HVA KAN FORÅRSAKE GRØNN DIARREA: ÅRSAKER OG HVORDAN DU BEHANDLER – EFFEKTIVITET

Grønn diaré kan skyldes overspising av grønn mat, hyppig avføring, matfarging, jerntilskudd eller infeksjon eller sykdom. Terapeutisk vann

Takk skal du ha:

Grønn diaré kan skyldes overspising av grønn mat, hyppig avføring, matfarging, jerntilskudd eller infeksjon eller sykdom. Behandlingen består av å drikke rikelig med væske, orale rehydreringssalter og probiotika, men hva som forårsaker problemet, så hvis diaréen varer mer enn 1 eller 2 dager, bør du oppsøke en gastroenterolog.

Avføring består av vann, fiber, bakterier i avføring, tarmceller og slim, og fargen og konsistensen er i stor grad avhengig av mat. Imidlertid kan en endring i fargen på avføringen være et tegn på gastrointestinale eller andre sykdommer. Se hva hver farge på avføringen betyr.

1. Spis mye grønnsaker eller grønn gjødsel

Grønne avføring kan oppstå når du spiser grønn mat som inneholder klorofyll, for eksempel noen grønnsaker eller mat som er grønn, men når kroppen eliminerer disse matvarene, blir fargen normal.

I tillegg kan overdreven bruk av kosttilskudd gjøre at avføringen ser mørkere og grønnere ut, spesielt hvis kosttilskuddene inneholder jern.

2. Bruk avføringsmidler

Galle er en brungrønn væske dannet i leveren og har den funksjonen å fordøye fett i maten. Når galle fordøyes, absorberes næringsstoffene i blodet i tarmene, fortsetter i galleblæren og endres gradvis fra grønt til brunt, og varer i flere timer eller til og med dager.

I tilfeller der tarmtransitt er raskere, for eksempel når du tar avføringsmidler, diaré eller alvorlig stress, har ikke avføringen tid til å bli en væske og endre fargen på gallen.

3. Tarminfeksjoner

Grønn diaré kan også være forårsaket av infeksjoner Salmonella sp. eller av Giardia lamblia. Infeksjon med Salmonella sp., bakteriell infeksjon i mage-tarmkanalen, vanligvis fra forurenset mat og mage-tarmkanalen, er også et av hovedsymptomene og kan ledsages av kvalme og oppkast, magesmerter, feber, avføringblødning, hodepine og andre symptomer. muskel. Infeksjonen blir vanligvis kurert uten medisiner, men den kan lindres med smertestillende og, i mer alvorlige tilfeller, antibiotika.

Giardia er en sykdom som kalles parasittorm Giardia lamblia, vanligvis som følge av å drikke forurenset vann. I tillegg til diaré kan grønn væske forårsake gass, magesmerter og andre symptomer som oppblåsthet, feber, svimmelhet og oppkast, tap av matlyst eller dehydrering.

I begge tilfeller må personens væske bevares, ettersom diaré resulterer i tap av mange væsker, tegn og symptomer som mørk urin, tørr hud, hodepine og muskelspasmer, og i noen tilfeller innleggelse på sykehus. kan være nødvendig.

4. Tarmproblemer eller Crohns sykdom

Hos personer med Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom eller ulcerøs kolitt, kan symptomer som magesmerter eller flatulens oppstå på grunn av dårlig fettfordøyelse og betennelse i tarmslimhinnen.

I tillegg kan personer som har fått fjernet galleblæren også ha grønn urin, fordi gallen som dannes i leveren ikke lagres i galleblæren, så den går inn i tarmen og gir avføringen en grønn farge.

Lær mer om grønne avføring.

Hvilke grønne avføring babyer kan ha

De første dagene etter fødselen og når babyen ammes utelukkende, er det normalt å ha en myk grønn avføring som blir gul og deretter brun til det første året.

For spedbarn som får mat med formel, kan en grønn avføring vare lenger på grunn av den jernholdige formelen. Imidlertid kan denne fargen være forårsaket av en infeksjon, endringer i melk, intoleranse mot visse matvarer, galle, inntak av grønn frukt eller grønnsaker, eller bruk av narkotika.

Se hva hver farge på babysetet kan indikere.
osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *