ER DET ET FORHOLD MELLOM STATUS OG VITAMIN D? – SKJØNNHET

ER DET ET FORHOLD MELLOM STATUS OG VITAMIN D?  – SKJØNNHET

Hvis du har høyt kolesterol, kan legen din foreskrive statiner. Dette LDL («dårlige») kolesterolet endrer måten leveren din produserer kolesterol mens den opprettholder helsen din.

Takk skal du ha:

Hvis du har høyt kolesterol, kan legen din foreskrive statiner. Dette er en klasse medikamenter som endrer hvordan LDL («dårlig») kolesterol produseres av leveren din, samtidig som du opprettholder helsen din.

Statiner anses å være trygge for de fleste brukere, men kvinner, personer over 65 år, de som drikker for mye og de med diabetes er i fare. Disse kan omfatte:

  • som resulterer i leverskade
    forhøyning av leverenzymer
  • Økt blodsukker eller diabetes
  • muskelsmerter og svakhet,
    noen ganger høyt

Hva gjør vitamin D?

Forholdet mellom statiner og vitamin D har blitt studert for å bestemme en eller to ting. For eksempel reduserer vitamin D-tilskudd og riktig ernæring kolesterol i begrensede studier. D-vitamin håper å bli bedre. Hjelper kroppen din med å absorbere kalsium og holder bein sterk. Dette hjelper musklene til å fungere skikkelig og bidrar til hvordan hjernen din kommuniserer med resten av kroppen din.

Gjennom et vitamin D-diett kan du spise fet fisk som laks og tunfisk, samt eggeplommer og berikede meieriprodukter. Kroppen din produserer også vitamin D når den utsettes for solen. De fleste voksne trenger omtrent 800 IE (internasjonale enheter) per dag.

Hvis du ikke har nok D-vitamin, blir beinene dine sprø, og du kan utvikle osteoporose senere. D-vitaminmangel har vært knyttet til hypertensjon, diabetes, aterosklerose og hjerte- og karsykdommer, men resultatene er foreløpig ikke definitive.

Hva vitenskapen forteller oss om statiner

Hvordan statiner påvirker vitamin D-nivåer, er vanskelig å ta opp. Forfatterne antyder at statin rosuvastatin øker vitamin D, men dette er fortsatt kontroversielt. Faktisk er det minst en studie til i stedet.

De hevder at en persons vitamin D-nivå kan endres av helt ikke-relaterte grunner. For eksempel kan de bli påvirket av hvor mye klær en person bruker eller hvor mye sollys de får i løpet av vintermånedene.

Takeaway

Hvis du har vitamin D-mangel eller vitamin D-mangel i blodet ditt, ta kosttilskudd hvis legen din er enig. Sjekk deretter nivået ditt regelmessig. Du kan også endre dietten til å omfatte fet fisk og egg. Gjør bare disse endringene hvis du trenger å opprettholde kolesterolnivået.

Hvis du har svært begrenset eksponering for solen, kan du bruke mer tid i solen og øke vitamin D-nivåene, men vær forsiktig så du ikke overdriver det. Flere britiske helseorganisasjoner har avgitt en uttalelse som sier at det er sunt å gå ut på mindre enn 15 minutter under den britiske middagsolen uten å bruke en ubeskyttet solkrem. Siden Storbritannias dag ikke er sterk, bør de fleste av oss få enda mindre.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *