HISTORISK FUNKSJON: HVA ER DEN ANTROPOLOGISKE TILGANGEN, OG HVA TILBUDER DEN?

HISTORISK FUNKSJON: HVA ER DEN ANTROPOLOGISKE TILGANGEN, OG HVA TILBUDER DEN?

Mange antropologer som studerte ikke-vestlige kulturer tidlig på 1900-tallet, gjorde ikke det med dyp etnosentrisk fortalervirksomhet, eller fordi de ikke lignet europeiske kulturer.

Takk skal du ha:

På begynnelsen av 1900-tallet gjorde mange antropologer som studerte ikke-vestlige kulturer ikke det med dyp etnosentrisk fortalervirksomhet, eller unngikk å betrakte dem som mindre utviklede og vilde fordi de ikke lignet europeiske kulturer.

Verre, Darwins funn ble tolket og brukt rasistisk i samfunn av Galton og hans tilhengere, og utviklingen av kulturer fulgte et mønster som lignet på biologiske ordninger, og alle grupper av mennesker tok skritt for å oppnå en rekke barbariske sivilisasjoner.

Men det har endret seg med Franz Boas og hans utseende historisk spesialisme, en antropologisk skole som tar hensyn til historien til hver kultur og forstår at de ikke kan sammenlignes. La oss se nærmere på hva som støtter dette synet.


  • Relatert artikkel: «Antropologi: hva det er og historien til denne vitenskapelige disiplinen»

Hva er et historisk trekk?

Historisk trekk en strøm av antropologi som kritiserer de lineære evolusjonsteoriene som var utbredt i det nittende århundre. Disse teoriene er basert på evolusjonisme brukt på det antropologiske feltet, og sosial darwinisme basert på evolusjon gjennom tilpasning og livsforbedring; og marxisme, som forsvarte sosial evolusjon som forklart av klassekamp.

Det historiske trekket antyder at det er nødvendig å analysere detaljene til hver sosiale gruppe fra gruppens synspunkt, og ikke fra synspunktet til eksterne undersøkelser som genererer forskjellige undersøkelses upartiske meninger. Noe annet, understreker den historiske og kulturelle rekonstruksjonen av en slik gruppe for å forstå den bedre og forstå hvordan og hvorfor det kom til den kulturelle kompleksiteten den representerte.


Det antas at denne trenden ble grunnlagt av Franz Boas, en amerikansk antropolog av tysk jødisk avstamning som avviste flere ideer hentet fra de evolusjonære tesene om kultur. Han hevdet at hvert samfunn var en kollektiv representasjon av sin historiske fortid, og at hver gruppe og kultur var et produkt av unike historiske prosesser., ikke sammenlign med hva som skjer i andre grupper.

  • Du kan være interessert i «Franz Boas: Dette er biografien til en innflytelsesrik amerikansk antropolog»

opprinnelse

Tidlig på 1900-tallet undersøkte flere antropologer evolusjonære læresetninger og ordninger som både sosiale darwinister og marxistiske kommunister forfektet. Begge tankestrømmene prøvde å forklare hvordan kulturer produseres, men de trodde ikke at to grupper mennesker ville oppleve det samme og behandle hverandre likt, gitt det enorme menneskelige mangfoldet.


Franz Boas avviste en rekke evolusjonister, det vil si ideen om at alle samfunn skulle følge samme vei. nå et visst utviklingsnivå på en måte som andre kan gjøre på grunn av nødvendighet og andre. Historiske trekk strider mot denne ideen og viser at forskjellige samfunn kan oppnå lik utvikling på forskjellige måter.

Ifølge Boas var forsøk på å oppdage lovene for kulturell evolusjon og å kartlegge stadiene av kulturell fremgang i det nittende århundre basert på rikelig empirisk bevis.

  • Du kan være interessert i: «5 epoker av historien (og deres funksjoner)»

Ideer og viktigste prestasjoner av denne bevegelsen

Boas historiske spesifisitet antyder at aspekter som diffusjon, lignende miljø, handel og opplevelse av de samme historiske hendelsene kan skape lignende kulturelle trekk, men dette betyr ikke at det samme resultatet må skyldes kompleksitet. I følge Boas er det tre kvaliteter som kan brukes til å beskrive kulturelle tradisjoner: miljøforhold, psykologiske faktorer og historiske sammenhenger, denne siste funksjonen er den viktigste og funksjonen som ga denne tankegangen sitt navn.

En annen idé som er beskyttet av historisk spekulasjon, en av hovedideene, er kulturell relativisme. I motsetning til forestillingen om at det er høyere eller lavere former for kultur, refererer begreper som «barbarisme» og «sivilisasjon» til etnosentrisme, til og med til antropologer som anser det som objektivt. Folk har en tendens til å tro at kulturen vår er den mest vanlige, sofistikerte og overlegne, og at andre kulturelle uttrykk, i motsetning til vår menneskelige referansegruppe, blir oppfattet som feil, primitiv og underordnet.

Boas uttrykker et relativistisk syn i boken The Mind of the First Man (1909) gjorde han det klart at det ikke finnes noen høyere eller lavere former for kultur, fordi hver kultur har en egen verdi, og det er umulig å gjøre en minimal sammenligning mellom dem. Boas argumenterer for at vi ikke skal sammenligne forskjellige kulturer etnografisk, fordi på denne måten er andre kulturer basert og kvalifiserte på vår kultur, og han mener at dette er metoden som brukes av mange sosiale evolusjonister.

For å motvirke de etnosentriske teoriene til mange sosiale evolusjonister, understreket Boas og hans tilhengere viktigheten av feltarbeid hvis du først og fremst ville vite om disse menneskene om kulturer utenfor Vesten. På grunn av dette synet begynte mange etnografiske rapporter og monografier utarbeidet av tilhengerne av denne skolen og beviste at den begynte å vises tidlig på 1900-tallet. Sosiale evolusjonister la ikke merke til de mange kompleksitetene de kalte «primitive»..

En annen viktig prestasjon for Boas og hans skole var at de var uavhengige av rase, språk og kultur. Det ble observert at det var mennesker av samme rase som tilbød samme kultur og språk, men som ikke snakket det samme språket eller hadde de samme kulturelle egenskapene, bare delte rasemessige aspekter. Dette svekket den sosiale darwinistiske forestillingen om at biologisk og kulturell evolusjon gikk hånd i hånd og ga opphav til en enkel prosess.

Franz Boas hadde interesse for geografi, spesielt geografiske og psykofysiske relasjoner, så han bestemte seg for å reise og gjøre feltarbeid med eskimoer fra Baffin Island i det kanadiske Arktis. Mens han var der, utfordret han miljødeterminisme og delte den med tyske geografer. Han mente at historie, språk og sivilisasjon var uavhengig av det naturlige miljøet, og de påvirker det delvis. Forholdet mellom samfunn og deres miljø er med andre ord ikke direkte, men formidlet av deres historie, språk og kultur.

Kritikk av historisk skuespill

Boas historiske trekk har hatt en dyp effekt på andre antropologer og store tenkere i det tjuende århundre. Blant dem er Edward Sapir, Dell Heims og William Labov, som grunnla sosiolingvistikk og etnolingvistikk, og uttrykker sitt syn på Boas feltarbeid og forholdet mellom språk og territorium. Han påvirket også andre gode referanser i antropologi, som Ruth Benedict, Margaret Mead og Ralph Linton. Men til tross for alt dette, savnet han ikke noe kritikk.

Som den viktigste av historisk spekulasjon har vi den amerikanske antropologen Marvin Harris, som hadde stor innflytelse på kulturell materialisme. Harris mente at den nåværende metoden, og spesielt den som ble brukt av Boas selv, ga for mye oppmerksomhet til lokalbefolkningens synspunkter.Dette er hans ubevisste struktur, som hans innbygger ikke kan beskrive i empiriske eller objektive termer, og som ikke gir tilstrekkelig betydning for vitenskapelig tanke, og som er langt fra sammenlignbar i hans forskning (Etic).

Med andre ord, for Harris var historisk skuespill altfor subjektiv, etnosentrisk, men med en egen kultur. Dermed mente han at dette resulterte i mangel på Boas-analyse. Han beskyldte også Boast for å hengi seg til feltarbeid fordi han, som nevnt ovenfor, mente at det var grunnlaget for alt etnografisk arbeid, i den grad det var et verktøy som ble brukt til å samle informasjon.

Marvin Harris mente også at Boas hadde brukt over den induktive metoden., for å få generelle konklusjoner om kulturer fra kjente steder. Harris mener selv at bruken av den deduktive metoden i vitenskap er grunnleggende og viktig og er langt fra å analysere disse områdene eller individuelle faktorer, fordi det er lite vekt på å bli med i antropologisk arbeid etter at studien er fullført. geologisk leting.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *