HOVEDFORSKJELLER MELLOM ARKEEOLER OG BAKTERIER

HOVEDFORSKJELLER MELLOM ARKEEOLER OG BAKTERIER

Hovedforskjellene mellom archaea og bakterier er basert på de molekylære-strukturelle og metabolske aspektene som vi vil utvikle oss nedenfor. Det arkeanske domenet er encellet

Takk skal du ha:

De De viktigste forskjellene mellom archaea og bakterier de er basert på de molekylære-strukturelle og metabolske aspektene som vi vil utvikle nedenfor. Det arkeiske domenet er en taksonomisk gruppering av encellede mikroorganismer som har morfologien til prokaryote celler (ingen kjernemembran eller ingen cytoplasmatiske organellmembraner), som har samme egenskaper som bakterier.

Imidlertid er det andre funksjoner som skiller dem ut, ettersom arkeerne er utstyrt med spesielle tilpasningsmekanismer som gjør det mulig for dem å overleve i sitt miljø. ekstreme forhold.

De vanligste typene bakterier i bakteriedomenet er eubakterier eller ekte bakterier. De er også encellede, mikroskopiske organismer og prokaryoter som lever i en rekke miljøer. gjennomsnittlige forhold.


Utviklingen av taksonomien til disse gruppene

I det fjerde århundre f.Kr. ble levende ting delt inn i to grupper: dyr og planter. Ved hjelp av et mikroskop han bygde på 1600-tallet, observerte Van Livenchuk mikroorganismer som hittil hadde vært usynlige for det blotte øye og beskrev enkle og bakterier som ble kalt «animaculoses».

På 1700-tallet ble «mikroskopiske dyr» inkludert i Carlos Linnés systematiske klassifisering. I midten av det nittende århundre akkumulerte et nytt rike av bakterier: Haeckels systematiske postulat basert på de tre kongedømmene; Riket Plantae, kongeriket Animalia og kongeriket Protista, de kombinerte mikroorganismer med en kjerne (alger, protozoer og sopp) og bakterier uten en kjerne (bakterier).

Til dags dato har flere biologer utviklet forskjellige klassifiseringssystemer (Chatton, 1937, Copeland, 1956, Whittacker, 1969) og kriterier for klassifisering av mikroorganismer, opprinnelig basert på morfologiske forskjeller og fargeforskjeller (Gram flekk). Basert på metabolske og biokjemiske forskjeller.


I 1990 oppdaget Carl Woos ved bruk av molekylær sekvenseringsteknikk for nukleinsyrer (ribosomal ribonukleinsyre, rRNA) at fylogenetiske forskjeller mellom mikroorganismer gruppert som bakterier var veldig store.

Denne oppdagelsen viste at prokaryoter ikke er en monofil gruppe (med en felles forfader), og deretter foreslo Vose tre evolusjonære domener: Archaea, Bacteria og Eukaryotes (cellulære organismer).

Differensielle egenskaper ved archaea og bakterier

Arkaiske og bakterielle organismer har vanlige egenskaper fordi de begge er encellede, frie eller kombinerte. De har ikke en definert kjerne eller organeller, og den gjennomsnittlige cellestørrelsen er 1-30 mikron.

De viser signifikante forskjeller i den molekylære sammensetningen av individuelle strukturer og biokjemien i deres metabolisme.

Habitat

Bakteriearter lever i en rekke habitater: de inkluderer ferskvann og ferskvann fra koloniene, varme og kalde omgivelser, sumpete jordarter, marine sedimenter og bergsprekker, og de kan leve i atmosfæren..


De kan leve med andre organismer i fordøyelseskanalene til insekter, bløtdyr og pattedyr, i munnhulen, i luftveiene og urogenitale kanaler fra pattedyr og i blodet fra virveldyr.

Bakterielle mikroorganismer kan være parasitter, symbionter eller commensals av fisk, røtter og stilker av planter og pattedyr; de kan assosieres med lavsopp og protozoer. De kan også være matforurensende stoffer (kjøtt, egg, melk, sjømat, etc.).

Arter fra den arkeiske gruppen har tilpasningsmekanismer som gjør at de kan overleve i ekstreme miljøer; de kan overleve ved temperaturer under 0 ° C og over 100 ° C (temperaturer som bakterier ikke tåler), ved veldig alkalisk eller sur pH og i saltere konsentrasjoner enn sjøvann.

Metanogene organismer (de produserer metan, CH4) tilhører også det arkeiske domenet.

Membranase plasma

Membranene til prokaryote celler dannes vanligvis av den cytoplasmatiske membranen, celleveggen og kapselen.

Plasmamembranen til bakterieorganismer inneholder ikke kolesterol eller andre steroider, men er lineære fettsyrer bundet av glyserol og eterbindinger.

Membranen til arketypene kan ha to lag eller et enkelt lag lipider uten kolesterol. Membranfosfolipider består av langkjedede, forgrenede hydrokarboner bundet til glyserin ved bindinger av etertypen.

Mobil vegg

I organismer av bakteriegruppen består celleveggen av peptidoglykaner eller murein. Arkaiske organismer har cellevegger som inneholder pseudopeptidoglykaner, glykoproteiner eller proteiner når de tilpasser seg ekstreme miljøforhold.

I tillegg kan de dekke det ytre laget av protein og glykoproteiner og dekke veggen.

Ribosomal ribonukleinsyre (rRNA)

RRNA er en nukleinsyre som leder de midterste trinnene i denne prosessen og deltar i proteinsyntese, og øker mengden protein som kreves for at cellen skal utføre sin funksjon.

Nukleotidsekvensene i ribosomale ribonukleinsyrer i arkeiske og bakterielle organismer er forskjellige. Dette faktum ble oppdaget av Carl Woos i en studie fra 1990 Del disse organismer i to forskjellige grupper.

Endosporeproduksjon

Noen medlemmer av en gruppe bakterier kan danne levende strukturer som kalles endosporer. Når miljøet er veldig ugunstig, kan endosporer overleve i årevis uten å gjennomgå metabolske prosesser.

Disse sporene er veldig motstandsdyktige mot varme, syrer, stråling og forskjellige kjemikalier. Ingen endospordannende arter er registrert i den arkeiske gruppen.

Bevegelsen

Noen bakterier har flagella som gir mobilitet; Spirocheter har en aksial fiber som de beveger seg gjennom i flytende, tyktflytende omgivelser som leire og humus.

Noen lilla og grønne bakterier, cyanobakterier og arkeaer har flytende gassblærer. Enkelte arkaiske arter har ikke vedlegg som flagella eller fibre.

Fotosyntese

Det er forskjellige typer cyanobakterier i bakteriemiljøet som utfører oksygenfotosyntese (det produserer oksygen) fordi de inneholder klorofyll og phycobiliner, ekstra pigmenter og sollysfangende forbindelser.

Denne gruppen inkluderer organismer som utfører anoksisk fotosyntese (uten oksygen) gjennom solabsorberende bakterioklorofyller, for eksempel røde eller lilla svovel- og ikke-svovelbakterier, grønt svovel og ikke-svovelgrønne bakterier.

Det er ingen fotosyntetiske arter i det arkeiske domenet, men ingen gen er registrert Halobacteriumekstremt halofytter, i stand til å danne adenosintrifosfat (ATP) ved bruk av sollys uten klorofyll. De inneholder et rosa retinal pigment som binder seg til membranproteiner for å danne et kompleks som kalles bakteriodoropsin.

Bakteriorodopsinkomplekset kan absorbere energi fra sollys og frigjøre H-ioner når det frigjøres.+ ekstracellularly og fremme fosforylering av ADP (adenosindifosfat) til ATP (adenosintrifosfat), hvorfra mikroorganismen får energi.

Referanser

  1. Barraclough TG og Nee, S. (2001). Fylogenetikk og spesifikasjon. Økologi og evolusjonære trender. 16: 391-399.
  2. Doolittle, WF (1999). Fylogenetisk klassifisering og universaltre. Vitenskap. 284: 2124-2128.
  3. Keshri, V., Panda, A., Levasseur, A., Rolain, J., Pontarotti, P. og Raoult, D. (2018). Fylogenetisk analyse av β-laktamase i archaea og bakterier tillater identifisering av antatte nye medlemmer. Genbiologi og evolusjon. 10 (4): 1106-1114. Genbiologi og evolusjon. 10 (4): 1106-1114. doi: 10.1093 / gbe / evy028
  4. Whittaker, RH (1969). Nye konsepter om organismenes riker. Vitenskap. 163: 150-161.
  5. Woese, CR, Kandler, O. og Wheelis, ML (1990). Mot det naturlige organismesystemet: Anbefalinger for domenene Archaea, Bacteria og Eukaryotes. Materialer fra Academy of Natural Sciences. APPLIKASJONER. 87: 45-76.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *