UTSKIFTNING AV MAT: VELG KOSTNADER OG SKYLK FORSIKTIG – HELSE

UTSKIFTNING AV MAT: VELG KOSTNADER OG SKYLK FORSIKTIG – HELSE

Eller hvordan å spise vellykket av Kathleen Zelman, MPH, RD, LD Vekttapsklinikk WebMD – Ekspert kolonnesitting om ernæring er den beste måten å gå ned i vekt

Takk skal du ha:

Endre mat: Velg de barene og drikkene nøye

Eller hvordan du kan løpe og spise med suksess

Av Kathleen Zelman, MPH, RD, LD
Vekttapsklinikk WebMD – Ekspertkolonne

Det er ingen tvil om at et stillesittende kosthold er den beste måten å gå ned i vekt. Imidlertid er det i denne fartsfylte verden tider når det er umulig å spise, selv med de beste intensjoner. Hvordan holder du deg til måltidsplanen din når du må spise mens du løper?

Å velge en sunn mat erstatning er en helt akseptabel erstatning, så lenge det er det eneste alternativet. Maten du velger bør være næringsrik, full av sult og ikke sabotere vekttapinnsatsen. Trikset er å velge riktig type mat som er rik på vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

‘Everybar’-evolusjonen

Ernæringsstenger og erstatningsdrikker er primært rettet mot seriøse idrettsutøvere som trenger ekstra drivstoff for å trene. I dag er disse produktene rettet mot de som trenger å flytte til den generelle flyten og øke ernæringen. Barer og krukker festet på hyllen kan lett gemmes i en skuff, lomme, veske eller koffert for et raskt måltid. Ulike valg er forvirrende. Disse varme varene fyller store hyller i treningssentre, dagligvarebutikker og helsekostbutikker, og det er hundrevis av barer og snacks å erstatte.

Kjøpere, vær forsiktig. Ikke alle barer eller drinker er skapt like.

Hei, vent litt. Selvfølgelig burde alle disse erstatningene være en bedre løsning enn hurtigmatavfallet i automaten i hallen, ikke sant? Ikke alltid – noen er ikke annet enn søte godterier eller sukkerbaserte drikker med høy kalori. Nødvendig markedsføring forverrer forvirringen når forbrukerne prøver å vurdere helsekravene knyttet til all alvorlig hypertensjon på forsiden av pakken.

Så hva skal du ha i kostholdet ditt? Den eneste måten å ta et informert valg på er å lese ingredienslisten, matetiketten (ignorere frontetiketten) og sammenligne produktene. Ideelt sett bør maten inneholde ingredienser som ikke ligner på fremmede kjemikalier som finnes i et kjemisk laboratorium! Næringsstoffer bør primært være komplekse karbohydrater, med litt enkle sukkerarter og litt fett, sammen med moderate mengder protein. Se etter produkter som oppfyller følgende retningslinjer:

  • 220-230 kalorier per porsjon
  • En porsjon inneholder mindre enn 5 gram fett
  • 3-5 gram fiber per porsjon
  • 10-15 gram protein per porsjon
  • Beriket med en tredjedel av daglige vitaminer og mineraler

Gjør ditt beste for å begrense din tillit til disse produktene til maksimalt en gang om dagen, en eller to ganger i uken. For å øke fiberen kan du alltid tilsette alt eller drikke det med noen få grønnsaker, grønnsaksjuice eller frisk frukt.

Så hvorfor ikke prøve ekte matalternativer?

Disse matstengene og drikkene som erstatter dem, kan raskt tømme lommene. Andre alternativer for lignende snacks inkluderer bærbar frukt (epler, bananer), 100% fruktjuice, fettfattig ost, cottage cheese, boorsok, yoghurt, peanøttsmør, valnøtter, tørkede korn, Graham-kjeks, frokostblandinger eller granola-barer. Disse matvarene gir ikke bare rask energi, men er billigere å erstatte pakket mat. Husk: Det er ikke utviklet kosttilskudd. Som regel er det bedre å holde et raskt og sunt måltid, som suppe, salat eller sandwich. Bruk bare de rette erstatningene når du virkelig trenger å «løpe og spise.»

© 1996-2005 WebMD Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *