ALLOPATISKE SPESIFIKASJONER: HVA, SOM, TYPER, EGENSKAPER OG EKSEMPLER

ALLOPATISKE SPESIFIKASJONER: HVA, SOM, TYPER, EGENSKAPER OG EKSEMPLER

Fra et biologisk synspunkt er en art en naturlig populasjon hvis medlemmer er i stand til å reprodusere hverandre og danne et fruktbart avkom, men med populasjoner under andre forhold som ikke kan gjøre det under normale forhold.

Takk skal du ha:

Fra et biologisk synspunkt er en art definert som en gruppe naturlige populasjoner hvis medlemmer er i stand til å reprodusere hverandre og danne fruktbare avkom, men som ikke gjør det under normale forhold med populasjoner under andre forhold.

Den sentrale aksen til en art er reproduksjonsenheten. Hvis to mennesker produserer avkom, kan vi hevde at begge foreldrene tilhører samme art (unntatt i unntakstilfeller).

Så langt har mennesker kategorisert om lag 1,3 millioner arter, hvorav 229 nye arter ble oppdaget i 2018. Vi har mange flere taksonomier, fordi 86% av de levende tingene på jorden og 91% av det marine livet fortsatt er ukjent for vitenskapen.


Disse veldig store figurene får oss til å spørre oss selv: Hvordan ble så mange arter til i evolusjonens historie? I dag bringer vi et delvis svar på dette spørsmålet, fordi vi snakker om spekulasjoner, med fokus på den allopatiske versjonen. Så vær med oss allopatisk spesifikasjonsprosess Det er interessant å si at mindre og forklarer også en del av den biologiske variabiliteten på jorden. I de følgende versene vil vi dele noen av livets mirakler som nettopp er beskrevet.

  • Relatert artikkel: «Teori om biologisk evolusjon: hva det er og hva det betyr»

Hva er en spekulasjon?

Å definere konseptet med allopatisk spesifikasjon uten å inkludere det i det vanlige taket er som å begynne å bygge et hus fra et tak. Så la oss begynne med det Mangfold er prosessen der en kjent populasjon av en art skaper en ny som ikke kan erstatte genet med den opprinnelige populasjonen..


Dette er mekanismen som gir opphav til nye evolusjonslinjer og har gitt oss tusenvis og tusenvis av arter i alle rikenes levende ting i mer enn 3,8 millioner år. Derfor er livets tre og dets frukter et resultat av differensiering og isolasjon mellom dyr og andre takster.

I følge Ernst Myr (en kjent moderne biolog og taksonom), blir arter til på to forskjellige måter.:

  • Filetisk evolusjon: Når type E1 blir type E2 over tid som et resultat av akkumulering av endringer i gener.
  • Evolusjon ved kladogenese: E1-arten produserer en eller flere e2-, e3-, e4- eller eX-arter gjennom prosessen med populasjonsdivergens.

Det andre som interesserer oss i dag er evolusjon gjennom kladogenese. I sin tur kan forskjellige typer spekulasjoner skilles ut. Her er et sammendrag:

  • Ved hybridisering: reproduksjonskrysset mellom to arter ender i en ny reproduksjonsvei atskilt fra foreldrene. Vanlig i planter.
  • På nåværende divergens: polyploidi og kromosom. På grunn av sin terminologiske kompleksitet vil vi ikke dvele ved funksjonene.
  • Ved gradvis divergens: allopatiske, peripatriale, sympatiske, kvante- og parapatiske spesifikasjoner.

Det kan være forvirrende å vite så mange termer i løpet av et øyeblikk, men ikke bekymre deg, greit Alt blir tydeligere i de neste linjene. Den generelle ideen er at prosessen med spesifikasjon ikke bare skjer gjennom langvarig geografisk isolasjon mellom dyrepopulasjoner, da genetiske, atferdsmessige barrierer og hybridisering spiller mange flere roller.


  • Du kan være interessert i: «Forskjeller mellom Clade, Taxon og Monophyletic Group»

Hva er allopatisk spekulasjon?

Snart vil vi definere allopatrialspesifikasjonen skapte en geografisk barriere som forhindret genstrømning mellom de to populasjonene. Dette er et utseende for organismen, fordi den ikke forårsaker mangfold på grunn av dens første tilpasninger, atferd eller andre interne faktorer. Kjernen til en befolkning er en uoverstigelig barriere som deler den i to eller flere deler som ikke kan overvinnes av levende ting.

Av denne grunn er allopati og geografisk isolasjon utskiftbare termer. Vi vil vise deg et enkelt eksempel på prosessen med evolusjonær differensiering og virkningsmekanismen.

Praktisk eksempel: biller og elver

Tenk deg at i en stor populasjon av biller, er deres avstand delt av en elv. En del av befolkningen forblir på den ene siden av den stigende tidevannet, mens den andre er helt isolert fra den opprinnelige delen, da disse virvelløse dyrene ikke har tilpasningsmekanismer for å svømme og krysse elver.

I den mest typiske modellen for allopatiske egenskaper har «sidene» av elven forskjellige krav.. Derfor, i generasjoner, fungerer naturlig utvalg forskjellig i hver gruppe av populasjoner og velger forskjellige mutasjoner som maksimerer artenes overlevelsesrate i den nye nisje som utgjør hver mutasjon. Til slutt blir tilpasningsendringer mellom individer så forskjellige mellom de to populasjonene at reproduksjon blir umulig.

Tenk deg nå at elva er borte. Folket i øst utviklet vinger for å kvitte seg med en rekke farlige rovdyr, og dette endret naturlig nok strukturen til menneskekroppen.

På den annen side har den vestlige befolkningen vært delt i tusenvis av år og har gjennomgått betydelige morfologiske forandringer i forbena fordi deres matkilde var under jorden. Genetisk avvik betyr at selv om to populasjoner møtes igjen, vil de ikke kunne reprodusere med hverandre. Bingo: Vi har to forskjellige arter, og det var en allerede.

Det skal bemerkes at dette er et eksempel på en «typisk bok» fordi faktisk en geografisk barriere kan føre til en viss porøsitet, og noen mennesker i befolkninger kan samhandle med hverandre gjennom årene. Viktigst, genstrømmen reduseres sterkt, men den skal ikke forsvinne helt.

Typer av allopatiske spesifikasjoner

Når begrepet er avslørt med et visuelt eksempel (eller vi håper), kan vi lukke dette rommet ved å forklare at det er to hovedtyper av allopatisk spekulasjon. Disse er som følger.

1. Vicarious samme dicopatrial allopatrial spesifikasjon

Denne modellen brukes Når en art deler seg i to store populasjoner, for eksempel ved bevegelse av en plattformtektonikk som skiller to kontinenter. Vi ser på en «storstilt» mekanisme som gjør at naturlig utvalg kan operere på forskjellige måter mellom to separate populasjoner.

2. Spesifikasjoner for peripatriyalk allopatriyalk

Dette er en modell innebærer inndeling av en liten befolkning. Det er noen eksperter som hevder at det ikke er noen forskjell mellom peripatriske og dikopatriske modeller, men de som anser dem som to separate ting, utvalgskreftene er forskjellige mellom små og store populasjoner, så prosessen er annerledes.

For eksempel er bare en liten befolkning ikke utsatt for selektivt press og naturlig utvalg. Få mennesker støtter handlingen av genetisk drift, det vil si svingning av gener i en populasjon ved en tilfeldighet.

Anta at toget kommer seg etter den forrige hendelsen, og 10 biller er skilt på den ene siden av elven og 300 biller på den andre siden, ⅓ mest hvite og resten grønne. Hvis et stort pattedyr ved et uhell tråkker på 3 hvite biller i en liten populasjon, kan den hvite genotypen forsvinne helt.

I mellomtiden, hvis dette hensynsløse dyret ved et uhell dreper 3 hvite biller, er det 97 flere «hvite» genbærere. Dermed ville seleksjonskreftene være helt forskjellige i begge kjernene, og de mindre ville alltid bli mer påvirket av de tilfeldige effektene av miljøet.

Sammendrag

Som du kan se, er allopatisk spekulasjon en fantastisk prosess det er preget av differensiering av to eller flere populasjoner av samme art på grunn av geologisk barriere, som ikke tillater riktig genstrømning.

Dette betyr imidlertid ikke at alle isolerte populasjoner vil bli overført til nye arter. I tillegg til papiret, hvis 10 biller ble isolert fra 300 mennesker, ville den nye befolkningen forsvinne på grunn av predasjon eller mangel på ressurser, uten å forårsake prosessen med kladogenese.

I tillegg har allopatisk spekulasjon lenge vært ansett som det viktigste, så hva er sterkere enn en fysisk barriere? Fremskritt i studien og bruken av genetikk har vist at denne postuleringen er falsk: sympatisk spekulasjon skjer uten geografisk isolasjon. For å forklare dette konseptet for deg, må du vente på fremtidige muligheter, som er interessante som beskrevet her.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *