ER DET ET FORBINDELSE MELLOM MENNESKELIG IQ OG IDEOLOGI?

ER DET ET FORBINDELSE MELLOM MENNESKELIG IQ OG IDEOLOGI?

Studiet av intellektet er et av de mest motstridende tankene, både innen psykologi og i samfunnsvitenskapen generelt. Å bestemme hva intelligens er, er en slagmark i seg selv, så vel som i

Takk skal du ha:

Studiet av intelligens er et av de mest kontroversielle felt innen psykologi, så vel som i samfunnsvitenskap generelt.

Å bestemme hva intelligens er, er en slagmark i seg selvMotsetninger tjener også hvis begrepet intellektuell kvote er ment å være knyttet til alles politiske ideologi. Årsaken er klar: høy IQ er et kjennetegn som alle tilhengere av politiske posisjoner ønsker å kombinere med sine handlinger, fordi intelligens ikke bare er et personlig kjennetegn, men også har en sterk moralsk verdi: det er bedre å være smart.

I tillegg til alle meninger og ensidige verdier, er det noen begrensninger og noen studier som kan være offer for noen skjevhet i utformingen, Prøv å adressere koblingen mellom CI og politisk ideologi på så lite subjektiv måte som mulig. Så … er menneskene til venstre smarte? Cento folk, kanskje? La oss ta en titt på hva disse studiene har funnet.


Venstre, høyre og deres forhold til AI

Generelt sett, hvis vi skulle si om folket til venstre eller høyre var kloke og ikke trengte å svare detaljert, måtte vi innrømme det. Det er mange andre studier som knytter IQ-nivåer til venstreorientert ideologi enn studier som har gjort det samme med høyreposisjoner. Imidlertid er det noen få ting å huske på i dette enkle synet på forskning.

For det første er det mange studier som har gitt motstridende resultater. Det er to mulige forklaringer på dette. Den første Å dele politiske ideologier «venstre og høyre» er en måte å sterkt forenkle sannhetenFor det andre ser kulturen i hvert land og region ut til å spille en veldig viktig rolle i sammenhengen mellom intelligens og ideologi. Så får vi se betydningen av dette.


Hva betyr det å være konservativ?

En av de mest kjente teoriene når det gjelder å forklare forholdet mellom IQ og politisk posisjon er differensialteorien progressiv OG konservative.

For eksempel, ifølge Lazar Stankov Konservative mennesker er preget av en viss kognitiv stivhet: verdsetter streng overholdelse av normer i tolkning av tekster og deres holdning til autoritet, tradisjon, ortodoksi. Kort sagt, de godkjenner rammeverket for regler som allerede er gitt dem av visse myndigheter eller trykkgrupper.

Denne måten å følge reglene på kan sees på som motsatsen til begrepet intellekt, som er mer fristet til de mindre intelligente og konservative politiske posisjonene som folk foreslår, gitt muligheten til å finne kreative måter å oppføre seg i nye situasjoner gjennom en god dose av mental smidighet. Noe annet, Stankov selv fant en sammenheng mellom lav IQ og høy score i konservatisme, som denne teorien er forsterket for.


Men … Avhenger ikke denne sammenhengen mellom ideologi og fornuft av den kulturelle konteksten til hver stat? For tiden er det studier som viser hvordan historien til et land eller en region påvirker utbredelsen av en ideologi dominert av «standard» til høyre eller venstre. Dermed, mens Brasil har en sterk tilknytning til ideologisk sentralisme på grunn av landets historiske ustabilitet, er konservatisme i Russland knyttet til Stalins ortodokse kommunisme, mens konservatisme i USA er knyttet til antikommunisme og forsvar for militær inngripen. utenfor landet.

Nyanser av ideologier

En annen faktor å ta i betraktning når vi ser på forholdet mellom IQ og ideologi er spørsmålet: Er det bare én igjen og bare én høyre? Det er flere studier som viser at grupper av mennesker som anses som konservative eller progressive har detaljer som viser at disse to kategoriene er undergrupper som skiller seg fra hverandre. For eksempel, Du kan være økonomisk liberal og sosialt konservativ. For eksempel, i mennesker som er forpliktet til de rette posisjonene knyttet til avvisningen av den vestlige livsstilen og venstreorienterte verdier, beskytter dette igjen den frie sirkulasjonen av penger.

Samtidig kan mennesker som ser på seg selv som talsmenn for sentristpolitikk, sees på som medlemmer av en tredje gruppe som skiller dem fra mennesker med ekstremistiske ideologier. I denne forbindelse er det andre studier som har knyttet høye IQ-nivåer til moderat sentralitet og funnet det motsatte: høy intelligens assosiert med mennesker med radikale posisjoner på høyre og venstre side. Rindermann og teamet hans fant den første typen resultat, og Kemmalmeyer fant den andre.

Hvorfor skjer dette? Det er mange faktorer som kan forklare denne forskjellen, men en av dem kan være relatert til egenskapene til gruppene av mennesker som ble studert i hver av disse studiene.

Komplekse politiske smaker

Ser sammenhengen mellom høy IQ og gjennomsnittlig ideologi, Rindermann, mens han studerer mennesker med gjennomsnittlig intelligens, Kemmalmeyer studerte mennesker med høyere IQ-nivå.

Det kan antas at det frister talentfulle mennesker med et normalt nivå av intelligens til et moderat nivå, mens smartere mennesker utforsker de komplekse og fjerne isoner av sosial struktur og finner måter å lage dem på. . Vel, fordi det er en mulig forklaring Det ble funnet et forhold mellom høye IQ-nivåer og tendensen til å hevde at de hadde klart definerte politiske posisjonermen mennesker uten definert politisk ideologi har en tendens til å få lavere intellektuelle poeng.

For å konkludere

Til tross for at flere studier har gitt noen veldig interessante resultater, er det fremdeles ingen resultater som kan bevise at mennesker med en bestemt politisk ideologi er smartere.

Kulturelle faktorer og nyanser i det politiske spekteret gjør det vanskelig å identifisere viktige trender.

  • Rindermann, H., Flores-Mendoza, C., og Woodley, M.A. (2012). Politiske retninger, intelligens og kunnskap. Intellekt, 40 (2), s. 217-225.
  • Станков, Л. (2009). Konservatisme og kognisjon. Intellekt, 37 (3), s. 294-304.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *