personen som fører tilsyn med barnet ditt på skolen, kan bruke denne planen i en nødsituasjon.

Gi skolen medisiner

Den gitte adrenalinen (Epi-Pen) skal være på skolen sammen med barnet ditt, og låse det på et sted der det ikke er lett tilgjengelig. Sekunder telles i den anafylaktiske reaksjonen. Når barnet ditt er yngre, kan adrenalinet overføres fra klasse til klasse blant ansatte. Når barnet ditt vokser opp, kan han ta det med seg. Legen kan anbefale at barnet har to doser. Forsikre deg om at alle dosene er de samme og kast utgåtte medisiner. Alt personalet skal være opplært til å bruke adrenalin, så forstå legens instruksjoner for administrering, som kan injiseres ved de første tegn på anafylaksi.

Snakk med barnet ditt om allergi

Barnet ditt trenger å vite hva allergiene er og hvordan du kan unngå dem. Hvis han eller hun har matallergi, må du forstå at det er viktig for barnet ditt å vaske hendene før og etter å ha spist for å unngå å dele mat, kjøkkenutstyr og redskaper.

Hvis barnet ditt er allergisk mot insektbitt, må du sørge for at han eller hun har på seg lange ermer, bukser og lukkede sko når han eller hun går utenfor. Barnet ditt bør prøve å spise innendørs så mye som mulig, og bruke halm for å unngå å svelge insekter når du spiser eller drikker ute.

Barn med allergi skal fortelles av en voksen umiddelbart hvis de tror de har svelget et allergen eller blitt bitt av et insekt.

Lær advarselsskilt

Veiledere for barnet ditt (lærere – til og med hans stedfortredere – lunsjmonitorer og bussjåfører) bør få beskjed om advarselstegn på alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert:

 • Honeycombs og kløe
 • Blek eller rød hud
 • Hovne lepper, hals eller tunge
 • Ulykke, pustevansker, puste eller svelge
 • Svimmelhet eller besvimelse, eller rask eller svak puls
 • Inkoninans
 • Kvalme, oppkast, diaré eller urolig mage

Lag en responsplan

Barn bør ikke forvente å bruke adrenalin alene, selv om de vet det. I en nødssituasjon bør enhver skolemedarbeider som er ansvarlig for barnet ditt ha en beredskapsplan utviklet av barnets lege. Planen er å fortelle dem når de trenger adrenalin, hvordan de skal bruke det, ring 911 og begynn å gi førstehjelp.

Oppdag alvorlige allergiske risikoer

Visse matvarer, som egg og peanøtter, er mer sannsynlig å forårsake allergi. Noen ganger kan disse allergenene gjemmes i hverdagsgjenstander som brukes i skolehåndverk eller matlagingskurs. Snakk med barnets lærere og unngå å bruke produkter som kan inneholde: temperament som inneholder egg, eggehvite, is eller leire eller peanøttsmørdeig.

Arbeid for å forhindre stikk

Det kan være vanskeligere å forhindre insektstikk, men det er ting skolen din kan gjøre for å minimere barnets risiko. Be om at insektreder i nærheten av eller i nærheten av skolen skal fjernes, og at søppel skal lagres i lukkede søpla, vekk fra steder der elevene leker eller står i kø for skolen. Til slutt tillater skolen elever som er i fare for allergiske reaksjoner på insektbitt, spesielt når insektene er mest aktive.

Gi barnet et medisinsk attestarmbånd

I en anafylaktisk nødsituasjon minner et medisinsk sertifikatarmbånd eller perle skolepersonalet om at barnet ditt trenger adrenalin. De ble også opplært i å søke etter disse ID-ene, som ville gi medisinsk og kontaktinformasjon til beredskapspersonell. ID-armbånd er bare tilgjengelig for barn med tegneseriefigurer eller perler.

Bærer du lunsj på kafeteriaen?

Pakking av lunsj er den beste måten å sikre at barnet ditt ikke er allergisk mot mat (sørg for at han eller hun ikke bytter mat med klassekamerater!). Imidlertid krever skolene barn med spesielle diettbehov for å tilberede måltider uten ekstra kostnad.

Tekannepersonalet bør bli opplært til å lese emballasjemerkene for å identifisere de tekniske eller vitenskapelige navnene på matvarer som kan føre til at barnet ditt er allergisk mot matrelaterte faktorer. Matarbeidere må også vaske overflater og oppvask riktig for å unngå krysskontaminering.

Områder uten allergener

Skoler, sammen med familier, kan hjelpe barn med matallergi til å føle seg trygge, ikke langt fra klassekameratene.

Skolesamfunnet kan for eksempel opprette følgende fasiliteter:

 • Lunsj er en egen lunsj for barn som spiser uten nøtter eller melk
 • Generelle regler for skolen forhindrer salg av mat eller distribusjon av kjøkkenutstyr eller halm
 • Lag en nøtterfri eller melkefri policy i klasserommet eller ingen mat i klasserommet
 • Kommersielt tilberedte og emballerte produkter er kun tillatt med ingrediensene som er oppført
 • Feir bursdager eller andre arrangementer med bøker, musikk og spill i stedet for mat
 • Lær barn om allergi og ikke gjør narr av andre barn med allergi.

Hjelp skolebarnet ditt

Som forelder kan frivillighet på barnets skole hjelpe deg med å ta vare på barnet ditt. Du kan hjelpe til med å planlegge utflukter og klassefester og se hva som skjer slik at barnet ditt og andre ikke blir utsatt for allergener. Hjelp læreren til å skrive et brev til foreldrene i den andre klassen for å fortelle dem om barnets allergi, og be dem gi informasjon om allergier som passer for barna å undervise i klassen. De fleste skoler trenger ekstra hjelp, slik at du kan hjelpe barnet ditt, så vel som skolen og samfunnet.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *