NECROTIZING FASCIITIS: ORSAKER, SYMPTOMER OG BEHANDLING – SKJØNNHET

NECROTIZING FASCIITIS: ORSAKER, SYMPTOMER OG BEHANDLING – SKJØNNHET

Hva er nekrotisk Faciti? Nekrotisk fasciitt er en type bløtvevsinfeksjon. Dette er huden på huden din og musklene, så vel som vevet under huden din

Takk skal du ha:

Hva er nekrotisk fasciitt?

Nekrotisert fasciitt er en type infeksjon i bløtvev. Dette kan ødelegge det subkutane vevet i huden og musklene, så vel som vevet under huden din.

Nekrotisert fasciitt er vanligvis forårsaket av en gruppe A-infeksjon Streptokokker, ofte referert til som «kjøttetende bakterier». Dette er den mest aktive infeksjonsformen. Når denne infeksjonen er forårsaket av andre typer bakterier, vokser den vanligvis ikke raskt og er ikke veldig farlig.

Denne bakterielle hudinfeksjonen er sjelden hos friske mennesker, men den kan overføres fra et lite snitt, så hvis du er i fare, bør du være klar over symptomene. Hvis du har noen symptomer eller tror du har en infeksjon, bør du oppsøke lege med en gang. Det er viktig å behandle sykdommen så snart som mulig, da sykdommen kan utvikle seg raskt.

Hva er symptomene på nekrotisk fasciitt?

De første tegnene på nekrotisert fasciitt er kanskje ikke signifikante. Huden din kan føles glatt, rød og stram. Du kan til og med føle at du har influensa.

Du vil også utvikle en liten, rød svulst, som vanligvis er liten. Imidlertid forblir det røde utslettet ikke lite. Sykdommen utvikler seg og det berørte området vokser raskt.

Viruset kan lekke fra det infiserte området eller endre farge når det råtnes. Blemmer, støt, hudormer eller andre hudsår kan forekomme. I de tidlige stadiene av infeksjonen er sykdommen mye verre enn den ser ut til.

Andre tegn på nekrotisk fasciitt inkluderer:

 • å være trøtt
 • svakhet
 • Feber med varme og svette
 • svimmelhet
 • oppkast
 • svimmelhet
 • sjelden vannlating

Hva forårsaker nekrotisk fasciitt?

For å få nekrotisert fasciitt, ​​må du ha bakterier i kroppen din. Dette skjer vanligvis når huden er ødelagt. For eksempel kan bakterier komme inn i kroppen din gjennom kutt, kutt eller kirurgiske sår. Denne skaden trenger ikke å være stor for at bakterier skal bli fanget. Det er til og med nok til å gjennombore nålen.

Flere typer bakterier forårsaker nekrotisk fasciitt. Den vanligste og mest kjente typen er gruppe A. Streptokokker. Dette er imidlertid ikke den eneste typen bakterier som forårsaker infeksjonen. Andre bakterier som forårsaker nekrotisk fasciitt inkluderer:

 • Aeromonas hydrophila
 • Clostridium
 • E coli
 • Klebsiella
 • Staphylococcus aureus

Risikofaktorer for nekrotisk fasciitt

Selv om du har god helse, kan du utvikle nekrotisk fasciitt, ​​men dette er sjelden. Personer med helseproblemer som svekker immunforsvaret, for eksempel kreft eller diabetes, er mer sannsynlig å få gruppe A-infeksjoner. Streptokokker.

Andre mennesker med høy risiko for å nekrotisere det inkluderer:

 • Har kronisk hjerte- eller lungesykdom
 • bruk av steroider
 • Det er skader på huden
 • alkoholmisbruk eller narkotikainjeksjon

Hva er diagnosen nekrotisk fasciitt?

I tillegg til å undersøke huden din, kan legen din utføre flere tester for å diagnostisere tilstanden. De kan ta en biopsi, som er en liten prøve av den berørte huden, for undersøkelse.

I andre tilfeller kan blodprøver, CT-skanning eller MR hjelpe legen din til å stille en diagnose. Blodprøver viser at musklene dine er skadet.

Hvordan behandles nekrotisert fasciitt?

Behandlingen begynner med sterke antibiotika. Disse leveres direkte til blodårene. Vevsråte betyr at antibiotika kanskje ikke når alle de infiserte områdene. Som et resultat er det viktig for leger å fjerne dødt vev umiddelbart.

I noen tilfeller kan det hende at en eller flere lemmer må amputeres for å stoppe smittespredningen.

Hva har fremtiden?

Synspunktet avhenger helt av alvoret i situasjonen. Tidlig diagnose er avgjørende for denne farlige, livstruende infeksjonen. Jo tidligere infeksjonen er diagnostisert, jo tidligere kan den behandles.

Hvis den ikke behandles, kan infeksjonen være dødelig. I tillegg til smitte kan andre forhold også påvirke holdningene.

De som kommer seg fra nekrotisert fasciitt, ​​kan oppleve små arr som strekker seg fra amputasjon av foten. Flere kirurgiske prosedyrer kan være påkrevd for behandling, etterfulgt av tilleggsprosedyrer som sen sårlukking eller hudtransplantasjon. Hver jobb er unik. Legen din kan gi deg nøyaktig informasjon om din personlige sak.

Hvordan kan jeg forhindre nekrotisk fasciitt?

Det er ingen klar måte å forhindre nekrotisk fasciitt-infeksjon på. Du kan imidlertid redusere risikoen med grunnleggende hygiene regler. Vask hendene ofte med såpe og vann, og du kan få til og med lettere skader.

Hvis du allerede er skadet, ta godt vare på det. Bytt bandasjer regelmessig eller når de er våte eller skitne. Unngå situasjoner der såret kan bli forurenset. Eksempler på steder å unngå skader inkluderer boblebad, boblebad og svømmebassenger.

Hvis du tror du kan ha nekrotisk fasciitt, ​​må du oppsøke lege eller ambulanse med en gang. Tidlig behandling av infeksjon er veldig viktig for forebygging av sykdommer.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *