TYMPANOPLASTIK: HVA DET ER, NÅR DET LAGES OG GJENOPPRETTING – EFFEKTIVITET

Tympanoplasty er en operasjon som utføres for å gjennombore øregangen, som er en membran som skiller det indre øret fra det ytre øret og er viktig for hørselen. Når hullet er lite, lytt

Takk skal du ha:

Tympanoplasty er en operasjon som utføres for å gjennombore øregangen, som er en membran som skiller det indre øret fra det ytre øret og er viktig for hørselen. Når perforeringen er liten, kan øret reparere seg selv, og en otolaryngolog eller allmennlege anbefaler bruk av betennelsesdempende og smertestillende midler for å lindre symptomene. Imidlertid, hvis utvidelsen er stor, tilbakevendende ørebetennelse med perforering, det er ingen regenerering eller det er høy risiko for andre infeksjoner, er kirurgi indikert.

Hovedårsaken til ørepiercing er otitis media, en betennelse i øret på grunn av tilstedeværelsen av disse bakteriene, men kan være forårsaket av traumer i øret, hørselstap, øreplager og kløe. Det er viktig å oppsøke lege for å lage en viktig diagnose og starte passende behandling. Hvordan identifisere et gjennomboret øre.

Når skal du vise

Tympanoplasty utføres vanligvis på personer over 11 år som har hatt en ørepiercing for å behandle årsaken og gjenopprette hørselen. Noen rapporterer om nedsatt hørsel etter tympanoplasty, men denne reduksjonen er midlertidig, dvs. forbedret i restitusjonsperioden.

Hvordan det gjøres

Tympanoplasty utføres under anestesi, som kan være lokal eller generell, avhengig av nivået på punkteringsstedet, og involverer restaurering av trommehinnen, som krever bruk av muskler, eller en membran som dekker muskel- eller ørebrusk. tatt under prosedyren.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å reparere små bein i øret, en hammer, en ambolt og en stigbøyle. I tillegg, avhengig av perforeringens plassering, kan kirurgi utføres gjennom øregangen eller gjennom snittet bak øret.

Tegn på infeksjon bør kontrolleres før operasjonen, da slike tilfeller kan trenge å bli behandlet med antibiotika før prosedyren for å unngå komplikasjoner som sepsis.

Rehabilitering etter tympanoplasty

Lengden på sykehusoppholdet i en tympanoplastikk varierer avhengig av hvilken type anestesi som brukes og varigheten av den kirurgiske prosedyren, og personen kan bli utskrevet innen 12 timer eller være innlagt i opptil 2 dager.

I løpet av restitusjonsperioden skal øre for en person være bandasjert i omtrent 10 dager, men etter 7 dager etter inngrepet eller etter råd fra en lege er det mulig å gå tilbake til normale aktiviteter, det anbefales å unngå fysisk aktivitet, fukte øre eller blåse nesen, da disse forholdene øker trykket i øret., kan føre til vanskeligheter.

Bruk av antibiotika og betennelsesdempende og smertestillende medisiner for å forhindre infeksjoner kan også forskrives av en lege, da ubehag kan oppstå etter prosedyren. Etter tympanoplastikk er svimmelhet og tap av balanse vanlig, men dette er midlertidig og forbedres under utvinningen.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *