VESTIBULOCOCHLEARIC NERVE: VEI, FUNKSJON, PATOLOGI

VESTIBULOCOCHLEARIC NERVE: VEI, FUNKSJON, PATOLOGI

Nerven vetibulocochlear er VIII kranialnerven. Denne nerven består av den vestibulære delen og den cochlea-delen. VIII Hjernens nerve er hovedsakelig sensorisk og er derfor kjent for å være avferent

Takk skal du ha:

De nervevestibulokokleær dette er VIII kranialnerven. Denne nerven består av den vestibulære delen og den cochlea-delen. VIII kranialnerven er hovedsakelig sensorisk og bærer derfor avferent informasjon.

Den vestibulære delen bærer afferente impulser fra vestibulær labyrint i det indre øret på grunn av balanse og form; Den inkluderer halvsirkulære kanaler, kull og poser. Cochlea-delen overfører lydimpulser fra cochlea i det indre øret.

Historien om oppdagelsen av vestibulokokleær nerve og dens funksjoner dateres tilbake til det 6. århundre f.Kr. i det gamle Hellas. Den greske filosofen og matematikeren Pythagoras oppdaget at lyd er vibrasjonene i luften. Det ble da oppdaget at lydbølgene flyttet øretoppen og at vibrasjonene gikk over til den indre delen av øret.


Syv århundrer senere, i 175 e.Kr. Den greske legen Galen oppdaget at nerver overfører lyd til hjernen. Han kjente også igjen den akustiske nerven som en uavhengig nerve, bestående av to deler, den akustiske og den statiske.

Raphael Lorente de No (1902-1990) beskrev senere nevrale baner i VIII-hodeskallen og strukturen til vestibulære kjerner. Navnet på vestibulokokleær nerve gjenspeiles i tredje utgave av 1966 International Anatomical Salary; Hesten måtte gjenspeile nervens doble funksjon fordi den ble dannet ved konsensus.

Reise

Vestibulokokleære nervefibre stammer fra bipolare celler lokalisert i vestibulære og cochlea spiralformede ganglier. Nerven passerer mellom nerven og ponsene og pæren, i sporet i forhold til ansiktsnerven og på baksiden.

Perifere prosesser går til vestibular og cochlea reseptorer, og til den sentrale hjernestammen. Ansiktsnerven (VII) og dens mellomnerv, den vestibulokokleære nerven (VIII) og den indre hørselsarterien (labyrint) sirkulerer gjennom den indre hørselskanalen.


VIII kurs av cochlea-delen av hjernens nerve

Sneglebladet er reseptoren for menneskelig hørsel. Dette er en spiralkanal plassert ved bunnen av hodeskallen, i en liten del av det tidsmessige beinet. Sneglehuset mottar dobbelt innervering gjennom afferente og efferente fibre koblet til hårceller.

Etter å ha kommet inn i cerebral venen i vestibulokokleær nerve, forgrenes de hørselsafferente fibrene i medulla oblongata i de cochlea-ventrale og cochlea-dorsale kjernene. Denne sonen danner den primære reseptorsonen.

I cochlea-kjernene i medulla er nevroner som er følsomme for forskjellige frekvenser ordnet på en slik måte at det er en tonotopisk fordeling i kjernen. Denne veien kommuniserer med andre kjerner i tillegg til pærens cochlea-kjerner.

Disse kjernene er: det overlegne olivenkomplekset, den laterale lemniscus-kjernen, den nedre kvadrigeminale tuberkelen og den mediale kjønnsorganet. Der samhandler øresignalene med hjernebarken.


Til slutt når stien den mediale kjønnslegemet og derfra til hjernebarken i den primære hørselsbarken, som tilsvarer 41 Brodmann-området i temporal lobe. Til tross for de mange interaksjonene mellom stien, mottas det meste av informasjonen som når en av hørselsbarken fra motsatt øre.

VIII Banen til den vestibulære delen av hjernenerven

Det er flere vestibulære strukturer med spesifikke mekaniske reseptorer. Sakstrukturene kalt urticaria og sacula har områder som kalles macula og reagerer på lineær akselerasjon.

Urtikaria er forbundet med øvre, horisontale og bakre halvcirkelformede kanaler. I utvidelsen av disse kanalene er det okser med spesialiserte reseptorer og rygger som reagerer på vinkelakselerasjon.

Vestibulen får dobbelt innervering. Vestibulære afferente fibre av bipolare nevroner hvis kropper er lokalisert i vestibulære ganglier og efferente fibre fra hjernestammen.

Afferente aksoner kommuniserer med vestibulære hårceller, som er mekanoreseptorene i labyrinten. Makulaen inneholder hårceller ordnet i forskjellige retninger, noe som øker frekvensen av fibrene under visse bevegelser i hodet, mens resten avtar.

Når denne informasjonen når sentralnervesystemet, kan systemet lære hodets plassering.

Vestibulære kjerner mottar informasjon fra vestibulære reseptorer og afferente fibre. Disse kjernene ligger i broene og i hjernestammen. Det er fire: en høy, en medial, en lateral og en lav.

De vestibulære kjernene mottar informasjon fra ryggmargen, hjernen, retikulær formasjon og høyere sentre. Disse kjernene har fremspring på medulla, øyets generelle motor, hjernen og retikulær formasjon.

Hver vestibulære nerve slutter i den ipsilaterale delen av den vestibulære kjernen og i den flokkulonodulære kjernen i hjernen. Fibrene fra de halvsirkulære kanalene slutter i de øvre og midtre vestibulære kjernene og projiseres mot kjernene som styrer øyebevegelse.

Fibrene i ryggmargen og skjegget slutter i sidekjernene og rager ut i ryggmargen. De vestibulære kjernene rager ut i hjernen, retikulær formasjon og thalamus, og deretter inn i den primære somatosensoriske membranen.

Egenskaper

Reseptorer er til stede i øret for hørsel og balanse. Det ytre øret, mellomøret og cochlea-delen av det indre øret er ansvarlige for hørselen. Halvcirkelformede kanaler, ryggvirvler og skjegg i det indre øret er ansvarlige for balanse.

Reseptorene til de halvsirkelformede kanalene bestemmer vinkelakselerasjonen, utriculars den horisontale lineære akselerasjonen og den sakrale vertikale akselerasjonen.

Pathologilar

Nervedøvhet er en av patologiene som påvirker cochlea-roten til VIII kranialnerven. Dette kan skyldes bruk av gentamicin, et ototoksisk antibiotikum som ødelegger eller ødelegger stereocystene til reseptorceller. Langvarig støy kan forstyrre stereocyster og føre til døvhet.

Skader på karene som påvirker forbindelsen til øregangen eller svulster i hjernenerven VIII i medulla oblongata kan forårsake døvhet forårsaket av nerver.

«Bevegelsessykdom» er forårsaket av overdreven irritasjon av vestibulære systemet, preget av svimmelhet, endringer i blodtrykk, svette, blekhet og oppkast. Disse symptomene er relatert til reflekser dannet av forbindelser i hjernestammen og hjernen flocculonodular.

Referanse

  1. Ganong, WF, & Barrett, KE (2012). Ganong Medical Physiology Review. McGraw-Hill Medical.
  2. Netter, FH (1983). ClBA Collection of Medical Illustrations, Volume 1: The Nervous System, Part II. Nevrologiske og nevromuskulære sykdommer.
  3. Putz, R., & Pabst, R. (2006). Sobotta-Atlas menneskelig anatomi: Hode, nakke, øvre ben, bryst, mage, hofter, underben; Et sett med to volumer.
  4. Spalteholz, W. (2013). Atlas for menneskelig anatomi. Batteruort-Hejnemann.
  5. Standering, S. (Ред.) (2015). Gray’s Anatomy ebook: The Anatomical Basis of Clinical Practice. Elsevier helsevitenskap.
  6. Wiener, K.M., Brown, D.D., Hemnes, A.R., & Longo, D.L. (Red.). (2012). Harrisons prinsipper for intern medisin. McGraw-Hill Medical.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *