LEPT: HVA ER DETTE, HVORFOR DET KAN VÆRE HØYERE, OG HVA Å GJØRE – EFFEKTIVITET

LEPT: HVA ER DETTE, HVORFOR DET KAN VÆRE HØYERE, OG HVA Å GJØRE – EFFEKTIVITET

Leptin produseres av fettceller som direkte påvirker hjernen og hjelper til med å opprettholde kroppsvekten ved å kontrollere appetitten, redusere matinntaket og regulere energiforbruket.

Takk skal du ha:

Leptin er et hormon produsert av fettceller som direkte påvirker hjernen og hjelper til med å opprettholde kroppsvekten ved å kontrollere appetitten, redusere matinntaket og regulere energiforbruket.

Under normale omstendigheter har kroppen mye fettceller og en økning i leptin, som sender en melding til hjernen om at du trenger å redusere maten for å kontrollere vekten. Når leptin øker, reduseres appetitten og en person spiser mindre.

Imidlertid kan effekten av leptin endres hos noen mennesker, så selv om det er mye lagret fett, reagerer ikke kroppen på leptin, så det er ingen regulering av appetitt og folk har mer appetitt, og det gjør det vanskeligere å gå ned i vekt.

Å vite hvordan du kan forbedre ytelsen til leptin kan derfor være en god strategi for å gå ned i vekt for alltid og for alltid.

Verdier av normal spedalskhet

Normale spedalskhetsverdier avhenger av kjønn, kroppsmasseindeks og alder:

  • Kvinner med en BMI på 18-25: 4,7 til 23,7 ng / ml;
  • Kvinner med BMI over 30: 8,0 til 38,9 ng / ml;
  • BMI 18 til 25 menn: 0,3-13,4 ng / ml;
  • Menn med BMI over 30: normale leptinnivåer 1,8-19,9 ng / ml;
  • Barn og unge fra 5 til 9 år: 0,6 til 16,8 ng / ml;
  • Barn og unge fra 10 til 13 år: 1,4-16,5 ng / ml;
  • Barn og unge i alderen 14 til 17 år: 0,6 til 24,9 ng / ml.

Leptinnivået kan variere avhengig av helsen din og kan øke på grunn av eksponering for inflammatoriske stoffer eller hormoner som insulin eller kortisol.

Andre faktorer kan senke leptinnivået, som vekttap, langvarig faste, røyking eller eksponering for hormoner som skjoldbrusk eller veksthormon.

Hvordan vurdere leptinnivåer

Leptinnivåene blir vurdert av lege eller ernæringsfysiolog ved hjelp av tester og blodprøver.

Du må faste i 12 timer for å ta eksamen, men avhengig av metoden som brukes, krever noen laboratorier at du bare faste i 4 timer. Anbefalinger for faste bør derfor gjennomgås før laboratorietesting.

Hva betyr høyt leptin?

Høyt leptin, vitenskapelig kjent som hyperleptinemi, opptrer vanligvis under fedme, fordi produksjonen av leptin øker kontinuerlig på grunn av det store antallet fettceller, i så fall begynner hjernen å vurdere høyt leptin som normalt og mister evnen til å regulere sult. Denne tilstanden kalles leptinresistens.

I tillegg blir cellene betent og motstandsdyktige mot leptin når de spiser mat rik på fett eller sukker, for eksempel bearbeidet, bearbeidet og hermetisk mat.

Denne motstanden fører til økt sult og redusert kroppsfettforbrenning, noe som gjør det vanskelig å gå ned i vekt.

Koblingen mellom leptin og vekttap

Leptin kalles metthetshormonet fordi det produseres av fettceller og hjernen, og hvis du forstår signalet fra leptin, som reduserer appetitten og øker fettforbrenningen, vil det være lettere å gå ned i vekt.

Men når overflødig leptin produseres, klarer ikke hjernen å oppfatte signalet om å slutte å spise, men øker i stedet sulten, gjør det vanskeligere å gå ned i vekt eller øker kroppsvekten, en karakteristisk mekanisme for leptinresistens.

Noen undersøkelser er gjort for å forbedre forbindelsen mellom leptinproduserende fettceller og hjernen, og for å bruke leptin effektivt for å hjelpe overvektige mennesker med å gå ned i vekt. Imidlertid er det behov for mer forskning.

Hva du skal gjøre når det er mye spedalskhet

Her er noen enkle måter å hjelpe deg med å gå ned i vekt for å redusere og normalisere høye nivåer av leptin og redusere motstanden mot dette hormonet:

1. Vekttap

Når du går ned i vekt plutselig, faller nivået av leptin raskt, og hjernen innser at det går gjennom en fase med begrensning av mat og åpner appetitten. Dette er en av de viktigste årsakene til at du forlater dietten, fordi sult øker og det er mange vanskeligheter med å opprettholde vekttap. Når du mister vekt, reduseres leptinnivået gradvis, noe som gjør det lettere å kontrollere appetitten din i tillegg til å fungere skikkelig.

2. Unngå matvarer som gir leptinresistens

Noen matvarer, som sukker, søtsaker, fettrike matvarer, hermetikk og bearbeidet mat, forårsaker betennelse i cellene og fører til leptinresistens. I tillegg øker disse matvarene risikoen for diabetes, hjerte- og karsykdommer og fedme.

3. Spis riktig

Når du spiser sunn mat, får du alle næringsstoffene kroppen din trenger, noe som fører til redusert appetitt. Om måter å spise riktig på.

4. Trening

Fysisk aktivitet kan bidra til å redusere leptinresistens, kontrollere appetitten og øke fettforbrenningen. For å gå ned i vekt og forbedre helsen din, anbefales det å gå i 20-30 minutter hver dag med riktig ernæring. En medisinsk evaluering bør utføres før du starter fysisk aktivitet, spesielt for overvektige mennesker, ledsaget av kroppsøvingslærer, for å unngå risiko for skade, noe som kan føre til overdreven innsats og vekttap.

5. Sov godt

Noen studier viser at 8-9 timers søvnmangel senker leptinnivået og øker appetitten. I tillegg øker tretthet og søvnmangel stressnivået til hormonet kortisol, noe som gjør det vanskeligere å gå ned i vekt.

Se neste video om hvordan du justerer leptin mens du sover for å gå ned i vekt.

Noen vitenskapelige studier med leptintilskudd har vist at ulike næringsstoffer øker leptins følsomhet og fremmer metthet. Imidlertid er det fortsatt behov for forskning for å bevise effektiviteten av disse kosttilskuddene. Sjekk ut de beste kosttilskuddene for å hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Tilsvarende har studier på rotter med periodisk faste vist en reduksjon i leptinnivået, men effektiviteten av intermitterende faste er fortsatt kontroversiell hos mennesker, og ytterligere forskning er nødvendig.

Hva er forskjellen mellom leptin og ghrelin?

Både leptin og ghrelin er hormoner som regulerer appetitten. Imidlertid øker ghrelin, i motsetning til leptin, appetitten.

Ghrelin produseres av mageceller og påvirker direkte hjernen, hvis produksjon avhenger av ernæringstilstanden. Ghrelin-nivåene er vanligvis høyere når magen er tom, noe som får hjernen til å produsere ghrelin, som forteller deg å spise. Grelin har også de høyeste nivåene av underernæring, som anoreksi og kakeksi.

Ghrelin nivåer reduseres etter måltider og spesielt i fedme. Noen studier har vist at høye nivåer av leptin påvirker produksjonen av ghrelin, som igjen reduserer mengden produsert ghrelin.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *