HVORDAN KAN EN Psykolog hjelpe deg?

HVORDAN KAN EN Psykolog hjelpe deg?

Til tross for at antallet besøk til psykologer de siste tiårene øker og pasientprofilene er utrolig forskjellige, hjelper psykologer folk

Takk skal du ha:

Til tross for at tilgangen til psykologer har blitt mer utbredt de siste tiårene og pasientens profil varierer dramatisk, er det et noe begrenset syn på hvilken rolle psykologer kan spille for å hjelpe mennesker.

Forestillingen om at psykologisk intervensjon er hensiktsmessig for mennesker med alvorlig psykisk sykdom, er helt feil i dag, og de fleste tror det. Tross alt, bak et psykologisk problem eller behov, er det psykologer som jobber med å behandle og ta vare på det.

Så … Hvordan kan en psykolog virkelig hjelpe deg? Nedenfor er et sammendrag.

  • Relatert artikkel: “8 fordeler ved å gå til psykoterapi

Fordelene ved å gå til psykolog

La oss starte med det grunnleggende: hva er psykologi? Dette er hovedsakelig vitenskapelig atferd og psykologiske prosesser som involverer vår tenkning, følelse og handling. I dette vitenskapsfeltet er det en avdeling for anvendt psykologi, som bruker vitenskapelig kunnskap til å løse psykologiske problemer hos enkeltpersoner, grupper og institusjoner.


Hvis du merker det, har ikke begrepene «sykdom», «patologi» eller «lidelse» blitt diskutert så langt. Dette er ikke tilfeldig: psykologer jobber ikke bare under forhold som begrenser omfanget av intervensjon, men vi bruker disse begrepene for å vite hva vi snakker om når vi arbeider med visse psykologiske fenomener og for å skille dem fra andre. Med andre ord skiller vi mellom patologisk og ikke-patologisk, og hvis det er fornuftig å gjøre det i en viss sammenheng, er ikke årsaken til arbeidet vårt ikke psykisk sykdom: det er det ikke.

Det er ingen klar skillelinje mellom det som tradisjonelt har blitt kalt «galskap». Hver spesialist i atferdsmønstre spesialiserer seg på alle områder av psykologiske prosesser, ikke bare de som anses å være forstyrrelser, men psykologer generelt.


Ofte må du tenke på hva du skal gjøre i ektefellebehandling eller skolepsykologi, fordi psykologer i mange tilfeller ikke forårsaker forvirring og bare hjelper de som lider av mangel på motivasjon, vanskeligheter med å leve sammen med noen, frustrasjon over mangelen på venner, og så videre.

Hvordan kan en psykolog hjelpe?

Nå som vi ser at psykologi er et veldig bredt og komplekst arbeidsfelt, er det lett å forstå at psykologer er tilbøyelige til å gripe inn i ulike problemer. Dette er de viktigste arbeidsområdene.

1. Stemningsproblemer

Fordi mange mennesker går til en psykolog sorg eller emosjonell stagnasjon. Dette er ofte tilfelle med depresjon eller andre humørsykdommer, men andre har ikke en bestemt sykdom, men en person som opplever dårlige dager. For eksempel kan du nylig ha mistet en kjær i døden, eller du kan ha fått sparken.


I slike tilfeller jobber psykologer for å sikre at pasientene våre lærer å opprettholde vaner som lindrer denne typen lidelse.

2. Angstproblemer

Angst og overdreven stress er vanlige problemer som kan oppstå i alle aldre.

I noen tilfeller skyldes en god del av dette ubehaget genetisk predisponering, mens det i andre tilfeller hovedsakelig skyldes stressende situasjoner eller bekymringsområder (skoler med skoler), racketering, svært konkurransedyktige jobber, etc.). I alle fall, Det er mye som kan forbedres gjennom psykoterapi.

3. Konsekvenser av racketering eller traumatiske hendelser

Det faktum å være et offer for vold kan markere mange mennesker. Under møtene med psykologen ble alt gjort for å forhindre at disse smertefulle minnene påvirket ofrene.

4. Forholdsproblemer

Som nevnt ovenfor er dette et annet område av psykologer Forbedre livskvaliteten til de i forholdet.

5. Støtte til mennesker i krise

De går til en psykolog rett og slett fordi de ikke vet hva de skal gjøre med livet deres, noe som kan tilskrives mangel på motivasjon. Det er lett å finne interessante prosjekter på psykologkontoret og vedta nye ferdigheter som gjør at de kan gå ut på nye veier for personlig utvikling.

6. Opplærings- og utviklingsspørsmål

Gir psykologisk hjelp til udiagnostiserte jenter og gutter i barne- og ungdomspsykoterapi, hjelper psykologer dem med å bygge relasjoner med andre, innholdet som blir undervist i skolen, og deres egne følelser og tanker.

7. Psykologisk hjelp til pasienter med kroniske sykdommer

Mange psykologer er spesialister på å gi psykologisk støtte Pasienter med patologier og lidelser som svekker livskvalitetenDe fleste av dem er tunge. Vi kan identifisere terapeuter som behandler sykdommer som kreft, for eksempel psykotiske lidelser, psykiske lidelser eller de som har en direkte effekt på nervesystemet.

8. Terapi for personer med spiseforstyrrelser

Et annet spesialiseringsområde for psykologer er ernæringsproblemer og spesiell støtte Personer med fedme, metabolske eller spiseforstyrrelser (misaly, anorexia bulimia).

Hvor kan jeg få psykologisk hjelp?

I dag jobber psykologer i en rekke sammenhenger, både i bedrifter og i skoler, så vel som i offentlige og private helseklinikker.

Hvis du vil kontakte vårt Cribecca Psicología psykoterapisenter i SevillaDu finner kontaktinformasjonen vår ved å klikke her.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *