ISOBUTYL: NOMENKLATUR, STRUKTUR, STRUKTUR OG EGENSKAPER

ISOBUTYL: NOMENKLATUR, STRUKTUR, STRUKTUR OG EGENSKAPER

Isobutyl eller isobutyl er en radikal eller alkylgruppe 4H10 avledet fra isobutan, alkan, som er en av de strukturelle isomerer av butan. Således kombinerer isobutyl butylgrupper, resten butyl, te

Takk skal du ha:

De izobutil isobutil Dette er en radikal- eller alkylgruppe avledet fra isobutan, en alkan, en av de strukturelle isomerer av butan.4H10. Således kombinerer isobutyl butylgruppene, resten er butyl, tert-butyl og sec-butyl. Dens strukturformel er -CH2CH (CH3)2.

Figuren nedenfor viser isobutyl- eller isobutylgruppen. R er en sidekjede, det kan være hvilket som helst karbonskjelett, dets definisjon er alifatisk og har derfor ikke aromatiske ringer. R kan også indikere den gjenværende molekylære strukturen til en gitt forbindelse, mens isobutyl bare indikerer et segment av den strukturen.

Isobutylgruppen er lett å bestemme ut fra strukturformler fordi den ligner på Y.


Det sies at forbindelsen er et derivat av isobutyl når den inneholder det meste av Y-strukturen; og i tilfeller der det ser ut til å være mindre enn resten av Y-strukturen, sies isobutyl å være den eneste erstatningen for alkyl.

Isobutylalkoholer, (CH3)2CHCH2OH, høy molekylvekt, men har forskjellige egenskaper enn isopropylalkohol, (CH3)2CHOH er et eksempel på en forbindelse hvis isobutylsegment utgjør nesten hele molekylstrukturen.

Nomenklatur og opplæring

Denne gruppen er kjent med det vanlige navnet «isobutyl» i stedet for navnet styrt av IUPAC-nomenklaturen, «2-metylpropyl». Sistnevnte er mindre vanlig, og isobutyl er avledet av isobutan (toppfoto).


Merk at isobutan inneholder fire karbonatomer, hvorav tre er terminale; Dette er de såkalte 1, 3 og 4 karbonene (CH3). Hvis en av disse tre karbonene mistet hydrogenet (i de røde sirkler), ville det dannes en isobutyl- eller 2-metylpropylradikal, som ville forbinde R-sidekjeden som en isobutylgruppe eller erstatning.

Som et resultat, merk deg at det oppnådde hydrogenet er uavhengig. Når de ikke er som karbon 2, trenger de ikke å komme inn i de røde sirkler som kan danne en annen butylerstatning: tert-butyl eller tert-butyl.

Struktur og egenskaper

Isobutyl er en erstatning for alkyl, så den er umettet og består av CC- og CH-bindinger. Dets vanlige navn skyldes først og fremst opprinnelsen i isobutan, som igjen har en symmetrisk struktur; det vil si at det er det samme uansett hvordan du ser på det eller snur det.


Isobutyl er mer symmetrisk, for hvis den er delt inn i to halvdeler, er den andre en «refleksjon». Denne gruppen, som andre alkylsubstituenter, er ikke-hydrofob og ikke-polær, så dens tilstedeværelse betyr at dens natur ikke er veldig polær.

I tillegg til disse egenskapene er dette en relativt stor og forgrenet gruppe, spesielt når alle dens hydrogenatomer blir vurdert. Dette påvirker effektiviteten av intermolekylære interaksjoner. Jo høyere innholdet i disse gruppene er, desto lavere er smelte- og kokepunktet.

På den annen side bidrar dens høyere molekylvekt i forhold til isopropylgruppen til Londons dispersjonskrefter. For eksempel kokepunktene for isopropyl (82,5 ° C) og isobutyl (108 ° C) alkoholer.

Eksempler

Forbindelser avledet fra isobutyl erholdes i RCH-formelen2CH (CH3)2 R erstattes av en hvilken som helst heteroatom eller organisk funksjonell gruppe. På den annen side, hvis dette ikke er nok til å beskrive strukturen til forbindelsen, fungerer isobutyl bare som en erstatning.

Halider

Isobutylhalogenider oppnås ved å erstatte R med et halogenatom. For fluor, klor, brom og jodid har vi således isobutylfluorid, FCH2CH (CH3)2, isobutylklorid, ClCH2CH (CH3)2, isobutylbromid, BrCH2CH (CH3)2og isobutyljodid, ICH2CH (CH3)2.

Den vanligste av disse er ClCH2CH (CH3)2er et klorert løsningsmiddel.

Isobutylamin

Merknad som tidligere er laget av isobutylalkohol, (CH3)2CHCH2ÅH. Nå i stedet for OH-gruppen har vi NH-gruppen2, da er forbindelsen isobutylamin, (CH3)2CHCH2NH2 (toppbilde).

Legg merke til hvordan Y-strukturen til isobutyl inneholder hele strukturen, som er NH2 Isobutyl i seg selv er ikke en erstatning. Imidlertid, i de fleste forbindelser som inneholder isobutyl, er det funnet som en erstatning.

Isobutil tysk

I likhet med isobutylamin, i stedet for NH2 Fra GeH-gruppen3, så ville vi få tysk isobutylin, (CH3)2CHCH2GeH3.

Isovalerinsyre

Bildet over viser formelen av isovalerinsyre. Legg merke til hvordan de fire karbonene Y i isobutylkarboksylgruppen, CO, lett gjenkjennes.2H eller COOH, den danner en syre, (CH3)2CHCH2COOH.

Isobutylacetat

I både forrige og forrige eksempler begynner isobutyl å spille en viktig rolle på grunn av oksygentilførte grupper assosiert med det. Vi har nå isobutylacetat (som er over), et organisk løsemiddel som finnes i naturen som en del av den naturlige essensen av pærer og bringebær, samt repeterende i laboratorier.

Eksemplene som hittil er gitt har bestått av løsemidler eller væsker. De to neste er solide og består av medisiner.

Nisoldipin

I nizoldipin betraktes det blodsenkende medikamentet isobutyl som en enkel erstatning (toppbilde). Fokuser nå bare på molekylfragmentet av den mye større strukturen.

Carfilzomib

Den strukturelle verdien av isobutyl, et legemiddel som brukes til å behandle mange myelomer i karfilzomib, er ikke lav (toppbilde). Det skal bemerkes at det lett og direkte identifiseres ved tilstedeværelsen av to Y’er på venstre side av strukturen. Også her er isobutyl bare en del av den molekylære strukturen.

Som i tilfellet med nisoldipin og karfilzomib, er det andre medikamenter og forbindelser der isobutyl vanligvis bare forekommer som en erstatningsalkylgruppe.

Referanser

  1. Graeme Solomons T.V., Craig B. Freichl. (2011). Organisk kjemi. (10i utgave.). Wiley Plus.
  2. Kerry F. (2008). Organisk kjemi. (Sjette utgave) Mc Graw Hill.
  3. Morrison og Boyd. (1987). Organisk kjemi. (Femte utgave). Addison-Wesley Iberoamericana.
  4. Steven A. Hardinger. (2017). Illustrert ordbok for organisk kjemi: Isobutyl. Gjenopprettet: chem.ucla.edu
  5. Elsevier BV (2020). Isobutyl Group. ScienceDirect. Gjenopprettet: scomachirect.com
  6. Wikipedia. (2020). Butyl Group. Gjenopprettet: en.wikipedia.org
  7. James Eshenhurst. (11. desember 2019). Ikke vær nytteløs, lær Butyls. Gjenopprettet: masterorganicchemistry.com

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *