SLIK STOPPER DU MENSTRUELL BLØDING: MEDISIN, KIRURGI OG MAT – EFFEKTIVITET

Behandling av menstruasjonsblødning bør foreskrives av gynekolog, samt bruk av p-piller, lUD og tilsetning av jern og folsyre, avhengig av årsaken.

Takk skal du ha:

Behandling av menstruasjonsblødning bør foreskrives av gynekolog, og bruk av p-piller, lUD og tilsetning av jern og folsyre kan anbefales, avhengig av årsaken. I de mest alvorlige tilfellene kan det imidlertid være nødvendig med blodtransfusjon eller kirurgi for å behandle årsaken.

Menstruasjonsblødning er en tilstand som er preget av overdreven blodtap i mer enn 7 dager, og er forårsaket av hormonelle endringer, endringer i livmoren og infeksjoner i livmoren eller blæren. Det er viktig å fastslå årsaken til menstruasjonsblødning og gi passende behandling av gynekolog. Lær om andre årsaker til menstruasjonsblødning.

1. Midler for å forhindre menstruasjonsblødning

Verktøy som en gynekolog vil foreskrive for å kontrollere menstruasjonsblødning:

  • Ichki prevensjonsmiddel den samme spiralen – Intrauterin enhet for å regulere menstruasjon og redusere blodstrømmen. P-piller kan byttes ut etter 3 måneders bruk hvis menstruasjonen ikke avtar;
  • Jern + folinsyretilskudd garanterer kroppens daglige behov for jern, forebygging eller kontroll av anemi;
  • HemostatiskAminokapronsyre favoriserer for eksempel prosessen med blodpropp og forhindrer overdreven blødning.

Det er viktig for en kvinne å oppsøke en gynekolog regelmessig for å se om behandlingen er effektiv. Dermed kan en konsultasjon kreve en blodtelling, spesielt en blodtelling, for å vurdere konsentrasjonen av erytrocytter, blodplater og hemoglobin.

I tillegg kan legen din bestille bildebehandlingstester, for eksempel ultralyd, for å fastslå årsaken til menstruasjonsblødningen.

2. Medisinsk behandling

Hvis det ikke er nok midler til å stoppe tung menstruasjon, kan gynekologen foreslå curettage, follikulære eggleder, eller ligering eller embolisering av livmorarteriene, avhengig av årsaken til blødningen.

Imidlertid, hvis årsaken ikke er identifisert og menstruasjonens hyppighet og varighet vedvarer, er det nødvendig å doble matinntaket for å forhindre utvikling av anemi, så vi anbefaler å spise mer jernrike matvarer som kjøtt. som spinat og bønner.

3. Kirurgi

Hvis endringer i livmoren blir funnet å være ansvarlige for menstruasjonsblødning, er kirurgi indikert. I henhold til alle medisinske retningslinjer kan livmorkirurgi indikeres for kvinner som ikke klarer å stoppe menstruasjonsblødning og ikke ønsker å bli gravid, så dette bør være den siste utvei for behandling.

Lær mer om hysterektomi.

4. Ta vare på maten

Ernæring er viktig i behandlingen av menstruasjonsblødning fordi den fremmer trivsel og forhindrer komplikasjoner, inkludert anemi.

Dermed, under behandlingen, bør en person drikke nok væske om dagen for å unngå dehydrering. Appelsinjuice egner seg spesielt uten sukker og kan drikkes 3-4 ganger om dagen, fordi den inneholder mineraler som styrer blodtrykket og forhindrer svimmelhet eller besvimelse.

I tillegg anbefales det å spise mer mat rik på jern, som rødt kjøtt, bønner, rødbeter, for å bekjempe eksisterende anemi eller for å forhindre selvetablering. Hvis det er mulig, bør ikke jernnivået i blodet falle hver dag, om mulig, med hvert måltid. Lær om andre matvarer rik på jern.

Tegn på forbedring og forverring

Tegn på forbedret menstruasjonsblødning inkluderer reduksjon i vaginal blødning, mangel på koagulering og mangel eller reduksjon av anemi. Tegn på denne forbedringen kan observeres 1-3 måneder etter behandlingsstart.

Imidlertid, hvis blødningen ikke behandles i henhold til gynekologens instruksjoner, kan tegn og symptomer på forverring forekomme, for eksempel intens blødning, blodpropp og anemi. I tillegg kan kvinnen føle seg svak, blek og ikke i stand til å konsentrere seg. Når disse symptomene oppstår, kan legen sjekke nivået av jern i kroppen og utføre en blodprøve for å vurdere muligheten for sykehusinnleggelse.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *