ÅPEN KRIG MELLOM PSYKOANALISME OG OPPFØRELSE

ÅPEN KRIG MELLOM PSYKOANALISME OG OPPFØRELSE

Psykologi er en vitenskap som inkluderer flere former og metoder for å forstå menneskets sinn og hvordan det fungerer. Ulike skoler og meningsstrømmer dukket opp og forsvant, noen s

Takk skal du ha:

Psykologi er en vitenskap som inkluderer flere former og metoder for å forstå menneskets sinn og hvordan det fungerer. Ulike skoler og synsstrømmer har dukket opp og forsvunnet, noen ble født for å utfylle andre eller for å motsette deres visjon og handlinger.

To av de vanligste psykologiske strømningene var psykoanalyse og behaviorisme. Disse flytene er ikke bare for forskjellige formålMen de definerer også noen grunnleggende begreper, som «atferd» eller «sinn», i helt motsatte retninger.

I denne artikkelen vil vi se på hovedfrontene Krigen mellom psykoanalyse og behaviorisme.

  • Relatert artikkel: «7 hovedtrender innen psykologi»

Psykoanalyse

Å være en av de mest berømte psykologiske skolene, Psykoanalyse retter sin interesse mot den ubevisste delen av sinnet. Denne strømmen ser på vår oppførsel som et resultat av konflikter i styring og undertrykkelse av ubevisste og irreversible, men bare undertrykte instinkter og disker.


Psykoanalyse er basert på ideene til grunnleggeren, Sigmund Freud, og forvandler menneskelig bevissthet fra bevisstløs til bevisst i forskjellige aspekter. Begreper som It, I og Super-ego representerer den delen av vår sjel som skaper impulser, styrer dem og refererer til sensur basert på sosial og pedagogisk moral. Det er motsetninger mellom våre forskjellige deler, og vi prøver å løse dem ved hjelp av forskjellige forsvarsmekanismer.

På terapeutisk nivå, psykoanalyse søker å adressere de «skjulte» aspektene ved personen. Når det gjelder å forklare psykopatologi, fokuserer ortodoks psykoanalyse på tidligere hendelser, forklarer nåværende symptomer basert på hendelser i de tidlige stadiene av menneskelig utvikling, og forestiller seg forskjellige faser i menneskelig utvikling. Tilstedeværelsen av uløste konflikter på et eller annet utviklingsstadium kan føre til symptomer i fremtiden og regresjon i tidligere livsfaser.


Kjernen i det mentale livet for denne trenden er lidenskap eller instinkt. I denne forbindelse har forskjellige psykodynamiske forfattere hevdet at disse platene er i den mest klassiske psykoanalysen under libido eller seksuell lyst og er fokusert på forskjellige aspekter.

I tillegg brukes symbolikk ofte i tolkningen av psyken og i ulike former for terapi og behandling. Aspekter som drømmer og ubevisste fenomener er av stor interesse for å forklare sinnets innhold.

Behaviorisme

Atferdsstrøm, Selv om, har som mål å studere menneskesinnet så strengt og empirisk som mulig gjennom sin direkte observerte interaksjon: atferd. Deres primære oppgave er å oppnå en vitenskapelig og testet forklaring på atferd. Ta derfor en objektiv observasjon og utelukk ubekreftede antagelser så mye som mulig.

For atferdsmenn, Atferden styres av muligheten for integrering mellom forskjellige typer stimuli, svarene som er gitt dem, og konsekvensene av disse svarene. På den annen side er det antydningen om at vi blir styrt av universelle og uforanderlige lover. Vi trekker ganske enkelt ut informasjonen og reagerer på den på en spesifikk måte i henhold til dens egenskaper.


I utgangspunktet anses vi for å være reaktive mot stimulusforhold som vi lærer gjennom repetisjon av assosiasjoner. Noen varianter av behaviorisme, for eksempel radikal behaviorisme, forstår imidlertid at det er frihet og mulighet i muligheten. Endre miljøet for å få den effekten vi ønsker.

Dette er et paradigme og spesielt B. F. Skinners radikale behaviorisme, langt fra å tildele mentale prosesser en grunnleggende rolle Når det gjelder å forklare hvordan vi oppfører oss, blir fornuft sett på som noe som ikke kan analyseres objektivt, selv om den eksisterer. Terapier basert på dette paradigmet fokuserer på nåtiden uten å fokusere på tidligere aspekter og har til hensikt å endre rådgiverens nåværende oppførsel for å tilpasse seg gjennom læringsbaserte prosesser.

Konflikt mellom to strømmer

Disse trendene i psykologiens historie har ofte vært imot og jevne karakterisert som det stikk motsatte. Det er mange grunner til dette, og faktisk mener mange forfattere det Behaviorisme oppsto i motsetning til psykoanalytisk metodikk.

Av de mange forskjellene fremhever vi åtte nedenfor.

1. Objektivitet og symbolikk

Psykoanalytiske strømmer er basert på begreper, men selv om de gjenspeiler et interessant syn på virkeligheten og ofte viser seg å være nyttige, ikke bekreftet på empirisk nivå. Aspekter som bevisstløshet, drømmer eller forskjellige typer interne konflikter eller forskjellige strukturer som utgjør det mentale apparatet har blitt diskutert mye av atferdsmenn, som mener at menneskelig atferd bare kan forklares gjennom empiriske metoder.

2. Utenfor: Personellister og miljøvernere

En av de viktigste forskjellene eller konfliktene mellom psykoanalyse og behaviorisme er fokus på forskjellige aspekter. Psykoanalyse fokuserer på intrapsykikk. Han mener at forekomsten av psykiske lidelser og ikke-adaptiv atferd skyldes dårlig løsning av intrapsykiske konflikter hos motivet, og forsvarsmekanismer mot dem er ineffektive.

For behaviorisme er all atferd imidlertid forklart av assosiative prosesser, som i stor grad bestemmes av egenskapene til stimuli. Dermed er behaviorisme praktisk tar ikke hensyn til interne faktorerSnarere fokuserer det på miljøaspekter og prosesser skapt av elementer utenfor psyken.

3. Nåværende og fortid

Behaviorisme er et paradigme fokusert på nåværende atferd og holdninger. Desadaptiv atferd kan forklares med feil læring eller mangel på forberedelse, og det viktigste innen terapi og forskning er å ta hensyn til denne prosessen. Psykoanalyse, derimot, har en tendens til å analysere atferd og sinn gjennom en persons personlige historie, din forståelse og analyse. Den er med andre ord basert på fortiden, som skaper problemer, og legger derfor stor vekt på barndommen.

4. Forklar atferden

Atferd for psykoanalyse styres av drivkonseptet, formidlingen av nafs for å gjøre den superhelt og konsekvent og akseptabel for samfunnet som helhet. Imidlertid baserer behaviorisme atferd på repetisjon av sammenhengen mellom stimuli og respons.

5. Individets konsept

For behaviorisme er personlighet ingenting Et oppførselsmønster lært ved å gjenta stimulimen psykoanalyse mener at dette er en måte å kontrollere og regulere våre impulser på og bidrar til sosial og moralsk virkelighet.

6. Handlingsmekanismer

Mens psykoanalyse hovedsakelig er basert på analyse av inngående aspekter og er rettet mot å avsløre ulike konflikter uten å jobbe direkte, er behaviorisme rettet mot å lære pasienten ny atferd gjennom direkte trening.

7. Formålet med terapi

Psykoanalyse er rettet mot å redusere pasientens spenningsnivå og interne konflikt på forskjellige måter, og målet med atferdsterapi er å oppnå Atferd varierer avhengig av hvordan de tilpasser seg.

8. Oversettelse og omvendt oversettelse

Forholdet til pasienten er av stor betydning i utøvelsen av psykologi. Imidlertid er disse konseptene utviklet og anvendt ved hjelp av psykoanalyse, som i tillegg til å skape en god terapeutisk tilnærming, etablerer behaviorisme på en aseptisk måte for å unngå overføringsfenomener.

  • Relatert artikkel: «Overføring og motoverføring i psykoanalyse»

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *