4 FORSKJELL MELLOM Blyghet og sosial fobi

4 FORSKJELL MELLOM Blyghet og sosial fobi

Vi finner en person som ikke tør å uttrykke sin mening eller snakke offentlig, som forbyr å uttrykke sin mening åpent. Denne personen lider av det og synes det er vanskelig å kommunisere og forsvare sin stilling. Det er derfor du

Takk skal du ha:

Vi finner en person som ikke tør å uttrykke sin mening eller snakke offentlig, som forbyr å uttrykke sin mening åpent. Denne personen lider av det og synes det er vanskelig å kommunisere og forsvare sin stilling. Hvorfor kostet dette deg så mye? Noen beskriver ham som veldig sjenert, mens andre ser på ham som en sosial fobi. Men hva er forskjellen mellom en ting og en annen?

For å oppnå dette, gi en kort definisjon av hvert av de to begrepene, og senere forskjellene mellom sjenanse og sosial fobi.

  • Relatert artikkel: «Sosial fobi: hva er det og hvordan kan man overvinne det?»

Hva mener vi med sjenanse?

Beskjedenhet det er et personlighetstrekk Mange mennesker har problemer med å kommunisere med sine jevnaldrende og kommunisere med sine jevnaldrende, noe som krever en viss innsats og vanligvis skaper angst.


Disse menneskene er rolige De er redde ikke fordi de ikke har noe å si, men fordi de er redde for å bli dømt negativt.

Denne sjenerte personen er ikke en introvert (faktisk, sjenerte mennesker kan faktisk være veldig perverterte), men heller frykt, vær veldig forsiktig med hva de sier og til hvem, og hold fast i meninger som ikke tør å uttrykke sine tanker. Disse menneskene kan føle seg usikre og ukomfortable i en sosial situasjon, og har vanligvis ikke interaksjon med store grupper av fremmede.

En sjenert person Noen kan lide av slik sjenanse, noe som fører til isolasjon og begrensningen av det sosiale livet. Imidlertid er sjenanse ikke ansett som en patologi med mindre den er for alvorlig og borte fra sosiale situasjoner, og hvis symptomer som angst ikke oppstår.

Sosial fobi

Sosial fobi eller sosial angst Angst er en lidelse da har det berørte subjektet en følelse av irrasjonell og vedvarende frykt for å bli utsatt offentlig eller offentlig, av frykt for å bli dømt eller for å gjøre noe som får dem til å se latterlige ut.


Mennesket prøver sitt beste holde seg borte fra sosiale situasjoner og hvis du blir tvunget til å delta i en slik situasjon, kan du ha et høyt nivå av angst og angst. Man erkjenner at frykten deres er irrasjonell og ikke fra andre sykdommer eller rusmisbruk.

Dette kaoset kan oppstå på en generalisert måte eller ved å forstyrre visse situasjoner, for eksempel å holde en video eller visse aktiviteter på offentlige steder.

Forskjeller mellom sjenanse og sosial fobi

Som det fremgår av definisjonene av sjenanse og sosial fobi, er begge begrepene like i kjernen av begrepet: i begge tilfeller personen lider av frykt for offentlig domstol Med egne handlinger eller ord hemmer de til en viss grad interaksjoner med jevnaldrende, noe som fører til mer eller mindre begrensning av uttrykk og sosial kommunikasjon.

Faktisk tror de noen ganger det Sosial fobi er den patologiske grensen for sjenanseDet er heller ikke overraskende at individer med høy skyhet i barndommen kan utvikle sosiale fobier i fremtiden (men dette bør ikke være tilfelle).


Til tross for likhetene nevnt ovenfor, kan vi finne flere forskjeller mellom sjenanse og sosial fobi, de viktigste er følgende.

1. Unngåelse av sosial interaksjon

For det første er sjenanse et mer eller mindre permanent trekk ved livet, men det kan reduseres fordi motivets livserfaring er annerledes. Dette kan imidlertid skape noen begrensninger regnes ikke som et brudd.

Sosial fobi refererer til deres høye fryktnivå for å takle en sosial situasjon, som motiverer dem til å unngå deres vanlige og vedvarende vei. Men en sjenert person gjør det kan samhandle i en sosial situasjon og under disse omstendighetene løper han ikke så aktivt fra dem, selv om han ikke føler seg trygg. For eksempel kan en sjenert person legge seg sent hvis han ikke snakker mye, men hvis han har muligheten, vil fobi unngå ham.

2. Generell frykt

En annen forskjell mellom de to begrepene er at en sjenert person kan føle seg ukomfortabel i visse situasjoner eller mennesker og kan ha en sosial fobi. frykt og ønske om å spre seg (Selv om vi snakker om omskårne fobier).

3. Fysiologiske forskjeller

Det tredje stridspunktet er dette På det fysiologiske nivået av symptomer. En sjenert person kan ha et rødt ansikt, svette, gastrointestinale problemer og litt nervøsitet, men generelt er det ingen signifikante endringer. Imidlertid kan takykardi, pustevansker og følelser av ekstrem angst oppstå ikke bare når man står overfor en situasjon, men også når det forventes.

4. Intensitet av begrensning

Til slutt kan en sjenert person lide på et eller annet tidspunkt fordi han eller hun ikke er i stand til eller ikke vil forsvare sitt synspunkt, men når han eller hun er redd for sosial fobi, kan han eller hun bli engstelig. Begrenser livskvaliteten ved å være vanlig.

Dermed kan en sjenert person velge å krysse gaten i stedet for noen få meter unna for å unngå å møte en bestemt person, mens en person med sosial fobi ikke kan forlate huset og vite at personen han likte på den tiden, har kommet tilbake. Utvikleren kan møte ham ved en tilfeldighet.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *