DUSJTID: HVOR LANG SKAL jeg ta og er langdusj bra? – SKJØNNHET

DUSJTID: HVOR LANG SKAL jeg ta og er langdusj bra?  – SKJØNNHET

Er du en dusjperson, eller foretrekker du å bli der til bassenget er rundt føttene? Uansett hvilken leir du går til, vil du kanskje se deg rundt, spesielt

Takk skal du ha:

Er du en dusjperson, eller foretrekker du å bli der til bassenget er rundt føttene? Uansett hvilken leir du går i, vil du kanskje holde øye med, spesielt hvis du vil holde huden fuktig og ren.

Selv om det er viktig å bade noen dager i uken, selv om det ikke er hver dag, er det veldig viktig for din generelle helse og hygiene, men å bruke for mye eller for mye tid i dusjen kan føre til hudproblemer.

Hvor lang tid tar det å dusje?

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) varer den gjennomsnittlige dusjen i 8 minutter. Hvis du vil være i dusjen i mer enn 15 minutter, kan du revurdere hygiene.

Ifølge Dr. Edidiong Kaminska, en brett-sertifisert hudlege, er den maksimale anbefalte dusjetiden omtrent 5-10 minutter. Dette er nok tid til å rense og fukte huden uten overbruk. «I likhet med kroppene våre trenger vi vann, men hvis vi gjør det for mye eller for lite, kan det få konsekvenser,» legger han til.

Hvis du har tørr hud eller eksem, sier Dr. Anna Guanch FAA, FAAD, anbefales en kort, varm dusj. I tillegg er Baylor College of Medicine avgjørende for å holde seg borte fra varme dusjer i vintermånedene, da varmen kan skade hudoverflaten, forårsake betennelse og forverre symptomene på eksem.

Negative effekter av langvarige dusjer

Mens langvarige varme dusjer kan virke som den beste måten å skjemme bort kroppen din, kan en ekstra dusj tørke ut huden din. «Formålet med dusjen er å fukte og rense huden, men i lang tid vil en varm eller varm dusj fjerne de naturlige oljene fra huden, åpne porene våre og la fuktighet slippe ut,» sier Kaminska.

For å beholde fuktighet, anbefales det vanligvis å bruke en fuktighetskrem etter bading, da vann (fuktighet) holder seg inne i huden og ikke slipper ut.

Negative effekter av korte dusjer

Det er all grunn til å tro at mangel på dusj kan være et problem hvis det er forårsaket av overdreven vask. Generelt kan det hende at huden i dusjen ikke blir godt renset.

«Vi har alle normale bakterier og organismer (normal flora) som lever på huden vår, og dette beskytter huden vår mot skade eller ydmykelse,» forklarer Kaminska. Han sier at hvis balansen skifter mot vekst av normale eller sunne planter, kan det øke risikoen for hudinfeksjoner, og hvis du vasker huden regelmessig, er det en risiko for kroppslukt.

Velg varmt, varmt eller kaldt vann

Det er fordeler med varmt, varmt og kaldt vann. Men hvis du ikke er sikker på hvilken temperatur som passer for deg, gjør en feil og ta en varm eller varm dusj.

For hudsykdommer som psoriasis og eksem er varmt vann mer gunstig enn varmt vann, ifølge American Academy of Dermatology. Bruk av varmt vann i stedet for varmt vann vil også bidra til å redusere vannregningene.

En kald dusj kan ha flere fordeler, for eksempel å redusere ømhet i muskler, lindre hudirritasjon eller kløe, og selvfølgelig hjelpe deg med å våkne om morgenen. Varme dusjer kan derimot fjerne slim og fjerne luftveiene når du blir forkjølet eller hoster.

Hvor ofte skal jeg vaske?

Å vite hvor lenge å holde seg under vann er bare en del av ligningen. Husk også hvor mange ganger du tok en dusj. I følge American Academy of Dermatology trenger de fleste ikke mer enn en dusj per dag.

Når det er sagt, krever AAD noen ganger at du renser kroppen din mer enn en gang om dagen, for eksempel hvis du trener eller rapporterer svette. Du bør ta et bad når du er ferdig. I så fall må du sørge for at vannet er varmt og fuktes umiddelbart etter dusjingen.

Men hvis du fremdeles har problemer med tørr hud etter en hyppig dusj, kan du snakke med en hudlege for å minimere tørrhet.

Hvordan ta en ordentlig dusj

Det som betyr mest er hva du gjør i dusjen, hvor ofte du bader og hvor lenge vannet blir værende på huden din. «Det er mange måter å dusje på, men den enkleste og mildeste måten er å bruke hendene,» sier Kaminska. Fremgangsmåten for å ta en dusj inkluderer:

  1. Fukt kroppen med varmt, men ikke varmt vann
  2. Bruk vanlig såpe eller flytende vaskemiddel.
  3. Lag sand med hendene og vask kroppen din fra topp til bunn, eller fra topp til tå.
  4. Husk alle vinklene, slik som hudfoldene, armhulene, lysken og mellom fingrene.
  5. Dusj i 5 til 10 minutter.
  6. Påfør fuktighetskrem etter tørking.

Ta bort

Å begrense dusjtiden til 5-10 minutter og bruke varmt eller lunkent vann vil forhindre at huden tørker ut, mens du rengjør kroppen grundig.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *