MAT SOM GJØR GRAVIDITET – FITNESS

MAT SOM GJØR GRAVIDITET – FITNESS

For å øke sjansene for å bli gravid, er det først og fremst nødvendig å sikre at den fremtidige gravide kvinnen er overvektig, fordi fedme eller undervekt fører til fødsel og dårlig helse.

Takk skal du ha:

For å øke sjansene for å bli gravid, er det først og fremst nødvendig å sikre at den fremtidige gravide kvinnen er overvektig, fordi fedme eller undervekt kan svekke produksjonen av hormoner som garanterer fødsel og en sunn graviditet.

En annen viktig faktor er å sikre at næringsstoffene som trengs for eggets modenhetssyklus, som vitamin B6 og vitamin B12, som finnes i bønner og linser. Det anbefales også å øke blodstrømmen i kjønnsorganene, tilsette jern og folsyre, for å sikre kvaliteten på oksygentransport til babyen under graviditet og for å fremme dets tidlige utvikling, for å forhindre abort.

I tillegg, for eksempel, er et selenrikt og balansert kosthold som inneholder tunfisk, assosiert med dannelsen av sunn sædceller og produksjonen av testosteron, det viktigste mannlige fruktbarhetshormonet.

Å legge til noen av disse matvarene i den daglige rutinen vil hjelpe par å fylle på næringsstoffene de trenger for å opprettholde fruktbarheten og øke sjansene for å bli gravid, for eksempel:

1. Sitrusfrukter

Sitrusfrukter, som appelsiner, sitroner, mandariner og ananas, er rike på vitamin C, kalsium og kalium, noe som bidrar til å stabilisere menstruasjonssyklusen og gjør det lettere å bestemme den beste tiden å ha sex. I tillegg inneholder appelsiner polyamin og folat, som bidrar til å eliminere frie radikaler som kan skade sæd og egg.

2. Gammel ost

Eldre oster, som parmesan og provolon, fremmer helsen til egg og sæd fordi de er rike på polyaminer og forhindrer at frie radikaler skader reproduksjonscellene.

3. Bønner og linser

Disse matvarene er rike på fiber, jern, sink og folat, som hjelper til med dannelsen og balansen mellom kjønnshormoner. Inneholder sædpolyamin, som regulerer utviklingen av sædhelsen, som letter befruktning av egget.

4. Laks og tunfisk

Laks og tunfisk er en kilde til selen, som er involvert i riktig dannelse av sædhalen, som er ansvarlig for hastigheten egget når modenhet på. I tillegg til omega-3 sykdommene som er nødvendige for riktig utvikling av babyens hjerne de første ukene av svangerskapet.

5. Røde frukter

Røde frukter som tomater, jordbær, kirsebær og bringebær inneholder lykopen, en antioksidant som reduserer nivået av frie radikaler som kan skade sæd og egg.

6. Grønne blader

Svarte frukter som grønnkål, spinat, romaine og arugula er rike på jern og folat, noe som forbedrer eggløsningsprosessen og reduserer risikoen for genetiske problemer og abort. Det er fremdeles et viktig mineral for å transportere oksygen i kroppen og jernet, som er viktig for å plassere et befruktet egg i livmoren.

7. Solsikkefrø

Stekte solsikkefrø er rike på vitamin E, som akselererer sædbevegelsen. I tillegg til å være rik på sink, folat, selen og omega 3 og 6, er de viktige næringsstoffer for reproduksjon av kvinner og menn fordi de øker blodstrømmen til reproduksjonsorganene.

Hva du skal unngå for å bli raskere gravid

Noen vaner kan forstyrre begynnelsen og slutten av graviditeten, og anbefales derfor ikke:

  • Forbruk av stekt mat, margarin og bearbeidet mat: Disse matvarene kan inneholde transfett, som er forbundet med infertilitet fordi de forårsaker defekter i sædstrukturen og eggkvaliteten;
  • Høyt inntak av raffinerte karbohydrater: Når de absorberes i kroppen, øker mat som pasta, brød og hvit ris insulinnivået, som er kjemisk lik eggstokkhormoner. Dermed kan kroppen redusere produksjonen av disse hormonene fordi den innser at de allerede eksisterer, og som et resultat blir umodne egg dannet;
  • Koffeinforbruk: Koffein reduserer absorpsjonen av kalsium og jern i kroppen, noe som kan forverre fruktbarheten fordi det er et sentralstimulerende middel som har evnen til å krysse placentabarrieren, koffein under graviditet endrer babyens hjerterytme og metabolisme, øker sjansene for lav vekt og abort;
  • Alkoholholdige drikkevarer: Å drikke alkohol senker testosteronnivået hos menn og reduserer sædproduksjonen, mens det hos kvinner kan forstyrre menstruasjonssyklusen, og hindrer egget i å kunne gjødsle;
  • Bruk medisiner uten medisinsk råd: Selvmedisinering kan forhindre fruktbarhet ved å regulere hormonene som trengs for modning av egg og sædceller.

Hvis paret ikke kan bli gravid i løpet av et år, anbefales det at de oppsøker en lege som vil kontrollere blod-, urin- og sædprøver for STI eller hormonelle lidelser som gjør det vanskelig å bli gravid.

Etter disse testene blir paret om nødvendig henvist til en fødselslege for eksempel for en ultralydundersøkelse av eggstokkene og testiklene.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *