VISCERAL LEISHMANIOSIS: HVA ER SYMPTOMENE OG BEHANDLINGEN – EFFEKTIVITET

VISCERAL LEISHMANIOSIS: HVA ER SYMPTOMENE OG BEHANDLINGEN – EFFEKTIVITET

Kala azar, også kjent som visceral leishmaniasis eller tropisk splenomegali, er en sykdom forårsaket hovedsakelig av protozoer Lei hmania chaga i og Lei hmania donovani, og de små insektene i slekten

Takk skal du ha:

Det er også kjent som visceral leishmaniasis eller tropisk splenomegali, en sykdom som hovedsakelig er forårsaket av protozoer. Leishmania chagasi og Leishmania donovani, og små insekter av arten blir dannet Lutzomyia longipalpis, En enkel smittsom sykdom, populært kjent som stråmygg eller mygg, smitter mennesker, sprer parasitten i menneskelig blod og forårsaker sykdom.

Denne typen leishmaniasis rammer hovedsakelig barn over 10 år og personer med en liten ernæringsmangel som har mangel på jern, vitaminer og proteiner, og bor i områder med dårlig sanitet. Det mest berørte området i Brasil er Nordøst, hvor barn ofte antas å være mer påvirket av underernæring, et underutviklet immunsystem og mer eksponering for dyr.

De viktigste symptomene

Etter en infisert bit spredte protozoer seg gjennom blodbanen og gjennom organene som er ansvarlige for dannelsen av blodceller og kroppen, som milt, lever, lymfeknuter og benmarg, og forårsaker følgende symptomer:

  • Langvarig forkjølelse og alvorlig feber;
  • Økt diaré på grunn av forstørrelse av milt og lever;
  • Svakhet og overdreven tretthet;
  • Vekttap;
  • Blekhet, anemi forårsaket av sykdom;
  • Blødning er for eksempel lettere for tannkjøttet, nesen eller avføringen;
  • Hyppige infeksjoner med virus og bakterier på grunn av nedsatt immunitet;
  • Diaré.

Inkubasjonsperioden for visceral leishmaniasis varer fra 10 dager til to år og kan forveksles med andre sykdommer som malaria, tyfus, dengue eller Zika, da det ikke er en utbredt sykdom og symptomene vises gradvis. Derfor, når disse symptomene er observert, er det nødvendig å søke medisinsk hjelp slik at diagnosen stilles og passende behandling startes.

Det er viktig å huske på at sår og sår i huden kan være forårsaket av en annen type leishmaniasis som kalles kutan eller kutan. Lær hva som forårsaker leishmaniasis og hvordan du diagnostiserer det.

Hvordan gi

Hunder er hovedmagasinet til det vanlige folket som er ansvarlig for urbane trakassering, så de er den viktigste kilden til insektangrep. Med andre ord, når et insekt biter en infisert hund, dannes det i kroppen og får en protozo som kan overføres til mennesker. Ikke alle hunder er bærere Leishmania chagasi det samme Leishmania donovani, dette er mer vanlig hos hunder som ikke har blitt ormekur eller ikke har fått optimal pleie.

Når parasitten er tilstede i kroppen til et insekt, kan den lett utvikle seg og deretter spre seg til spyttkjertlene. Når et infisert insekt biter et menneske, kommer parasitten i spyttkjertlene inn i blodet og spres lett av organene.

Diagnose av Kalazar

Diagnose av visceral leishmaniasis gjøres ved parasitologisk undersøkelse av benmarg, milt eller leverkultur for å observere en av de evolusjonære former for protazoan. I tillegg kan diagnosen stilles gjennom immunologiske tester som ELISA eller immunokromatografiske tester, også kjent som raske tester i befolkningen.

Ulempen med immunologiske tester er at selv etter behandling kan antistoffer mot infeksjonen være tilstede i tilstrekkelige mengder. Imidlertid er det i disse tilfellene viktig for legen å vurdere tilstedeværelsen av symptomer, fordi behandling ikke er indikert i fravær av symptomer.

Hvordan behandle

Behandlingen kan startes så tidlig som mulig og kan gjøres med spesielle medisiner som Pentavalent Antimon Compounds, Amphotericin B og Pentamidine, som skal brukes som anvist og i henhold til legens instruksjoner.

I begynnelsen av behandlingen, i tillegg til behandlingen av andre medfølgende infeksjoner, er det nødvendig å ta noen tiltak, for eksempel vurdering og stabilisering av kliniske tilstander, som underernæring og blødning. Du må kanskje bli på sykehuset for å administrere medisinen intravenøst, men hvis infeksjonen er vedvarende og lett å komme til sykehuset, kan legen din anbefale behandling hjemme og besøk på sykehuset.

Sykdommen må behandles umiddelbart fordi den forverres etter noen dager, og offeret kan ha livstruende problemer med virus og bakterier på grunn av en lungeinfeksjon, blødninger i luftveiene eller mage-tarmene, sirkulasjonssvikt eller opportunistiske infeksjoner. Lær mer om behandling av visceral leishmaniasis.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *