DOLFINBEHANDLING: AKUSTISK BØLGEHÆRING

DOLFINBEHANDLING: AKUSTISK BØLGEHÆRING

Delfiner er unike dyr som er preget av deres intelligens, temperament, karakter, kreativitet og livsstil. Men denne hvaler er ikke bare interessant for sitt enestående utseende eller oppfinnsomhet

Takk skal du ha:

Delfiner er unike dyr som er preget av deres intelligens, temperament, karakter, kreativitet og livsstil. Men denne hvaler er ikke bare interessant for sitt enestående utseende eller oppfinnsomhet.

Av alle funksjonene er forplantningen av akustiske bølger (ekkolodd) eksepsjonell, «ser» omgivelsene, kommuniserer … og tilbød terapi i noen tid. Spesielt, Noe som kalles delfinassistert terapi.

  • Relatert artikkel: «Hesteterapi: en alternativ behandlingsressurs»

Dolphinderdin ekkolodd

Akustiske bølger, med utvikling av delfiner, gjorde det mulig for dem å samhandle med miljøet, som mottok synlig begrenset informasjon i fravær av lys.


Delfiner bruker disse bølgene for å se, fordi de tolker ekkoene som oppstår i gjenstandene de treffer. Imidlertid er det også viktig i ekkolodskommunikasjon, og dets lydproduserende struktur bruker frekvenser 4,5 ganger høyere enn for mennesker og produserer 4 ganger mer informasjon per tidsenhet enn vi gjør.

Disse dyrene lager to fløyter for å kommunisere og klikker for å styre seg selv, alle disse lydene kalles økolokalisering og gjør dem til spesialterapeuter.

Marine terapeuter

Aquatought Foundation i Florida har studert effekten av ekkolodd på pasienter i flere år. Grunnleggeren, David Cole, gir en vitenskapelig forklaring på de fysiologiske endringene som disse bølgene forårsaker hos mennesker.

Ekkoloddet er så sterkt at det kan forårsake et fenomen som kalles kavitasjon (dannelsen av dampfylte porer i en flytende væske). Disse boblene dannes i havet og passerer veldig raskt, men når temperaturer på 5 500 ºC. Det endrer membranpotensialet til nervecelleterminaler hos mennesker og forårsaker endringer i våre celler og vev.


Resultatene av hans forskning viser at effekten av disse bølgene på mennesker er synkronisert med hjernehalvdelene (som begynner å avgi bølger med lignende frekvenser og faser) og de nevrologiske reaksjonene som oppstår i deres tilstand. anestesi. Med andre ord, akkurat som alfabølger er i en avslapningstilstand, oppstår hjerneaktivitet. På den annen side, når den er i konsentrasjonstilstand, er den elektriske aktiviteten som produseres av hjernen hovedsakelig betabølger.

Spesifisiteten av denne effekten og dens fordeler har ført til forskjellige forsøk på kunstig å øke dens terapeutiske effekt. Musikkproduksjoner som prøver å etterligne delfinens økolokalisering, har tatt et nytt skritt fremover ved å lage en enhet kalt cyberfin, som har som mål å kopiere ekkoloddeffekten gjennom virtual reality.

Delfinterapi

Behandlingsøkten dreier seg om bruk av ekkolodd i forskjellige deler av kroppen. Dette suppleres med en rekke aktiviteter som forbedrer forholdet mellom barnet og delfinen og skaper en forbindelse, for eksempel å mate delfinen, motorøvelser eller å spille baller med ringer.


For å bruke ekkoloddet flyter pasienten i vannet (en redningsvest brukes og en utdannet terapeut jobber sammen), mens delfinen bruker ekkoloddet sitt på forskjellige deler av kroppen.

Barn drar mer nytte av denne opplevelsen fordi hjernestrukturen er mer plastisk og fleksibel enn for en voksen. Sonar avgir elektromagnetiske lydbølger, stimulerer sentralnervesystemet og kobler nevroner som er mindre aktive enn vanlig. Denne effekten er avgjørende i behandlingen av autisme, denne terapien er en av de mest brukte lidelsene.

Det har også blitt brukt hos personer med kroniske og / eller uhelbredelige sykdommer fordi det forbedrer immunaktiviteten og frigjør endorfiner som påvirker humør og humør.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *