HVOR MYE KAFFINE ER I POPULÆRE MAT OG DRYKK? – HELSE

HVOR MYE KAFFINE ER I POPULÆRE MAT OG DRYKK?  – HELSE

De beste måtene å få styrke på Eline Magi, MPH, RDSlimming WebMD Clinic – Ekspertkolonne Hvis mannen min ikke drikker litt før klokken 10, kan du forvente en maskulin hodepine ved middagstid. Min sjel

Takk skal du ha:

Sunne måter å få koffein på

De beste måtene å få styrke på

Elaine Maggie, MPH, RD
Vekttapsklinikk WebMD – Ekspertkolonne

Hvis mannen min ikke drikker litt før klokka 10, kan vi forvente en mannlig hodepine ved middagstid. En nær venn av meg kan ikke snakke en full setning før han snakker. Jeg snakker absolutt om kaffe! Men den virkelige avhengigheten her er ikke av selve kaffen, men av kaffen IN kaffe.

Mannen min drikker to krus om dagen, så han ser ikke ut til å åpne munnen for java hele dagen. Kroppen hans var imidlertid avhengig av de to krusene som sparket koffein. Hvis han tar en kopp kaffe om morgenen, vil han ikke ha hodepine i det hele tatt. Stol på meg; Jeg tilbrakte mange morgener på ferie på jakt etter en kaffekilde.

Sannheten er at det er mange måter å fikse koffein på. Om ettermiddagen kan noen av menneskene som svømmer i de store elvene drikke koffein. En annen populær måte å få koffein på er med te, varm eller kald. En diett colakrukke (eller lignende) vil gi deg 42 milligram koffein, mens varm te vanligvis inneholder nesten 50 milligram.

Jeg er redd jeg ikke kan konkurrere med kraften til en kopp Joe’s koffein når jeg spiser sjokolade. Selv 2 gram sjokolade inneholder bare 36 milligram koffein – en dråpe i en bøtte for tunge drikkere av espresso! Koffein er ikke den viktigste grunnen til at folk spiser sjokolade, men husk deg selv at å fikse koffein i form av sjokolade kan koste deg kalorier! To gram sjokolade vil gi deg ca 270 kalorier og 16 gram fett.

Her er et diagram over noen vanlige kilder til koffein og den nøyaktige mengden valop i hver pakke:

Kilder til koffein Omtrentlig koffeininnhold (mg)
Kaffe, kadimkidey (1 glass) 138
Espresso (1/4 chyna) 125
Cappuccino, vanlig (1 kopp) 60
Latte, normal (1 kopp) 60
Tilført varm te (1 kopp) 47
Nestea Iste, Earl Grey (1 kopp) 33
Cola brus, vanlig eller diett (12 gram) 42
Mountain Dew (12 oz) 52
Sjokolade, halvsøt (1 unse) 18
Sjokolademelk (1 kopp) 5
Kakaopulver (1 ss) 12

Mulige fordeler med koffein

Hvis du spør folk hva de største fordelene med koffein er, vil de fleste oppreise opprør i energi og humør, men koffein, så vel som andre komponenter i kaffe og te, kan også ha helsemessige fordeler. (Veteran java narkomane, husk at noen effekter av koffein kan reduseres ved langtidsbruk.)

Her er noen undersøkelser om fordelene med kaffe, te og koffein:

  • Noen forskere har antydet at koffein i kaffe kan øke kroppens følsomhet for insulin. (Det er bra; insulin er et hormon som styrer blodsukkeret i kroppen.) Faktisk, gjennomgang av ni studier om kaffeforbruk og risikoen for type 2-diabetes støtter ideen om at kaffe er forbundet med vanlig forbruk. lav risiko for sykdom. Andre studier har vist at visse forbindelser i te kan øke aktiviteten av insulin i fettceller med 15 ganger. Imidlertid har andre studier vist at koffein svekker metabolismen av glukose (en type sukker i karbohydratmat) hos mennesker med type 2-diabetes.
  • Klorogen syre i kaffe, som har antioksidantaktivitet, forbedrer glukosemetabolismen i kroppen.
  • Å drikke fire eller flere kopper kaffe om dagen er forbundet med en reduksjon i tarmkreft (sammenlignet med ikke å drikke kaffe i det hele tatt). Dyrestudier har vist at antioksidanter i kaffe beskytter mot tarmkreft.
  • Studier om risikoen for kaffe og hjertesykdom er på kartet. En studie fant at å drikke to eller færre kopper kaffe om dagen reduserte risikoen for hjerteinfarkt eller brystsmerter i utgangspunktet, mens det å drikke mer kaffe hadde motsatt effekt. Andre resultater av studien var forskjellige. Fremtidig forskning bør ta hensyn til typen kaffe som brukes og de forskjellige bryggemetodene, da dette vil påvirke hvilke forbindelser som vil dannes i koppen din. For eksempel eliminerer filtrert kaffe to forbindelser som øker det totale kolesterol- og LDL-nivået (filtre fanger opp disse forbindelsene).
  • Te inneholder kraftige antioksidanter (polyfenoler, flavonoider tilhører fytokjemisk familie), som beskytter mot kreft, hjertesykdom og hjerneslag. Ifølge en nederlandsk studie hadde menn som spiste mest flavonoider (svart te var hovedkilden) en betydelig lavere risiko for hjertesykdom.
  • Ifølge foreløpige studier kan flavonoider i grønn te bidra til å redusere kreft.
  • Mer forskning er nødvendig på dette, men det har blitt sagt at grønn te hjelper til med å øke stoffskiftet og redusere kroppsfett.
  • Ifølge en studie hadde eldre kvinner som drakk te (65-76 år) høyere beinmineraltetthetsmålinger enn kvinner som ikke drakk te. Forfatterne antyder at teforbindelser kan forbedre bentettheten og forhindre osteoporose. Til sammenligning fant en annen studie at forbruk av mer enn 300 mg koffein om dagen akselererte bentap hos postmenopausale kvinner i alderen 65-77 år.
  • Selv om frukt og grønnsaker anses å være den rikeste kilden til antioksidanter for helsen, fant en nylig studie at de fleste amerikanere er den viktigste kilden til antioksidanter i kaffe.

«Dyrestudier har vist at antioksidanter i kaffe beskytter mot tarmkreft.»

5 tips om kalorifri koffein

1. Nybrygget te er toppen

Hvis du ikke har hatt te nylig, prøv det en gang til. Selv i matbutikken er det mange deilige varianter. Og når det gjelder fytokjemikalier, er fersk brygging best! Det er færre te på flasker enn nybrygget te.

2. Lag Mine Iced ice

Kald te er ikke bare søt, men også en fantastisk sommerglidelås. Jeg la merke til at smakfull iste ikke trenger søtningsmidler. Og etter å ha kokt varm te i kjøleskapet, kan du avkjøle den i kjøleskapet og gjøre den til iste. Hvis du liker iste med en søt følelse, kan du prøve en kunstig søt juice-pakke som Equal.

3. Absorber protein og kalsium

Koffeinrensing bør ikke fylle kostholdet ditt med overflødige kalorier. Jo mer interessant kaffen er, desto mer kalorier og fett inneholder den. Hvis du ber om skummet melk fra Latte og andre kaffedrikker, vil det redusere kalorier og fett ved å absorbere protein og kalsium. For eksempel har en “lang” Starbucks Iced Cafe Mocha laget av ren melk 170 kalorier og 6 gram fett, mens en drink laget av skummet melk har 130 kalorier og 1,5 gram fett.

4. Vokt dere for te-lattes!

De har ekstra kalorier fra melk og sukker. Men det er noen lette te-filler der ute. Hvis du bestiller en kaffebar, velger du skummet melk og kunstige søtningsmidler.

5. Kostholdsbrus sparer kalorier

I gjennomsnitt konkurrerer 12 gram koffein med mengden i en kopp te: 42 og 47 milligram. Men hvis du fikser koffein på denne måten, hvis du velger vanlige søte kullsyreholdige drikker, har den opptil 140 kalorier! Så kullsyreholdige drikker i dietten kan bidra til å redusere kaloriene i den drikken, men jeg tror det er bedre å drikke dem med måte. Jeg prøver å levere maten min til en krukke per dag.

Publisert 1. september 2005.

FISK: ESHA Research, Food Processor II, Diabetesomsorg 2004, 27: 2047-2048. Journal of the American Medical Association, 6. juli 2005. American Journal of Clinical Nutrition, April 2000 og november 2001. WebMD Medical News: «Kaffe er nr. 1 kilde til antioksidanter,» publisert av Jennifer Warner 28. august 2005.

© 2005 WebMD Inc. Alle rettigheter forbeholdes.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *