SLIDE SHOW: SANNHETEN OM SUKKERAVHENGHET – HELSE

SLIDE SHOW: SANNHETEN OM SUKKERAVHENGHET – HELSE

En trendy diett for sukkeravgift hjelper deg med å slutte å søte søtsaker og gå ned i vekt. Men fungerer det? Her er sannheten om sukkerbehov og hvordan du kan pleie søtten din

Takk skal du ha:

Eliminere sukker: Hype eller håp?

Et trendy diett for sukkeravgift hjelper deg med å slutte med søtsug og gå ned i vekt. Men fungerer det? Her er sannheten om sukkerbehov og hvordan du kan gi næring til søtten din.

Kan du virkelig bli hekta på sukker?

Noen bruker sukkerholdige matvarer på usunne måter, men dette er kanskje ikke vanedannende. Noen symptomer: Du krever sukker, mister kontrollen og spiser for mye.

Hjernen din er sukker

Sukker antenner hver celle i hjernen. Hjernen din ser sukker som en belønning, så du vil ha mer. Hvis du spiser mye sukker for ofte, øker du belønningen, noe som kan gjøre det vanskeligere å bryte vanen.

Raske sukkerhøyder …

Hvorfor har du det travelt med å spise godteri til lunsj? Sukkeret i det – kalt et enkelt karbohydrat – blir raskt omdannet til glukose i blodet ditt. Blodsukkernivået stiger. Enkle karbohydrater finnes i frukt, grønnsaker og meieriprodukter. Imidlertid inneholder de fiber og protein som bremser prosessen. Ingen sirup, brus, sukkertøy eller sukker.

… og lite sukker

Kroppen din trenger å flytte glukose gjennom blodet og inn i cellene dine med energi. For å gjøre dette produserer bukspyttkjertelen insulin og hormoner. Som et resultat kan blodsukkernivået ditt plutselig synke. Den raske endringen i blodsukkeret ødelegger deg, får deg til å skjelve og får deg til å føle at du leter etter flere søtsaker for å gjenopprette det sukkeret. Så et måltid laget med sukker ved middagstid har forberedt deg på et dårlig måltid.

Stivelse tilsvarer sukker

Du tror du ikke har en søt tann, men ønsker du en bagel, chips eller pommes frites? Disse stivelsesholdige matvarene er komplekse karbohydrater som kroppen bryter ned i enkle sukkerarter. Å spise uten god mat kan føre til at blodsukkeret ditt stiger og faller som sukker. Dette gjøres av hvit ris og hvitt mel. Svært raffinert stivelse, som hvitt brød, kringler, kjeks og pasta.

Fungerer sukkersenkende dietter?

Kan du gi opp en kald kalkun og overvinne sukkervanene dine? Noen sukkeravgift planer oppfordrer deg til å gi opp alle søtsaker. Derfor frukt, meieriprodukter og raffinerte korn. Tanken er å rense sukker. Kostholdsendringer som disse er for drastiske til å fange. Endringer du gjør på kort sikt betyr at du kan gå tilbake til dine gamle vaner.

Lær smaksløkene dine igjen

Du trenger ikke så mye sukker som du tror. Faktisk kan du trene din smakssans for å nyte søtsaker. Prøv å eliminere noen søtsaker fra kostholdet ditt hver uke. Server for eksempel dessert etter middagen. Begynn å legge til mindre sukker i kaffen eller frokostblandingen. Over tid mister du behovet for å smake på det sukkeret.

Velg søtsaker som er bra for deg

Det er ikke nødvendig å gi opp søtsaker. Bare få det fra andre kilder. I stedet for sukker, prøv ferske bær eller potetmos på havregryn. Undersøk tørkede, frosne eller hermetiske frukter (uten tilsatt sukker). Et glass skummet melk eller yoghurt med lite sukker vil hjelpe.

Bryt vanen med babytrinn

Hvis du gjør små, enkle endringer i kostholdet ditt, er det lettere å følge med. Start med å spise mer frukt og grønnsaker. Drikk ekstra vann. Sjekk matetiketter og velg lite sukker. Skjær ut litt sukker hver uke. Etter noen uker vil du bli overrasket over hvor lite du savner det.

La proteinet hjelpe

Å spise protein er en enkel måte å dempe sukkerbehov på. Protein mat absorberes sakte, du føler deg mett og i lang tid. Protein vokser ikke så mye som raffinerte karbohydrater og sukker i blodsukkeret. Velg proteiner som mager kylling, fettfri yoghurt, egg, nøtter eller bønner.

Fyll inn fiberen

Fiber hjelper til med å bekjempe sukker kløe på en rekke måter. For det første holder det deg energisk. Fiberrik mat gir enda mer energi. Det var ingen sult fordi de ikke økte blodsukkeret. Velg frukt, grønnsaker og fullkorn. Eller gni peanøttsmør på et eple og kombiner protein / fiber.

Kom deg ut

Trening kan eliminere sukkerbehov og endre det totale kostholdet ditt. Du vil begynne å føle deg bedre og vil ha sunnere mat. Gjør ting du liker, for eksempel å gå, sykle og svømme. Begynn sakte og jobb i minst 30 minutter 5 dager i uken.

Kan kunstige søtningsmidler hjelpe?

I følge noen studier kan kunstige søtningsmidler få deg til å kreve mer sukker. Dette kan gjøre det vanskelig å kontrollere vekten din. Ifølge noen eksperter er problemet at kunstige søtningsmidler ikke ødelegger appetitten din for søtsaker. Vær oppmerksom på kroppen din. Er søtningsstoffene ute etter mer sukker? I så fall, se andre steder etter den søte smaken.

Begrens ‘helse’ sukker

Honning, brunt sukker og rørsaft kan være bra for helsen din. Men sukker er sukker. Enten fra bier eller sukkerrør, kan det føre til høyt blodsukker. Honning og uraffinert sukker er litt høyere enn næringsstoffer, men de har fortsatt kalorier.

Hvor mye sukker?

Hvis du er som de fleste i USA, kan du legge til 19 ts eller mer sukker om dagen. Det tilfører 285 kalorier, og helseeksperter mener at det er for mye. Hvor mye sukker skal jeg spise? I følge American Heart Association, ikke mer enn 6 ts per dag for kvinner. Det er omtrent 100 kalorier. Menn bør ta maksimalt 9 ts. Det er omtrent 150 kalorier.

Sukker med et annet navn

Du ser ikke alltid ordet «sukker» på matetiketter. Noen ganger går han under et annet navn, for eksempel:

  • Agave juice
  • Brun ris sirup
  • Maissirup med høyt fruktosenivå
  • Dekstrose
  • Fordampet rørsaft
  • Glukose
  • Laktose
  • Malt sirup
  • Melasse
  • Sukrose

Pass på rå ingredienser som inneholder hvilken som helst type sukker eller som inneholder mer enn 4 gram sukker totalt.

Scouting the Secret Sugar

Sukker kan skjules i mat du ikke forventer. Selv om de ikke ser søte ut, kan ketchup, grillsaus og pastasaus inneholde mye sukker. Fettfattige salatdressinger, brød, bakte bønner og litt deilig kaffe. Gjør for vane å lese etiketter. Unngå mat med mye sukker.

Er diabetes mellitus?

Sukker i seg selv fører ikke til diabetes. Men mye sukker vil bringe deg dit. For det meste, inkludert sukker, kan du pakke et pund. Det kan være vanskeligere for tunge organer å bruke hormonet insulin, som kontrollerer blodsukkeret. Når kroppen din kjemper mot insulin, øker blodsukkeret og diabetes.

osama

osama

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *