‘NAMASTE’: HVA BETYDER DET? – PSYKOLOGI

‘NAMASTE’: HVA BETYDER DET?  – PSYKOLOGI

Hvis du har privilegiet å være menneske i fritidsverdenen og praktisere noen fag, som yoga, vil du oppdage at instruktører ofte bruker et interessant ord: hei.

Takk skal du ha:

Hvis du har privilegiet å være menneske i fritidsverdenen og praktisere visse fag, som yoga, vil du oppdage at instruktører ofte bruker et interessant ord: Hei.

På samme måte hører du ofte ordet i samme forstand i noen sirkler som er dypere i det åndelige og noen kulturer i Asia. Men hva er meningen med dette ordet?

Hva betyr ordet «Namaste»?

Namaste (du finner det med ordet «Námaste» i kolonne «a») er et begrep avledet fra sanskrit (klassisk språk) India) og dens betydning er ukjent for folk flest av denne grunn: begrepet Namaste stammer fra steder langt borte fra forskjellige spansktalende områder.


Så i dagens tekst, tar vi vare på å finne historien og bruken av dette vakre ordet.

Opprinnelse til Namaste

De etymologiske røtter Namaste finnes i den atavistiske kulturen til ordet Indus. Det er et av de mange språkene i geografien i India og Nepal Sanskrit, regnes det som et hellig språk for hinduer.

Begrepet Heiderav som en tradisjonell hilsen, så vel som under et møte og farvel Gest for å bli med i håndflatene foran brystet når du snakker (kalt en gest mudra). Det brukes også til å uttrykke takknemlighet eller å be om noe og er alltid et tegn på respekt for intervjuobjektet.

Betydningen av namaste

Etymologien til ordet namaste indikerer at det er to røtter som utgjør begrepet. Den første av dem, hus, et substantiv som betyr «hilsen», «respekt» eller «høflighet», og en partikkel avledet fra en stilk oss, dens betydning: «bøyer» eller «bøyer seg ned.»


Den andre roten til namaste er et substantiv te, var det andre person entall av det indirekte objektet: “a ti”. Av denne grunn kan den etymologisk nøyaktige oversettelsen av Namaste være «Jeg hilser deg» eller «Jeg hilser deg.»

I dag bruker hindi og dets mange dialekter dette begrepet regelmessig, som er en av de mange måtene hilsen eller farvel av noen.

  • Vi inviterer deg til å lese denne artikkelen: «20 smarte setninger som gjenspeiler livet»

Spiritualitet, Yoga og Namaste

  • Først: hvis du fremdeles ikke vet det psykologiske fordeler med yoga, vi inviterer deg til å lese denne artikkelen og åpne dem

Betydningen av Namaste er så spesifikk, Hvorfor er det så mye brukt i østlige og meditative disipliner?

Den åndelige og filosofiske betydningen av sanskrit gir Namaste en flukt fra sin rene semantiske definisjon. Buddhismen innlemmer dette ordet i sin åndelige tradisjon.


Ifølge eksperter er «namas» -partikkelenIngenting fra megÅ bevise at nafs til den personen som laget ordet ikke er billig, er et eksempel på absolutt ydmykhet overfor samtalepartneren. Når hilsen i bønn begynner med hjertets sannhet, I tillegg til interesser, forventninger og sosiale roller, etableres en reell forbindelse mellom to personer.

Guds essens: Buddhisme og renselse av sjelen

Et annet interessant trekk ved den åndelige betydningen av dette ordet er knyttet til tro Alle har en guddommelig essens. I henhold til de religiøse tradisjonene som ligger til grunn for dette begrepet, brukes ordet Namaste når det ledsages av mudra (hender knyttet til bønnens tilstand og en liten bøyning av kofferten, deres kulturelle betydning er avledet fra religionene i østlige folk). , bekrefter vi eksistensen av Guds essens i oss selv og i en annen person. Guds essens er å kjenne og hilse på hverandre.

I yogakurs brukes Namaste vanligvis som avskjed, men på slutten av leksjonen er det basert på hilsen, ikke farvel. Faktisk, Utøvere av disiplinen Orientalske studier anbefaler bruk av Namasteni i innledningstalen og for øvrig de første øvelsene i hver økt mantra (Det er ikke noe vitenskapelig grunnlag for hvorfor ordet namasta skal brukes i en sammenheng og ikke i en annen). Dette ordet brukes ofte i den vestlige verden som en måte å uttrykke gode ønsker for et annet.

Imidlertid foretrekker yogalærere å bruke mantraet på slutten av leksjonen, da dette er en tid da omgivelsene og psyken til hver elev kan ha stor nytte av Namasta.

Den sekulære bruken av dette begrepet

Selvfølgelig trenger du ikke å tro på Buddha for å bruke dette begrepet. Men siden mange former for meditasjon ofte finnes i buddhistrelaterte sirkler, er det viktig å huske på at de kan være et element som kan hjelpe til med å organisere økter og øke kraften i deres tilbud.

Husk dette Oppgaver knyttet til regulering av fokus Aspektene knyttet til anbefalingene er veldig viktige, så det er verdt å bruke mulighetene for å oppnå ønsket resultat og lette arbeidet til de som er involvert i disse eksperimentene.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *