HJEMBEHANDLING AV Ryggradsykdommer – EFFEKTIVITET

HJEMBEHANDLING AV Ryggradsykdommer – EFFEKTIVITET

Behandling av korsryggsmerter hjemme innebærer omtrent 3 dagers hvile, bruk av varme kompresser og tøyningsøvelser, da det bidrar til å redusere betennelse i ryggraden og dermed lindre smerter.

Takk skal du ha:

Behandling av korsryggsmerter hjemme innebærer omtrent 3 dager med hvile, bruk av varme kompresser og tøyningsøvelser, da det bidrar til å redusere betennelse i ryggraden og dermed lindrer smerte. Trening og turer i treningsstudioet anbefales ikke i restitusjonsperioden, da sykdommen kan forverres.

Hvis disse tiltakene ikke forbedrer symptomene, må du oppsøke lege, da bildebehandlingstester som røntgen og MR kan brukes til å bestemme årsaken til sykdommen. Angi således den mest hensiktsmessige behandlingen.

Men uansett, hva kan du gjøre før konsultasjonen og for å lindre smertene og ubehagene hjemme, for å lindre smertene moderat:

1. Slapp av

For å slappe av, bør en person ligge på sengen, bøye knærne 90% og støtte sengen fullt ut. Dette reduserer trykket på mellomvirvelskivene og slapper av paravertebrale muskler nær ryggvirvlene.

Hvile i denne stillingen bør ikke være mer enn 5-6 dager i begynnelsen, men den skal ikke være hel i det hele tatt, og en person kan stå opp for å opprettholde en bevegelse hele dagen, fordi fullstendig inaktivitet også forårsaker mer ubehag for ryggraden, som er skadelig. Hvis det er vanskelig å sitte, stå eller gå selv etter hvile, anbefales medisinsk råd.

2. Varm komprimering

Termiske gelposer som selges på apotek og ortopediske butikker, hjelper deg med å slappe av musklene og redusere smerte. Den varme posen skal plasseres på det berørte området i 15-20 minutter, men huden skal pakkes inn i en bleie eller papirhåndkle for å forhindre forbrenning.

Du kan også lage en termisk pose hjemme med tørre korn som ris, linfrø eller gresskarfrø. Legg frokostblandinger eller frø i en liten pute eller bleie, dekk godt til og bruk i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter.

Se denne videoen for å lære hvordan du lager denne hjemmelagde kompressen og andre tips for å redusere ryggsmerter:

Hvis det vises røde eller hete sår på baksiden, må du ikke bruke denne varme kompressen, da den kan forårsake betennelse og også er kontraindisert ved feber.

3. Strekker seg

Spinal tøyningsøvelser er også indikert fordi de hjelper til med å bekjempe smerte, forbedre blodsirkulasjonen og fremme fleksibilitet. Hver strekning skal holdes i minst 30 sekunder og gjentas 2-3 ganger.

Å anbefale:

  • Legg deg på ryggen med knærne bøyd 90 grader (hælene skal berøre sengen);
  • Hold hendene godt bak føttene;
  • Trekk det ene benet mot kofferten (prøver å berøre låret til underlivet);
  • Hold denne stillingen jevnt ved å puste i en rolig stilling;
  • Du skal føle en liten strekk i ryggen, men du bør respektere grensene for smerte;
  • Strekk med bare en fot om gangen.

Hvis en person føler mye smerte eller ubehag i den tilstanden eller ikke klarer å holde seg slik, bør han ikke gjøre denne øvelsen og bør oppsøke lege. I tilfelle alvorlige og svekkende smerter, er denne øvelsen kontraindisert, og varme kompresser skal ikke gi den nødvendige lettelsen, og derfor bør behandlingen rettes av en ortopedisk lege.

Når skal du bruke medisiner

Behandling av ryggsmerter bør kun utføres med medisinsk hjelp, og lokal påføring av betennelsesdempende oljer kan anbefales, og huden bør bevege seg i sirkulær bevegelse til produktet er helt absorbert. Puss kan også brukes til å lindre smerter, vanligvis på kort tid, men er egnet for muskelsmerter som kan oppstå etter litt anstrengelse.

I tilfeller av alvorlig eller funksjonshemmende sykdom, kan legen din foreskrive betennelsesdempende medisiner eller til og med kortikosteroider for å kontrollere symptomene dine. Etter å ha evaluert resultatene av undersøkelser som MR, bør fysioterapi utføres, eller kirurgi skal utføres for å lindre symptomene, gjenopprette mobilitet og evne til å utføre daglige oppgaver, for å helbrede herniert plate. , For eksempel. Se hvordan fysioterapi skal se ut for ryggsmerter.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *