SYMPTOMER FOR MANNKREFT: KAN DET KANSERES? – HELSE

SYMPTOMER FOR MANNKREFT: KAN DET KANSERES? – HELSE

Menn er kjent for å forsømme sine helseproblemer. Hvis en manns helse endres, bør han undersøkes av en lege. I noen tilfeller,

Takk skal du ha:

 • Kontakt legen din regelmessig hvis du har noen symptomer.
 • №1 – Brystendringer
 • №2 – Vedvarende smerte eller ubehag i noen del av kroppen
 • 3. – Endringer i simulatoren eller Scotrum
 • №4 – Endringer i lymfeknuter (hevelse, smerte, varme og / eller rødhet)
 • № 5 – feber (høy feber> 103 f eller kronisk feber, vanligvis mer enn en uke)
 • Nr. 6 – Ikke gå ned i vekt, gå ned i vekt
 • №7 – Redusering av magesmerter og depresjon
 • № 8 – Tretthet (fysisk eller psykisk)
 • № 9 – Vedvarende hoste (varer i mer enn tre uker)
 • № 10 – Vanskeligheter med å svelge (mat, væske eller begge deler)
 • № 11 – Hudforandringer (misfarging, endring av tykkelse, lettere enn blødning)
 • № 12 – Blod overalt (sputum, avføring og urin)
 • № 13 – Munnforandringer (kroniske orale sykdommer, uhelbredelig)
 • №14 – Urinproblemer (overdreven vannlating, langsom vannlating, følelse av tomhet i blæren)
 • № 15 – Tarm fordøyelsesbesvær (ofte eller nesten permanent ubehag)

Kontakt legen din regelmessig hvis du har noen symptomer.

Menn er kjent for å forsømme sine helseproblemer. Hvis en manns helse endres, bør han undersøkes av en lege. I noen tilfeller, hvis den underliggende årsaken til problemet er kreft, utsetter menn risikoen for å ignorere symptomene. Noen av symptomene på kreft hos menn er unike for menn (for eksempel massen i spytten eller testiklene), mens i andre er symptomer som smerte eller utmattelse vanlige og kan ha mange årsaker.

Hvis du har kreft, eller hvis du har noen av symptomene som vises på lysbildet, bør du oppsøke lege eller få bedre behandling.

№1 – Brystendringer

Brystkreft er mindre vanlig hos menn, men det er mulig. Legen din bør informeres om klumper eller endringer i brystområdet, som for eksempel tetthet eller perforering av huden, trekk i brystvorten, rødhet eller skalering eller brystlekkasje. Legen din kan bestille mammografi, biopsi eller andre tester hvis det er indikert.

№2 – Vedvarende smerte eller ubehag i noen del av kroppen

Selv om sykdommen er et vanlig symptom på mange medisinske lidelser, bør den nye sykdommen vurderes av en lege. Det kan hende at tilstanden din ikke er kreft, men du bør ta en grundig medisinsk undersøkelse for å utelukke andre forhold og behandle den underliggende medisinske årsaken til sykdommen din.

3. – Endringer i simulatoren eller Scotrum

En endring i størrelsen på kjønnsorganene eller en følelse av tyngde i svulsten, svulstene eller sputum kan være et tegn på prostatakreft. Denne kreften rammer unge menn mellom 20 og 39 år, så American Cancer Society anbefaler at menn testes for sæd som en del av regelmessige kontroller. Tidlig påvisning er viktig fordi noen prostatakreft vokser raskt.

№4 – Endringer i lymfeknuter (hevelse, smerte, varme og / eller rødhet)

En svulst eller hevelse i lymfeknuter, eller «kjertler», for eksempel en infeksjon i armhulen eller nakken, kan være et tegn på infeksjon, eller det kan være kreft. Kontakt legen din hvis lymfeknuter blir forstørrede eller vedvarer i mer enn en måned.

№ 5 – feber (høy feber> 103 f eller kronisk feber, vanligvis mer enn en uke)

Vanligvis er høy temperatur et tegn på infeksjon, men i noen tilfeller kan det være tegn på kreft. Noen blodkreftformer, som leukemi eller lymfom, kan forårsake feber. Andre kreftformer som har spredt seg (metastasert) til en annen del av kroppen kan forårsake feber. Rådfør deg med legen din for å ta opp årsakene til feber.

Nr. 6 – Ikke gå ned i vekt, gå ned i vekt

Mens mange er glade for at pundet har falt, kan det også være et tegn på kreft. Kreftceller bruker mye energi på kroppen og kan føre til usynlig vekttap. Hvis du er overvektig, har mistet mer enn 10% av vekten din på kort tid før sykdommen, uten slanking eller trening, snakk med legen din.

№7 – Redusering av magesmerter og depresjon

Magesmerter, sammen med depresjon, kan være en indikator på kreft i bukspyttkjertelen. Forbindelsen er ukjent, men disse symptomene er vanligst ved kreft i bukspyttkjertelen. Alle med depresjon bør uansett oppsøke lege.

Andre symptomer kan omfatte gulfarging av hud eller øyne (gulsott) og misfarging av avføringen.

Fortell legen din om disse symptomene, og han eller hun kan bestille røntgen, CT-skanning, MR og andre skanninger og tester.

№ 8 – Tretthet (fysisk eller psykisk)

Tretthet er et vanlig symptom assosiert med ulike medisinske problemer. Tretthet kan forekomme i kreftformer som leukemi eller lymfom, så vel som kreft i tykktarm eller mage. Fortell legen din dersom du føler uforklarlig tretthet i hvile.

№ 9 – Vedvarende hoste (varer i mer enn tre uker)

Vedvarende hoste er et symptom assosiert med mange medisinske tilstander, inkludert forkjølelse, influensa og allergi. Hoste i mer enn tre til fire uker kan være et tegn på kreft. Fortell legen din om hosten din og hvor lenge den varte. La legen din undersøke halsen og sjekke lungene, spesielt hvis du er røyker. Disse testene kan utelukke andre kroniske tilstander som forårsaker hoste, for eksempel bronkitt eller sur refluks.

№ 10 – Vanskeligheter med å svelge (mat, væske eller begge deler)

Vanskeligheter med å svelge kan være et tegn på gastrointestinalkreft (GI), spesielt spiserørskreft. I stedet for å gå på flytende diett alene, fortell legen din om symptomene dine. Du kan bli henvist til en gastroenterolog for høy endoskopi for spiserørundersøkelse, barium klysterundersøkelse eller CT- eller MR-undersøkelse av spiserøret.

№ 11 – Hudforandringer (misfarging, endring av tykkelse, lettere enn blødning)

Den vanligste typen kreft i USA er hudkreft. Endringer i størrelsen, formen, fargen eller symmetrien til partiklene bør bemerkes av en lege. Du bør også rapportere om endringer i hudpigmentering, blødning eller skalering. Melanom, en type hudkreft, kan være spesielt aggressiv og bør behandles umiddelbart hvis disse symptomene ikke varer mer enn noen få uker. En hudbiopsi kan bestilles for å diagnostisere kreft.

№ 12 – Blod overalt (sputum, avføring og urin)

Hvis du ser blod i områder som ikke skal blø, er dette grunn til bekymring. Selv om det ikke er kreft, bør det tas til lege. Hemoroider kan være forårsaket av blod i avføringen, men de kan også være forårsaket av gastrointestinalkreft. Blod i urinen kan skyldes blære- eller nyrekreft. Blod i sputum (slim fra hoste) kan være forårsaket av kreft i lungene, spiserøret eller munnhulen. Fortell legen din dersom det er unormalt blod.

№ 13 – Munnforandringer (kroniske orale sykdommer, uhelbredelig)

Hvite flekker på indre tunge eller tunge kan være et tegn på leukoplakia, en forstadier som kan føre til oral kreft. Denne tilstanden er mer vanlig hos røykere. Hvis du oppdager disse flekkene, fortell legen din eller tannlegen.

№14 – Urinproblemer (overdreven vannlating, langsom vannlating, følelse av tomhet i blæren)

Urinproblemer, som hyppigheten av vannlating, haster eller følelsen av å ikke kunne tømme blæren helt, er mer vanlig hos menn på grunn av alder. Men når disse symptomene begynner å forstyrre daglige aktiviteter, kan de være et tegn på prostatakreft, som er den vanligste kreften blant menn etter hudkreft.

Legen vil undersøke prostatakjertelen og utføre en digital endetarmsundersøkelse for å se etter utvidelse. Dette kan skyldes en vanlig kreft som kalles prostatahyperplasi (BPH). En blodprøve kan bestilles for å se etter prostataspesifikt antigen (PSA), som indikerer muligheten for prostatakreft. Hvis PSA er høy, kan du bli henvist til en spesialist (urolog) for en prostata biopsi.

№ 15 – Tarm fordøyelsesbesvær (ofte eller nesten permanent ubehag)

Fordøyelsesbesvær er et av de vanligste symptomene som kan relateres til andre underliggende medisinske tilstander. Noen ganger forveksles alvorlig fordøyelsesbesvær som et hjerteinfarkt. Imidlertid kan kronisk fordøyelsesbesvær være et tegn på spiserør, hals eller magekreft. Enhver alvorlig smerte i brystområdet bør vurderes umiddelbart av en lege – hvis sykdommen er et hjerteinfarkt, er det en krisesituasjon. Spill det trygt og test det.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *