PSYKOLOGISK DIAGNOSE? JA ELLER NEI?

PSYKOLOGISK DIAGNOSE?  JA ELLER NEI?

Siden begynnelsen av psykologi som en vitenskap som studerer menneskets sinn og atferd, for å identifisere opprinnelsen, konsekvensene og vedvarende faktorene til de aller fleste psykologiske lidelser

Takk skal du ha:

Siden psykologi begynte som en vitenskap som studerer menneskets sinn og atferd, har det blitt utført mange studier for å bestemme opprinnelsen, konsekvensene og varige faktorer for de aller fleste psykologiske lidelser.

Men … Er det noen mangler i dette initiativet for å nevne psykologiske fenomener?

  • Relatert artikkel: «Syndrom, lidelse og sykdomsforskjeller»

Forskning på psykiske lidelser

American Psychiatric Association (APA) og Verdens helseorganisasjon (WHO) er organisasjoner som har brukt mye tid og krefter på å forstå dette dypere. Forklar hvordan psykiske lidelser fungererHvilke symptomer er forbundet med hver av dem, hvordan du finner dem (hvor mange symptomer skal være for å stille en nøyaktig diagnose) og andre. Denne informasjonen gjenspeiles i deres respektive diagnostiske retningslinjer: Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-V) og International Classification of Diseases (ICD-10).


Andre institusjoner, som APA og National Institutes of Health and Safety (NICE), har forsøkt å etablere empirisk validering av forskjellige tilnærminger siden 1990-tallet for å undersøke hvilke behandlinger som er mer effektive. Gjennomføring av den terapeutiske prosessen.

Spesielt etablerte APAs 12. avdeling, i 1993, basert på resultatene av deres forskning, en arbeidsgruppe for promotering og formidling av psykologisk behandling. Terapeutiske anvendelser med teoretiske og praktiske grunnlag skreddersydd til detaljene for hver lidelse.

På den annen side inkluderer NICE-kampanjen informasjon, utdanning og veiledning, forebygging og måter å jobbe i primærhelsetjenesten og spesialiserte tjenester.

  • Du kan være interessert i: «Nei, psykiske lidelser er ikke adjektiv»

Eventuelle synspunkter som må undersøkes

Hovedforskjellen mellom en organisme og en annen er hvordan moren fokuserer på å undersøke «klassiske» eller «rene» lidelser, mens NICE løser problemer som ikke nødvendigvis reagerer på en klinisk diagnose. Implementerer strategier for å fremme mental helse generelt (graviditet, overholdelse av behandling, mistenkt misbruk av barn, eldres velferd osv.).


APA for øyeblikket, «Purisme» er en faktor som vanligvis begrenser kliniske indikasjoner Dette er fordi det er sjelden at en sykdom dukker opp i en ren og lett gjenkjennelig form, men koordinatene til andre sykdommer (komorbiditet) oppfylles vanligvis eller har mer komplekse endringer.

Derfor, i psykologien i dag, driver vi (til dags dato) omfattende undersøkelser ikke bare om typer forskjellige lidelser, men også om de mest hensiktsmessige måtene å nærme seg dem på.

Er en psykologisk diagnose nyttig?

Det er vanligvis en prosedyre der noe psykologisk behandling utføres Start med evalueringsfasen. På dette stadiet gir intervjuet, kalt klinikken, mye informasjon om pasientenes tilstand.

Avhengig av behandlingsforløpet der hver psykolog arbeider, kan intervjuene være åpne eller strukturerte, men har alltid som mål å lære mer. arbeidet og miljøet til personen foran deg.


Vurderingsfasen gjør det mulig å stille diagnosen hvis det oppstår forvirring, da noen av vanskene som oppstår i rådgivning (kalt Z-koder) ikke er inkludert i de diagnostiske retningslinjene fordi de anses som viktige livssituasjon / endringer i psykiske lidelser (separasjon, hjem) familieklager, vanskeligheter med å håndtere barns oppførsel, sorg osv.).

I tilfelle forvirring på vurderingsstadiet (i tillegg til intervjuet kan standardiserte spørreskjema brukes) Vi klarte å avklare symptomene, forløpet og utviklingen av pasientens tilstandsamt gi et navn til opplevelsen du opplever.

Basert på det ovennevnte tillater denne diagnosen oss å vite hvilket problem vi har å gjøre med og å etablere et passende behandlingsregime for hver person, slik at vi løser problemet så effektivt og effektivt som mulig. .

Bør en vanlig diagnose anbefales?

Som helsepersonell må vi huske på dette Alle er helt forskjellige fra de andreog alt vi overfører til en pasient kan være skadelig for en annen.

Diagnose hjelper fagpersoner til å forstå og avklare situasjonen foran oss, samt å identifisere og planlegge våre handlinger for å løse det. Vi må imidlertid være veldig forsiktige når vi stiller en diagnose, fordi det er flere risikoer:

Etikette kan indirekte bli en menneskelig definisjon

Med andre ord kan vi ikke si «X har schizofreni», men vi kan si «X har schizofreni».

Diagnosen kan føre til pasientens død

Diagnostiser forsiktig eller ikke kan føre til at personen blir absorbert i etiketten din: «Jeg kan ikke gjøre X fordi jeg er en agrafob.»

Dårlig detaljert diagnose kan føre til forvirring hos pasienten

Hvis det ikke gis nok informasjon og pasienten ikke forstår hva som egentlig skjer, er det mer sannsynlig at han eller hun “fyller ut” med informasjon som kan komme fra kilder som er mindre pålitelige enn helsepersonell. negative og urealistiske forventninger til din mentale tilstand.

Et diagnostisk tegn kan forårsake skyldfølelse

«Jeg gjorde noe som var verdt det.»

konklusjon

Med dette i bakhodet sier det seg selv at det er veldig vanskelig for psykologer å ikke stille en mental diagnose av situasjonen som er presentert for oss, fordi diagnostiske merker gjør det lettere å forstå informasjonen i våre mentale kretser.

Men hvis pasienten av en eller annen grunn ikke ber om en diagnose direkte, trenger han ikke å vite navnet på opplevelsen han opplever, men bare prøver å ta tak i den.

På den annen side, hvis vi finner et sterkt krav om «merking» av det som skjer, så først og fremst hvis kravet har et solid grunnlag i en person, eller det bør avklares. det kan påvirke og presse på andre måter relatert (sosiale lenker, informasjon på Internett osv.).

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *