Kognitiv reserve: HVA ER DET OG HVORDAN BESKYTTER DET OSS FRA VÅRT SINN?

Kognitiv reserve: HVA ER DET OG HVORDAN BESKYTTER DET OSS FRA VÅRT SINN?

Hjerneskade fører ofte til kognitive forandringer som kan sees på en rekke måter. Kognitiv reserve, som beskytter oss mot denne typen symptomer, er en sprekk i våre sinn

Takk skal du ha:

Hjerneskade fører ofte til kognitive forandringer som kan sees på en rekke måter. Det er en kognitiv reserve som beskytter oss mot typene tegn, er definert som motstanden til vårt sinn mot skader og forverring.

I denne artikkelen introduserer vi begrepet kognitiv reserve, spesielt der det er mest brukt: demens. Vi beskriver også faktorene som påvirker tilgjengeligheten av en større kognitiv reserve minnelagring.

  • Relatert artikkel: «Typer av mental retardasjon: typer kognitiv svikt»

Bestemmelse av kognitiv reserve

Begrepet «kognitiv reserve» ble brukt Hjernens evne til å tåle forverring Det er ingen symptomer. I noen tilfeller, selv om det er objektiv skade på sentralnervesystemet som rettferdiggjør diagnosen av en psykisk lidelse, identifiserer ikke nevropsykologisk vurdering kognitiv svikt hos den berørte personen.


Når nevrodegenerative sykdommer utvikler seg, viser personer med høye kognitive reserver flere symptomer enn personer med lave kognitive reserver. Disse effektene var på grunn av tilstedeværelsen av større kognitive evner, som tillot å gi atferdsmessige og nevropsykologiske mangler som ligger i mental hukommelse.

Imidlertid er det vanligvis i disse tilfellene Symptomene dukker opp plutselig, i motsetning til den typiske utviklingen av denne typen sykdommer. Dette skyldtes felles svikt i strategiene som ble brukt mot forverringen; Hvis hjernen blir skadet til en viss grad, vil ikke personen kunne utøve disse kompenserende evnene.

Kognitiv reserve er større enn begrepet «hjernereserve», som understreker nervesystemets stabilitet. optimalisering av hjernens ressurser gjennom ulike strategier som tillater en liten reduksjon i aktivitet når det er nevrologisk skade. Så dette er ikke bare et strukturelt, men et funksjonelt konsept.


  • Du kan være interessert i: «8 høyere psykologiske prosesser»

Kognitiv reserve og intelligens

I en studie fra 1988 studerte Katsman og hans kolleger enkeltpersoner Alzheimers sykdom de viste ingen tegn på psykisk svekkelse, eller var veldig milde sammenlignet med den nevrologiske skaden de foreslo. Disse menneskene hadde et stort antall nevroner og hjernen deres veide mer enn forventet.

Resultatene av denne og andre studier viser at den kognitive reserven, dvs. Antall nevroner og synapser økte før sykdommen utviklet seg. Det antas at kognitiv reserve avhenger av personens nivå av fysisk og mental stimulering; slik som utdanning og sysselsetting reduserer risikoen for psykiske lidelser.

Tjuefem prosent av eldre voksne med udiagnostisert kognitiv svikt oppfyller de diagnostiske kriteriene for Alzheimers sykdom (Ince, 2001). Dermed, selv om noen har en klinisk manifestasjon av mental retardasjon på nevroanatomisk nivå, kan symptomene deres gå ubemerket hvis deres kognitive bestand er høy.


Selv om kognitiv reserve ofte blir referert til som demens, kan den faktisk brukes til forskjellige endringer i hjernens funksjon; for eksempel en økning i reserven for forebygging av kognitive manifestasjoner av hodeskade, schizofreni, bipolyardyk buzuluu depresjon.

  • Relatert artikkel: «Alzheimers: årsaker, symptomer, behandling og forebygging»

Faktorer som forhindrer forringelse

Det er forskjellige typer faktorer som bidrar til økningen av kognitiv reserve, og forhindrer derfor mentale symptomer på psykiske lidelser og andre sykdommer som påvirker hjernen.

Som du kan se, er disse variablene fundamentalt relaterte nivå av fysisk og mental aktivitet og motivasjon.

1. Kognitiv stimulering

Ulike studier har vist at kognitiv stimulering øker hjernens kognitive reserve. En veldig viktig faktor i denne forstand er utdanningsnivået, som er forbundet med mer kommunikasjon og livslang vekst av nevroner, men spesielt i ung alder.

På den annen side er yrker som gir kognitiv stimulering også veldig nyttige. Disse effektene ble primært identifisert i det nødvendige arbeidet integrert språkbruk, matematikk og resonnement, og sannsynligvis på grunn av mindre atrofi av hippocampus, som kommer inn i minnet.

2. Fysisk bevegelse

Studien av effekten av fysisk aktivitet på kognitiv reserve er mindre effektiv enn studien av mental stimulering. De tror det Aerob trening kan forbedre blodstrømmen til hjernen, samt funksjon av nevrotransmittere og vekst av nevroner.

3. Fritid og fritid

Denne faktoren er relatert til de to foregående, samt sosiale interaksjoner som stimulerer hjernens funksjon. Rodriguez-Alvarez og Sanchez-Rodriguez (2004) Eldre mennesker som bruker mer tid på ferie 38% reduksjon i sannsynligheten for å utvikle symptomer på psykiske lidelser.

Imidlertid utgjør korrelasjonsstudier en risiko for å endre årsakssammenheng; Dermed er det mer sannsynlig at personer med lave kognitive nivåer slapper av, men dette hindrer ikke dem i å bli psykisk utviklingshemmede.

4. Tospråklighet

I følge en studie av Bialystok, Craik og Friedman (2007), tar folk som bruker minst to språk regelmessig gjennom hele livet, i gjennomsnitt 4 år lenger tid enn enspråklige for å vise tegn på mental retardasjon.

Denne hypotesen foreslått av forfatterne fortaler konkurranse mellom språk Utvikle en fokusmekanisme. Dette forklarer ikke bare fordelene med tospråklighet for den kognitive reserven, men forbedrer også den kognitive ytelsen til barn og voksne som behersker flere språk.

  • Ince, P. G (2001). Patologisk korrelasjon av sen utviklingshemning i et multisentrisk samfunn i England og Wales. The Lancet, 357: 169–175.
  • Katzman, R., Terry, R., DeTeresa, R., Brown, T., Davies, P., Fuld, P., Renbing, X. & Peck, A. (1988). Kliniske, patologiske og nevrokjemiske endringer i mental retardasjon: en liten gruppe med bevart mental status og flere neokortikale plakk. Annals of Neurology, 23 (2): 138-44.
  • Rodriguez-Alvarez, M.; & Sanchez-Rodriguez, J.C. L. (2004). Kognitiv reserve og intelligens. Annals of Psychology, 20: 175-186.
  • Stern, Y. (2009). Kognitiv reserve. Nevropsykologi, 47 (10): 2015-2028.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *